Tatran opět zamíří do play off z první příčky. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal Tatran opět zamíří do play off z první příčky. Foto: Tatran Střešovice, Český florbal
3. 3. 2024 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Tatran vyhrál podruhé za sebou základní část Livesport Superligy

 



Je za námi poslední hrací víkend základní části Livesport Superligy. Tatran si porážkou Bohemians vybojoval první místo v tabulce, Vítkovice porazily Butchis drtivým výsledkem a až do samostatných nájezdů došel souboj Ostravy s Karlovými Vary.

První sobotní utkání se odehrálo v České Lípě, kam přijela Mladá Boleslav. Hosté hned ze začátku odskočili do čtyřbrankového náskoku. V polovině třetiny Lípa snížila na 1:4, Adam Delong ovšem ještě do první přestávky stihl jeho dalšími dvěma góly zkompletovat hattrick. I ve druhé třetině tempo utkání určovala jednoznačně Boleslav, když před poslední částí činilo skóre 1:11. Domácí začali snižovat skóre až v poslední dvacetiminutovce. Pouze ale na stav 6:14, který i tak značil vysokou výhru Mladé Boleslavi, která v základní části končí na druhém místě. Česká Lípa postupuje z devátého místa do osmifinále playoff, ve kterém narazí na FBC Ostravu.

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal

V dalším utkání se střetly Vinohrady s Libercem. Jako první se prosadil Prokop Ferdan, který dostal hostující Liberec do vedení. Domácí následně během necelé minuty dvěma góly skóre obrátili. Liberec ale stihl do konce třetiny srovnat na 2:2. Druhá část měla podobný průběh. Nejprve se dvěma góly prosadily Vinohrady, poté Liberec srovnal skóre na 4:4. Rozhodující tak byla až poslední třetina, ve které se domácí brzy dostali do tříbrankového vedení. To Liberec již zvrátit nedokázal a naopak Vinohrady po dalších dvou vstřelených brankách pečetily výhru 9:6. Oba týmy, Liberec ze sedmého a Vinohrady z desátého místa, postupují do osmifinále playoff, kde se postaví opět proti sobě.

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

Foto: TJ Sokol Královské Vinohrady, Český florbal

O první místo v základní časti bojoval v posledním kole Tatran Střešovice v derby s FbŠ Bohemians. Domácí Bohemka ale do zápasu vstoupila lépe, když jedinou branku první třetiny vstřelil Šimon Batokovič. Ve druhé třetině se ovšem začal prosazovat Tatran, který se dostal do dvoubrankového náskoku. Bohemians již manko smazat nedokázali, naopak Tatran přidal další tři góly. Na konečných 1:6 zvýšíl Marek Beneš, který tím pádem zvládl v zápase vstřelit hattrick. Tatran tak zvládl vyhrát celou základní část. Bohemians končí na šestém místě a těsně tak míří rovnou do čtvrtfinále playoff.

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Foto: FbŠ Bohemians, Český florbal

Následuje utkání mezi FBC Ostravou a Karlovými Vary. V první třetině se nejprve ujala vedení domácí Ostrava. Brzy na to Vary vyrovnaly, ještě před přestávkou se ale domácí vrátili do vedení. Druhá třetina měla přesně opačný průběh. Dva góly hostů a jeden domácích tak značil opět vyrovnané skóre. I poslední třetina se hrála ve vyrovnaném duchu. Utkání tak muselo postoupit až do samostatných nájezdů, ve kterých byla úspěšnější domácí Ostrava. Karlovy Vary si tak zahrají playdown proti Butchis.

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Foto: FBC Ostrava, Český florbal

Výsledné třetí místo si v sobotu pojistily Vítkovice v souboji s Butchis. V první části sice domácí vstřelili jen jednu branku z hole Adama Šmída, ve druhé třetině již ale začaly Vítkovice silně dominovat. Před poslední třetinou hosté ztráceli již šest branek. Domácí Vítkovice dokonce v poslední dvacetiminutovce skoro zdvojnásobili svůj náskok a Butchis odjížděli z Ostravy s konečnou prohrou 17:0.

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Foto: 1. SC Vítkovice, Český florbal

Předposlední utkání základní části se odehrálo v Pardubicích, kde se představili Black Angels. Do zápasu lépe vkročili právě hostující Black Angels, kteří první třetinu vyhráli 0:2. Ve druhé části sice Pardubice snižovaly, hosté si ale i před poslední třetinou drželi dvoubrankový náskok. I ve třetí části byli úspěšnější Black Angels a v utkání nakonec zvítězili 3:6. Pardubice tak končí na posledním místě tabulky, Black Angels na jedenáctém místě a oba týmy se znovu potkají v prvním kole playdown.

