Superfinále je jedním zápasem o titul. Foto: Český florbal Superfinále je jedním zápasem o titul. Foto: Český florbal
16. 2. 2024 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Komentář: Chodovský masterclass zastínily negativní emoce. Trpí především ženský florbal

 



V průběhu jednoho týdne se odehrály tři zásadní zápasy pro české ženské florbalové prostředí. Vítkovice si nejprve poradily s FBC Ostrava, aby nachystaly rozhodující představení v základní části, ve kterém podlehly Chodovu, který následně dominoval ve finále Poháru Českého florbalu. Nejvíce se ale řeší výkon rozhodčích. O tom, proč je to škoda, pojednává komentář Florbal.cz.

Ženský florbal je znovu v centru dění. Jako člověku, kterému je tento typ florbalu velmi blízký bych mohl být spokojen, ale není tomu tak. Namísto tří skvělých duelů, kdy se během jednoho týdne mezi sebou utkaly tři objektivně nejlepší týmy letošního ročníku ČEZ Extraligy, fakticky se rozhodlo o vítězství v základní části a Chodov předvedl skvělý výkon ve finále Poháru Českého florbalu, nejvíce se řeší sporná rozhodnutí rozhodčích Ondřeje Benačana a Patrika Šarocha v zápase mezi Chodoem a Vítkovicemi.

Přitom celá soutěž by si za letošní ročník zasloužila především pozitivní emoce: na špici se přetahují tři týmy a nakonec to vypadá, že Prezidentský pohár si odnese ten, který k tomu měl ještě před nedávnem nejdál. Lepší pozvánku na play off jste mohli těžko napsat.

O čtvrté místo se přetahují tři týmy, zvedá se tým Bohemians a bitva zuří také o play off, do kterého by se ještě chtěl dostat nováček z Třince, který je vítaným oživením soutěže, navíc se solidní fanouškovskou základnou.

Do toho přišel zápas o první místo, který skončil kontroverzně. Není si třeba nalhávat, že jakkoliv podle názoru Komise rozhodčích a delegátů chybovala rozhodcovská dvojice pouze jednou ze tří sporných situací, tak její pochybení zápas ovlivnilo.

Právem ukřivděny se mohou cítit samotné florbalistky Chodova. Porazit Vítkovice a následně dominovat takovým způsobem ve finále Poháru Českého florbalu je jich masterclass, za který si zaslouží uznání. Patří jim veškerý respekt a nemělo by zapadnout, že směrem k Superfinále vysílají jasný vzkaz: tentokráte chceme uspět. 

Vítkovice zase před týdnem porazily FBC Ostrava, poprvé dokázaly v sezóně zvítězit na soupeřem z TOP 3, která v letošním ročníku vykrystalizovala. Ačkoliv po sezóně zamíří jejich další ofenzivní opora Michaela Kubečková za Dominikou Buczek do Kalmarsundu, dokázaly se vyrovnat se sérií odchodů v létě a stále atakují nejvyšší pozice.

Ostravské FBC zase prožilo skvělou první část sezóny, kterou teď možná zastíní dvě porážky, ale jeho herní posun je zřejmý a navíc, zcela upřímně: situace v Extralize žen směřuje k semifinálové bitvě o Ostravu. Potenciálně ultimátní sérii, kterou by si přál vidět asi každý fanoušek ženského florbalu.

Na závěr jedno přání: Blíží se play off, tak si pojďme tuto bitvu tří gigantů užít a pojďme si užít, že máme tuto možnost!“


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • DD napsal:

    Teda to se Neuman hodně zapotí, když se mu do zadnice dobývá zrovna na porážku zralý Dannhofer.

  • PJ napsal:

    Tým, kterému rozhodčí uznali 2 neregulérní góly těsně před koncem a tím mu darovali vítězství nad vedoucím týmem tabulky, by se měl právem cítit ukřivděný? Jasně, to dává smysl.

Napsat komentář

*