Expertka Kristýna Matoušová. Foto: Floorball in Prague Expertka Kristýna Matoušová. Foto: Floorball in Prague
22. 3. 2024 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Experti Matoušová s Kozákem se na postupujících do ženského Superfinále shodnou

 



Semifinále ČEZ Extraligy žen klepe na dveře. Už v sobotu začínají obě série, ta pražská mezi Chodovem a Tatranem, a také ta ostravská mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava. Florbal.cz oslovil dva experty na ženský florbal, bývalou skvělou florbalistku a dnes ředitelku turnaje Czech Open Kristýnu Matoušovou a televizního komentátora České televize Martina Kozáka. Oba se shodli na tom, že uvidíme Superfinále Chodov – Vítkovice. 

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – PSN Tatran Střešovice
Kristýna Matoušová: „Pro mě je toto série s jednoznačným favoritem a myslím si, že Chodov nebude mít větší potíže postoupit do Superfinále. Zcela dle očekávání si vybral Tatran, aby se vyhnul cestování, navíc jde v letošní sezóně na papírově slabšího soupeře.

Tatran by mohl vytěžit nějaký bod z euforie po postupu nad Olomoucí, kde musel zabrat, aby si postup vůbec zasloužil. Kdyby se Tatranu povedl vstup do prvního zápasu a tedy i vstup do série, mohl by si Tatran odnést třeba jeden až 2 body. Řekla bych ale, že Chodov situací nepodcení a více než jeden zápas si vzít nenechá.“
Tip Kristýny Matoušové: 4:1

Martin Kozák: „Překvapivě -pro mě určitě – těžkou šichtu s Bohemkou Chodov zvládl bez ztráty jediného utkání, ale Tatran možná dostal návod, jak v semifinále uspět proti vítězi základní části. Nečekám žádné přestřelky. Tatran sice porazil Chodov v jednom utkání dlouhodobé soutěže výraznějším rozdílem, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o duel bezprostředně po světovém šampionátu a trenéři z Jižního Města nechali odpočívat své opory, příliš závěrů bych z toho nevyvozoval. Chodov sérii zvládne, ukáže se síla jeho mladého ambiciózního kádru. Čas Tatranu přijde v příští sezoně.
Tip Martina Kozáka: 4:2

1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Kristýna Matoušová: „Ostrava je pro mě v letošní sezóně trošku za očekáváním, ale trenér Jakub Robenek dokáže svůj tým na play off vždy připravit skvěle. Vítkovice už navíc jednou v sérii na čtyři vítězné zápasy vyřadili a budou si tak na ně určitě věřit i letos. Očekávám vyrovnanější zápasy než v první sérii Chodov – Tatran, ale výsledek série tipuji stejný.

Vítkovice mají lepší formu, vyrovnanější kádr a i když to určitě nebude zadarmo, tak postup do Superfinále si vzít nenechají. V ostravském derby navíc určitě uvidíme také velké emoce, které sérii opepří.“
Tip Kristýny Matoušové: 4:1

Martin Kozák: „Skvělá série pro ostravské diváky. Čekám bouřlivou atmosféru v hledišti a plno emocí na hřišti. I vzhledem k průběhu poslední vzájemné série, kterou bylo semifinále v roce 2022, bude klíčový hned úvodní duel na Dubině.

Mentální stránka je ve sportu nesmírně důležitá a dobrý start bude zásadní pro celou sérii. Ostravské týmy se budou těžko překvapovat. Vítkovice nesmějí nechat rozběhnout Pavlínu Bačovou, FBC pak musí pokrýt produktivní dvojici Michaela Kubečková – Barbora Husková. Rytířkám pomůže prožitek minulého neúspěchu, budou v hlavě lépe nastavené a semifinále urvou pro sebe.“
Tip Martina Kozáka: 4:2


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*