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Poslední souhrn ze základní části Livesport Superligy sezony 2023/2024  zakončíme soubojem mezi Chodovem a Spartou. První branka utkání padla v polovině první třetiny, kdy se prosadil Radim Slunéčko a dostal domácí Chodov do vedení. Sparta ovšem během chvíle skóre otočila a první část skončila 1:2. Ve druhé třetině nejprve otočil skóre Chodov, Sparta ale dvoubrankové manko ještě před přestávkou stihla smazat. V poslední třetině byl rozhodující gól Vojtěcha Petráně, který dvě minuty před koncem dostal Chodov do jednobrankového vedení. To již domácí udrželi. Utkání tak skončilo 7:6 a vítězný Chodov skončil na čtvrtém místě v tabulce. Sparta nakonec obsadila pátou příčku a oba týmy tak postupují rovnou do čtvrtfinále playoff.

Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov, Český florbal

Foto: Matěj Pašek, Florbal Chodov, Český florbal

Výsledky sobotních utkání 26. kola Livesport Superligy:

FBC Česká Lípa – Florbal Mladá Boleslav 6:14 (1:6, 0:5, 5:3)
Branky a nahrávky: 12. Trčka (Vavruška), 43. Pekárek (Stárek), 48. Pekárek (Krajcigr), 56. Slaný (Křenek), 57. Štěrba (Slaný), 60. Slaný (Pekárek) – 2. Besta (Vařecha), 6. D. Šebek (Suchánek), 7. J. Bína (Gruber), 9. Delong (Besta), 16. Delong (Vařecha), 18. Delong (D. Beneš), 26. Vařecha (Sládek), 28. Delong (Suchánek), 32. J. Bína (Zoufalý), 35. Feigl (Sládek), 39. Zoufalý (Sládek), 49. Punčochář (D. Beneš), 52. D. Beneš (Delong), 54. Gruber (Sládek).

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Liberec 9:6 (2:2, 2:2, 5:2)
Branky a nahrávky: 10. Z. Stuchlík (Ji. Procházka), 11. Krupička (M. Horák), 26. Krupička (Urbánek), 27. Trojáček (P. Hájek), 41. Pražák (Plíhal), 42. Trojáček (Z. Stuchlík), 46. Pergler (Plíhal), 59. Trojáček (Z. Stuchlík), 60. Plíhal (Futschik) – 3. Ferdan, 19. Faksa (Ferdan), 36. B. Smolka (Smutný), 39. Wiener (Faksa), 46. Stýblo (Korych), 57. Korych (Stýblo).

FbŠ Bohemians – Tatran Střešovice 1:6 (1:0, 0:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. Batkovič (Grézl) – 27. Meliš (Havlas), 30. Mare. Beneš (Havlas), 36. J. Boček (Vavroušek), 44. Meliš (Marek Beneš), 49. Marek Beneš (Havlas), 60. Marek Beneš (Havlas).

FBC Ostrava – FB Karlovy Vary 6:5 (1:2, 2:1, 2:2 – 0:0) po sam. náj.
Branky a nahrávky: 7. Pešat, 25. Chatrný (Daniš), 36. Herblich (Pešat), 45. Němec (Pešat), 47. Bräuer (Daniš) – 5. Hozman, 11. Hrbáček (Svatek), 33. Hozman (Strachota), 43. Kún (Korbel), 57. Korbel (M. Klápa).

1. SC Vítkovice – Butchis 17:0 (1:0, 5:0, 11:0)
Branky a nahrávky: 20. A. Šmíd (Šindler), 27. Palčinský (Hatala), 30. A. Šmíd (Sidunov), 30. Vít (Fukala), 36. Sidunov (A. Šmíd), 38. L. Hájek (Palčinský), 42. Matejčík (M. Gattnar), 43. Zubek (L. Hájek), 46. L. Hájek (Hatala), 46. R. Gattnar (Sidunov), 48. L. Hájek (Zubek), 49. Fukala (Matejčík), 50. Hatala (Palčinský), 51. Kaleta (Slončík), 53. L. Hájek, 59. Palčinský (Slončík), 60. Galia (Slončík).

Sokoli Pardubice – Black Angels 3:6 (0:2, 2:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 34. Kaluža (Křinka), 37. Hurt (Polis), 59. Kaluža (Klein) – 3. Kopecký (Bauman), 6. R. Hanák, 36. R. Hanák (Renčín), 37. Sirotek (Kopecký), 43. Kopecký (TS), 60. R. Hanák (Renčín).

