Kanonýři Kladno si mohou užít postupové oslavy. Foto: Kanonýři Kladno Kanonýři Kladno si mohou užít postupové oslavy. Foto: Kanonýři Kladno
13. 4. 2024 1. liga (3) KOMENTÁŘŮ

Kladno se vrací do superligy!

 



Poprvé od sezony 2016/2017 se do nejvyšší soutěže vrátí Kladno! Kanonýři v rozhodujícím pátém finále 1. ligy zdolali Bulldogs Brno na domácí půdě 4:2 a superligu si zahrají po dlouhých sedmi letech.

Sen, který se středočeskému klubu dlouho nedařilo naplnit, se stal skutečností. Kladno s legendárním Dušanem Přívarou na lavičce dotáhlo finálovou sérii k vítěznému konci. Po úvodní domácí prohře po nájezdech následně Středočeši zabrali dvakrát za sebou vyhráli. Brno ve čtvrtém utkání těsné série srovnali na 2:2 na zápasy.

V rozhodující páté partii otevřel skóre Marek Veselý. Bulldogs ve 14. minutě srovnali zásluhou Filipa Mazáče, ale ještě do přestávky se prosadil Jakub Bohuslávek. Ve druhém dějství pak Kanonýři odskočili o další dvě trefy a nasměrovali se k triumfu. Brno už dokázalo pouze snížit ve třetí části, v závěrečném tlaku se na kontakt nedostalo.

Kladno tak vystřídá v nejvyšší soutěži sestupující Butchis. Kanonýři mají zajímavý kádr složený ze zkušených hráčů se superligovými zkušenostmi (Tomáš Chroust, Tadeáš Chroust, Kryštof Krbec, Ivan Ponomarev, Tomáš Svačinka) a z talentovaných mladíků (Jakub Bohuslávek, Matyáš Bachmaier, Ondřej Papoušek). Bulldogs v baráži vyzvou Pardubice.

Výsledek 5. finále 1. ligy mužů:

Kanonýři Kladno – Bulldogs Brno 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. M. Veselý (Bohuslávek), 16. Bohuslávek (Fišer), 28. Papoušek (Tom. Chroust), 34. K. Krbec (Papoušek) – 14. Mazáč (Gregr), 49. Kučera. Konečný stav série: 3:2.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • TJTM napsal:

    Kladnu gratulace, ale upřímně nevím proč je tam ten poslední odstavec. Přeci kdyby neměli zajímavý tým tak nepostoupi, nehledě na to že třeba někteří pokračovat nebudou

  • Banik napsal:

    Buldoci zoufalí. Osobka se hrála před 10 lety za Mrázka. Jestli s tím chceš hrát superligu dneska tak jsi lopata

Napsat komentář

*