Střešovičtí slaví zisk druhé trofeje v této sezoně. Foto: Martin Flousek, Český florbal Střešovičtí slaví zisk druhé trofeje v této sezoně. Foto: Martin Flousek, Český florbal
13. 2. 2024 Český pohár (4) KOMENTÁŘŮ

Vyhlídka na treble žije! Tatran otočil finále poháru s Chodovem a slaví druhou trofej v sezoně

 



Tatran zvládl vítězně další finálový duel v letošním roce. Po Poháru mistrů se Střešovičtí mohou radovat ze zisku Poháru Českého florbalu. V boji o zlato porazili Chodov 4:3, k výhře však dospěli až po obratu ve třetí třetině.

Skóre finálového střetnutí otevřel ve třetí minutě Matěj Havlas, který v přesilovce propálil vše, co mu stálo v cestě, a poslal Tatran do vedení. Chodov ještě do přestávky skóre otočil. Tři minuty před koncem prvního dějství Vojtěch Petráň využil chyby v rozehrávce Tatranu, ještě vyšperkoval situaci přihrávkou na volného Antonína Votavu a ten skóroval.

Petráň byl hlavním strůjcem i druhé trefy Chodova. Dokázal udržet na zádech svého strážce Vavrouška, poslal míček do brankoviště, odkud ho umístil do branky Martin Skřivánek. Patnáct set diváků v Českých Budějovicích pak další gól vidělo až 15 minut před koncem. Tomáš Hanák doklepl do branky pobídku Marka Beneše a bylo srovnáno.

Matěj Havlas vstřelil ve finále poháru dva góly. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Matěj Havlas vstřelil ve finále poháru dva góly. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Tatran překlopil zápas na svou stranu v 56. minutě. Jakub Kolísko našel na středu zcela volného Adama Tlapáka, ten stihl míček zpracovat a vypálil přesně do šibenice. Střešovickým pak napomohl zbytečným vyloučením za hru vysokou holí Ondřej Vošta. V následné přesilovce přidal svůj druhý gól v utkání Matěj Havlas.

Chodov čtyři vteřiny před koncem snížil zásluhou Marka Vávry, na víc už ale nezbyl čas. Tatran tak získal druhou trofej v sezoně a dál může snít o treblu. Naopak muži Chodova i přes dobrý výkon nenapodobili své kolegyně, které ve finále poháru zdolaly Ostravu.

Finále Poháru Českého florbalu:

Tatran Střešovice – Florbal Chodov 4:3 (1:2, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 3. Havlas (Beneš), 46. T. Hanák (Beneš), 56. Tlapák (Jakub Kolísko), 59. Havlas (Šindelář) – 17. Votava (Petráň), 19. Skřivánek (Petráň), 60. M. Vávra (Ondrušek).


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*