Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal Foto: FBC Česká Lípa, Český florbal
12. 3. 2024 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Play off začíná: Česká Lípa vyzve Tatran, pražské derby i repríza semifinále z loňské sezóny

 



Play off Livesport Superligy je tady. Šestici přímých postupujících do této fáze soutěže doplnily týmy Liberce a České Lípy, po kterých sáhly dva nejlépe postavené celky základní části. Lípa tak narazí na Tatran, Liberec změří síly s Mladou Boleslaví. Dojde také na pražské derby mezi Chodovem a Spartou a reprízu loňského semifinále mezi Vítkovicemi a Bohemians.

ESA Logistika Tatran Střešovice – FBC 4CLEAN Česká Lípa
Vzájemné zápasy:
14:1 (Praha) a 7:8 (Česká Lípa)
Tatran sice ve druhém vzájemném utkání prohrál, přesto je jednoznačným favoritem a může pouze ukázat, že v zápasech předvede zodpovědnější výkon. Česká Lípa může být vlastně spokojena již nyní: zkušený tým Vladimíra Trčky staršího se vyhnul bojům o záchranu a čtvrtfinále mu může být odměnou za povedený ročník.
Tip Florbal.cz: 4:0

Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec
Vzájemné zápasy:
9:8 (Liberec) a 15:3 (Mladá Boleslav)
Co se vzájemných utkání týče, je to vlastně shodná situace jako u dvojice Tatran – Česká Lípa, jen Boleslav prohrála první vzájemné utkání, protože Liberci také mnohem lépe vyšel vstup do sezóny. Ve čtvrtfinále bude jistě chtít na povedené první měsíce sezóny navázat, jenže Boleslav se také posunula a pro Liberec to tak bude extrémně těžké.
Tip Florbal.cz: 4:0

1. SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
Vzájemné zápasy: 5:6 (Praha) a 9:5 (Ostrava)
Také Vítkovice z pozice lépe postaveného týmu po základní části Livesport Superligy zapsaly se svým soupeřem jedno klopýtnutí, Klokani ale prožili povedený závěr základní části, který jistě budou chtít proměnit v play off. Oba týmy si zopakují loňské semifinále a jedná se dost možná o nejočekávanější sérii.
Tip Florbal.cz: 4:2

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – ACEMA Sparta Praha
Vzájemné zápasy: 7:6 (Chodov) a 11:6 (Sparta)
Pouze Chodov jde do čtvrtfinálové série s tím, že svého soupeře v základní části Livesport Superligy dvakrát porazil. Oba týmy prožívají povedené týdny, a tak je zřejmé, že také tato série by měla patřit k ozdobám play off. Chodov má za sebou čerstvou pohárovou zkušenost, kdy Tatranu těsně nestačil, ukázal ale velký potenciál.
Tip Florbal.cz: 4:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*