Florbal Chodov – Sparta Praha 7:6 (1:2, 4:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Slunečko (Tichý), 22. Ondrušek (Komárek), 26. Votava (Horký), 27. Vávra (Komárek), 36. Kafka (Tichý), 51. Vávra (Matoušek), 58. V. Petráň (Skřivánek) – 12. Mat. Čermák (Pruner), 13. Juha (Curney), 31. Juha (Curney), 38. Pruner (Mat. Čermák), 39. Pražan (Curney), 50. Košir (Zouzal).


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Tom napsal:

    Nějaké tipy od místních florbalových expertů, kdo z předkola a kdo padák do 1. ?

    • Tipáč napsal:

      Lípa, Liberec up
      Butchis, pardubky down -> kladno, usti up

      • hudino napsal:

        Snad Pardubky a Butchis sestup oba – proč?

        Pardubice už musí, sportovně prostě špatné vedený tým posledních několik let.

        Pro Butchis bude 1. liga možná lepší. Vybudovat klub, a klidně ať jdou zpět.

        Kdo ví jak to bude s Blacky, licence asi je ve hře, takže změny nemusí být jen sportovní.

        Do play-off postoupí Liberec a Ostrava. Liberec je aktuálně lepší tým na to, aby si pohlídal ošemetnou sérii na 2 zápasy a Ostrava je tip. Tam to je 50/50. (Což je nedobré vysvědčení práce mužského FBC).

        Postup Kladno. V baráži pak letos asi budou mít letos týmy z jedničky šanci. Ústí jako klub je na superligu ready, Áčko letos ne. Bulldogs asi podobně. Otroci také –> Pokud by někdo z těchto týmů postoupil, musí dost hráčů sehnat a nebo bude jako Butchis jasný kandídát na lístek zpátky.

        • David napsal:

          Nejaky prestup je uz jisty?

          • Peter 23 napsal:

            Nevím jestli ale už letos chtělo Kladno Matěje Čermáka ze Sparty a Dufka z Chodova a jelikož jsou oba místní rodáci, tak bych to v případě postupu viděl dost reálně

    • Sestup napsal:

      Pardubice letos úplně marný a myslím že letos už na to dojde, že po tom co odešli ti staří co to hráli každoročně už to prostě letos nezvládnou. Fakt jim nevěřím, že se povede to co vloni Varům, že ze suverénně posledního místa se zachránily. Butchis může být za pár let příjemným oživením ligy, ale myslím že na ně letos bylo zkrátka ještě moc brzo, po roce v 1.lize, nemají zázemí, fanouškovskou základnu ani kvalitu v kádru. Tohle když zlepší tak pak Superliga proč ne. Naproti tomu Kladno je přesný opak, tam teď mají všechno, super kádr, lidi chodí, finance. Tam by to byl průser, kdyby to ani letos nevyšlo. A ten zbytek uvidíme, kdo případně přes baráž, tam to je asi dost otevřený

  • Vratislav napsal:

    Tatran pro mě tedy překvapení, že dokázal ovládnout i základní část. Po tom, co mají už v této sezóně odehráno bych nečekal, že dotáhnou i tuto měněcennou trofej. Proti Bohemce ukázkově předvedl play-off výkon z obrany. A Bohemka, oproti zápasům s Boleslaví či Vítkovicemi, naprosto bezzubá. Vzhledem k 2. místu Boleslavi se můžeme opět těšit na finále
    Tatran – Boleslav, jelikož opravdu nevidím nikoho, kdo by tyto týmy dokázal porazit čtyřikrát.

    • Bohemka napsal:

      Tak Bohemce nehráli oba Petrákové. Karel zraněnej od zápasu s SKV, Jaroslav dohrál po neodpískanym faul na konci první třetiny. Podobnej dopad jako když Krbec nehraje v první lajně Sparty.

  • ADALBERT napsal:

    Já jsem z letošní základní části docela nadšený. Tatran a Bohemka na začátku dost ovlivněný pohárem mistrů. Později vykrystalizovali jasný dva favoriti na superfinále Tatran a Bolka. Vítkovice letos zase super i bez Delonga s Bestou a to bývají v play off ještě lepší. Chodov letos super překvapení – na konci se zajímavě ukazují i taková jména trochu pod radarem (Votava, Petráň..). Bohemka trochu za očekáváním, kádr mají skvělý, ale výsledkově jsou na tom pořád stejně. Očekával bych, že se mnohem víc posunou nahoru a furt nic, takovej evergreen. Dole v tabulce překvapení od Padrubic, že jsou zase ještě horší – fakt jsem nečekal, že bude mít Butchis bez zkušeností víc bodů než Pardubice. Blaci ohromný propad, ale zaslouženě – už jim ta kvalita prostě schází. SKV zajímavý týmový duch a pevná obrana – výsledkově ale maximum co dokážou – kvalita tam prostě větší není.

Napsat komentář

*