Michal Dudovič (číslo 4) na světovém šampionátu táhne slovenskou reprezentaci. Foto: Ari Arola Michal Dudovič (číslo 4) na světovém šampionátu táhne slovenskou reprezentaci. Foto: Ari Arola
20. 2. 2024 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Slovenský fantom Dudovič bude hráčem Vaxjö. Jeho schopnosti jsou špičkové, říká manažer

 



Slovenský útočník Michal Dudovič změní dres a poprvé v kariéře vyzkouší švédskou nejvyšší soutěž. Jako novou posilu jej v úterý odpoledne oznámilo Vaxjö, se kterým podepsal dvouletou smlouvu. Jeden z nejlepších florbalistů své generace tak po sedmi letech opustí švýcarský Wiler.

Michal Dudovič byl jedním z nejžhavějších adeptů přestupu prakticky každé léto, nyní je jasno, že po sedmi letech opustí švýcarský Wiler a zamíří do Vaxjö. „Je to skvělý pocit, dostat tuto příležitost ve Vipers a cítím se touto výzvou velmi inspirovaný. Už delší dobu bylo mým cílem dostat šanci hrát v SSL a samozřejmě je mimořádně vzrušující hrát v týmu, jakým je Vaxjö. Jsem opravdu šťastný a vděčný za tuto příležitost. Jsem ofenzivní hráč a využiju své gólové schopnosti, která jsem získal během působení ve švýcarské lize,“ řekl k přestupu samotný hráč na webu svého nového klubu.

Samotné Vaxjö si je vědomo skvělých schopností, kterými Dudovič disponuje. „Michal je hráč, se kterým už někteří lidé z naší organizace spolupracovali, takže jsme se o něm bavili už dříve. Když nám Tommy Bolin oznámil, že v příští sezóně bude hrát ve Švýcarsku, tak se nám zdálo jako velmi dobrá možnost kontaktovat Michalova agenta ze společnosti Nordsta. Poměrně rychle se věci pohnuly dopředu, když bylo jasné, že potřebujeme hráče na naši levou stranu. Jsme opravdu zvědaví, jak jeho opravdu špičkové schopností vyniknou v SSL. Pro soupeře je nepochybně velmi nebezpečný,“ uvedl sportovní ředitel Erik Eskils.

Ve švédské nejvyšší soutěži je Vaxjö aktuálně třetí, za vedoucí dvojicí Storvreta – Falun.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*