Na Sporty TV bude možné sledovat florbalové přenosy. Foto: Optima Media Na Sporty TV bude možné sledovat florbalové přenosy. Foto: Optima Media
27. 2. 2024 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Nová televizní stanice SPORTY TV nabídne dva přenosy florbalu týdně. Propagovat bude i ženský sport

 



Český florbal získává novou televizní platformu. Na novém sportovním kanálu SPORTY TV by měl běžet výhradně český sport, platforma má za cíl také propagaci ženského sportu, ČEZ Extraliga by měla být na programu již 10. března. Právo první volby zůstane České televizi, SPORTY TV by měla vysílat dva florbalové zápasy týdně.

SPORTY TV má velké ambice. „Vysílání zahájí v pátek 1. března v 15 hodin vlastním diskusním pořadem, v němž sportovní šéfredaktor Jiří Kalemba představí celé programové schéma včetně řady magazínů vlastní tvorby,“ píše v tiskovém komuniké, ve kterém představila, že za program bude zodpovědný bývalý populární komentátor České televize.

Té zůstane právo první volby přenosu, SPORTY TV ale nabídne až dva zápasy týdně. „Naším cílem je florbal stále posouvat a být flexibilní v případě nových příležitostí. Florbalu ohromně pomohlo být pravidelně na televizních obrazovkách, možnost objevit se i na druhém volně šiřitelném sportovním kanále je tak pro nás jasnou volbou a věříme, že to pomůže dalšímu růstu zájmu a sledovanosti florbalu,“ uvedl prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Na co se můžou diváci těšit? „Fanoušci dostanou v rámci vysílání SPORTY TV k dispozici již zmíněný rozšířený obsah. Počítá se se speciálními studii, jejichž hosty budou významné florbalové osobnosti, bývalé hráčky a hráči národních týmů či ikony nejvyšších soutěží. Všechna utkání SPORTY TV budou fanouškům zdarma k dispozici také na videoplatformě ceskyflorbal.tv,“ uvádí Český florbal.

To ale není vše. „Diváci se mohou těšit nejen na nejvyšší soutěž mužů a žen, ale v diskusi jsou také možná utkání z 1.ligy mužů, současně se ze záznamu budou objevovat i vybraná mládežnická utkání či utkání nižších soutěží produkovaných AI kamerami, které jsou již instalovány na 30 halách v Česku,“ píše Český florbal.

Rozpis aktuálně potvrzených zápasů na SPORTY TV

Sobota 2. 3.
17:00 | FbŠ Bohemians – ESA logistika Tatran Střešovice (26. kolo Livesport Superligy).

Čtvrtek 7. 3.
18:00 | 2. osmifinále Livesport Superligy

Neděle 10. 3.
16:00 | 4. čtvrtfinále ČEZ Extraligy

Sobota 16. 3.
(čas bude upřesněn) | 3. čtvrtfinále Livesport Superligy

Neděle 17. 3.
16:00 | 4. čtvrtfinále Livesport Superligy


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*