Michaela Kubečková. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice Michaela Kubečková. Foto: Pavel Netolička, Florbal Vítkovice
14. 2. 2024 Ženský florbal - Zahraničí (1) KOMENTÁŘŮ

Trasa Vítkovice – Kalmarsund znovu ožívá. Do Švédska zamíří Michaela Kubečková

 



V posledních letech frekventovaná přestupní trasa Vítkovice – Kalmarsund znovu ožívá. Tým z východu Švédska ve středu odpoledne oznámil příchod české reprezentantky Michaely Kubečkové, pro kterou se bude jednat o druhé angažmá ve švédské nejvyšší soutěži. Kalmarsund by v ženách chtěl zaútočit na pozici v TOP 4.

Nejprve Alžbeta Ďuríková, poté Dominika Buczek a nyní Michaela Kubečková. Ženský tým Kalmarsundu hlásí další posilu, která přichází z Vítkovic. Pro Michaelu Kubečkovou se bude jednat o druhé zahraniční angažmá, v průběhu pandemie viru COVID-19 absolvovala kratší stint v Pixbu, za které odehrála devět duelů v nejvyšší švédské ženské soutěži.

„V podobě podpisu Michaely získáváme nesmírně zajímavou akvizici. Je mimořádně zkušená na mezinárodní scéně a má v sobě drive a zodpovědnost vůči vlastnímu rozvoji, takže bude důležitým článkem týmu na naší cestě vyzvat týmy v TOP 4. V Michaele získáváme hráčku, která má v repertoáru několik ofenzivních hrozeb a možností, jak se zapsat do střelecké listiny,“ uvedl na webu Kalmarsundu hlavní trenér ženského týmu Viktor Sheffield.

V aktuální sezóně je Kalmarsund na devátém místě švédské nejvyšší ženské soutěže, o postup do play off bojuje především s Malmö.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • dudacek napsal:

    Přeju jí hodně štěstí, opět dobře pro repre, ale je to tam hodně o fyzičce, snad to dá.

Napsat komentář

*