Julia Opic v dresu Liberce. Foto: Jaroslav Appletauer, FBC Liberec Julia Opic v dresu Liberce. Foto: Jaroslav Appletauer, FBC Liberec
1. 3. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Liberecká Polka Opic: V Česku se můžu stát lepší hráčkou, Singapur byl úžasný

 



Liberecké Crazy girls mají ve svém středu už druhou sezónu polskou reprezentantku Julii Opic. Šikovná florbalistka se v prosinci stala součástí národního týmu pro světový šampionát v Singapuru, nyní se připravuje na čtvrtfinále proti FBC Ostrava a odpověděla na několik otázek pro Florbal.cz.

Už druhou sezónu působíte v severočeském Liberci. Jak se vlastně tehdejší angažmá zrodilo?
„Můj předchozí klub v Polsku se bohužel rozpadl. Liberec patřil k bližším týmům, a protože si holky právě vybojovaly postup do nejvyšší ligy, volba byla jasná.”

Součástí bylo náročné dojíždění. Co vlastně motivuje hráčku k tomu, aby něco takového podstoupila?
„Ochota rozvíjet se. Rozdíl mezi polskou a českou ligou je obrovský. Rychlost, síla, každý aspekt zápasu je na jiné úrovni. Když jsem se rozhodla přijít do FBC Liberec, věděla jsem, že to bude těžké, ale florbal byl od té doby, co si pamatuji, jedna z nejdůležitějších věcí v mém životě, takže to stálo za tu oběť.”

Máte za sebou téměř dva roky v české nejvyšší soutěži. V čem na sobě vidíte největší posun?
„Určitě síla a taktické myšlení na hřišti. Trenéři nám dávají spoustu připomínek, které pak často využívám ve hře.”

Doporučila byste působení v Česku také dalším polským florbalistkám?
„Pokud někoho zajímá florbal tak jako mě, samozřejmě. Můžete se toho hodně naučit a stát se mnohem lepším hráčem.”

Nyní Vás čeká čtvrtfinálová série proti FBC Ostrava. S čím do play off jdete?
„V zápasech s Ostravou se budeme chtít co nejvíce držet našich pravidel a toho, co říkají trenéři. Během zápasu se zaměříme na naše nejsilnější stránky. Budou to pro nás těžké zápasy, ale uděláme vše pro to, abychom konečný výsledek změnili v náš prospěch.”

Byla jste také součástí polské reprezentace na světovém šampionátu v Singapuru. Jak turnaj hodnotíte?
„Toto mistrovství nebylo úspěšné. Měli jsme velké štěstí, že jsme vyhráli osmifinálový zápas. Škoda, že se nám nepodařilo dostat na Světové hry do Číny, ale 6. místo na světě se není za co stydět a jsem moc ráda, že jsem měla možnost být součástí týmu.”

Jak velkým zážitkem samotný turnaj v Singapuru byl?
„Něco úžasného. Bylo to moje první mistrovství žen, takže se mi to samozřejmě líbilo a vše bylo podle mě velmi dobře zorganizované. Haly, kde se zápasy hrály, udělaly obrovský dojem.”

Jaké jsou Vaše další florbalové ambice?
„Chtěla bych se ještě více technicky a fyzicky zlepšit. Samozřejmě chce být stále aktivní hráčkou národního týmu a zahrát si na příštím mistrovství světa.”


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*