Foto: FB Hurrican Karlovy Vary, Český florbal Foto: FB Hurrican Karlovy Vary, Český florbal
10. 3. 2024 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Karlovy Vary doma dvakrát porazily Butchis, série Pardubic s Black Angels je vyrovnaná

 



Tento víkend nás čekaly první dva zápasy prvního kola playdown, kterého se letos účastní Butchis, Karlovy Vary, Black Angels a Pardubice.

V první sérii se potkaly Karlovy Vary s Butchis. V základní části lépe umístěné Vary hostily první utkání, které se odehrálo v sobotu večer. Právě domácí vstoupili do série lépe, když první třetinu vyhráli 2:0. Ve druhé třetině nejprve Butchis snížili, konkrétně Štěpán Novák využil signalizované výhody a snížil náskok domácích. Karlovy Vary ale ještě před poslední třetinou vstřelily třetí branku. V poslední třetině padlo na každé straně po jednom gólu a domácí Vary se tak dostaly do vedení v sérii 1:0 na zápasy.

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Druhé utkání série, které se konalo opět v Karlových Varech v neděli odpoledne, začalo bezbrankovou první třetinou. Ve druhé části se ale probudili domácí, kteří se v rozmezí pěti vteřin zvládli dostat do dvoubrankového vedení. Butchis se nedokázali gólově prosadit ani v poslední dvacetiminutovce. Naopak domácí Vary dokázaly přidat další tři branky a v utkání zvítězit s celkovým skóre 5:0. Série se tak za stavu 2:0 na zápasy přesouvá na palubovku Butchis.

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Foto: FB Karlovy Vary, Český florbal

Ve druhé sérii se proti sobě postavili Black Angels a Sokoli Pardubice. První zápas se odehrál v sobotu večer na hale Black Angels. První se do vedení dostali domácí po brance Marka Fryše. Následně ovšem převzaly otěže Pardubice a první třetina končila za stavu 1:3. Na začátku druhé části Black Angels skóre vyrovnali. Pardubice se ale před poslední dvacetiminutovkou zvládli dostat zpět do jednobrankového vedení. Ve třetí třetině domácí opakovaně dotahovali vedení Pardubic a tři minuty před koncem skóre vyrovnali. Zápas tak šel až do prodloužení, kde ale byli úspěšnější Pardubice. Jakub Šimák mířil přesně pod horní tyč domácí branky a Pardubice tak braly první bod v sérii.

Foto: Black Angels, Český florbal

Foto: Black Angels, Český florbal

V neděli večer se opět v Praze odehrálo druhé utkání série. Diváci dlouho čekali na první branku. Oba týmy si vytvářely velký počet šancí, nakonec ale zůstaly první dvě třetiny zcela bezgólové. Jako první se prosadili domácí až v páté minutě třetí části. Na konci dobře sehrané akce Black Angels stál Matěj Boček, který je poslal do vedení. Pět minut na to se blýskl Jakub Hanák, který stál volný před brankou hostů a zvýšil náskok domácích na 2:0. Následně předvedl pěknou individuální akci Matouš Burian a zvýšil už na 3:0. V tu chvíli se začali osmělovat i hosté, kterým nejprve sice nebyla uznána branka, chvíli na to ovšem zvládl snížit na 3:1 Radek Drba. Jednalo se ovšem pouze o kosmetickou úpravu skóre a domácí Black Angels tak zvládli sérii před přesunem do Pardubic vyrovnat.

Foto: Black Angels, Český florbal

Foto: Black Angels, Český florbal

Výsledky víkendových zápasů 1. kola playdown Livesport Superligy:

FB Karlovy Vary – Butchis 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. M. Klápa (Korbel), 14. M. Klápa (Tyl), 35. Tyl (M. Klápa), 47. Hozman (L. Macháček) – 30. Novák (J. Černý), 54. Papež (Novák). Stav série: 1:0.

FB Karlovy Vary – Butchis 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 32. Korbel (Kún), 32. L. Macháček (Péc), 54. M. Klápa, 56. Hozman (L. Macháček), 59. Tyl (Kún). Stav série: 2:0.

Black Angels – Sokoli Pardubice 6:7p (1:3, 2:1, 3:2 – 0:1)
Branky a nahrávky: 7. M. Fryš (Ludvík), 23. R. Hanák (Neklan), 27. R. Hanák (Renčín), 47. Doležal (Ludvík), 52. M. Burian (R. Hanák), 58. M. Burian (V. Novotný) – 13. Prix, 15. Drba (M. Bína), 15. Hurt (Pakosta), 32. Drba (Nezval), 43. Křinka (Savický), 49. Křinka (Savický), 64. Šimák (Polis). Stav série: 0:1.

Black Angels – Sokoli Pardubice 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 45. M. Boček (Čáslava), 50. R. Hanák (Neklan), 51. M. Burian (M. Fryš) – 54. Drba (Křinka). Stav série: 1:1.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

  • Nula napsal:

    Slušný, udržet ve vyřazovacích bojích nulu, i když podle statistik se Butchis dneska ani moc nesnažili

    • Hugo napsal:

      Slušný je v nejdůležitější části sezony nedat góla a ještě na konci dostat ČK. ..

      • Kmen napsal:

        Tak ono 33 střel za 2 zápasy a 2 góly to je bidnej start do série. Otázka jestli mají Butchis na víc. A souhlas ta červená je dost debilni, za rozhodnutého stavu, jeden z nejzkušenějších hráčů co tam mají by tyhle situace měl zvládat

Napsat komentář

*