Hráči Tatranu obhájili mistrovský titul. Foto: Martin Flousek, Český florbal Hráči Tatranu obhájili mistrovský titul. Foto: Martin Flousek, Český florbal
14. 4. 2024 Superliga (73) KOMENTÁŘŮ

Obhajobu a treble pro Tatran vystřelil v prodloužení supefinále s Boleslaví Tomáš Hanák

 



Střešovičtí to dokázali! Dokonalou sezonu korunovali v prodloužení superfinálového duelu s Mladou Boleslaví. Středočeši se nedali a třikrát se dokázali vrátit do zápasu, v prodloužení ovšem dovolili Tomáši Hanákovi vypálit a jeho zásah byl rozhodující. Tatran má 18. titul ve své historii.

Tatran do zápasu vlétl a byl v úvodních minutách hodně nebezpečný. V sedmé minutě přišla gólová odměna. Martin Šindelář chytře pousunul míček na Šimona Vavrouška, jenž střelou na zadní tyč otevřel skóre. O pět minut později si Tatran vytvořil další tlak, který zužitkoval k navýšení skóre. Marek Beneš od mantinelu poslal nabídku do velkého brankoviště, Tomáš Hanák se natáhl k balonku a z úhlu prostřelil brankáře Lukáše Bauera. Gól ještě muselo posvětit video, jelikož došlo k posunutí branky, rozhodčí však následně branku stvrdili.

Tomáš Jurco opět v brance Tatranu zářil. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Tomáš Jurco opět v brance Tatranu zářil. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Od druhého gólu přebrala iniciativu Boleslav a byla jasně střelecky aktivnější. Odměnou byly dva slepené zásahy. Ve 26. minuty Adam Delong oslovil Jana Vařechu, který odčaroval do té doby skvěle chytajícího Tomáše Jurca. A o pár desítek vteřin později bylo srovnáno. Milan Tomašík krásně našel skvěle nabíhajícího Patrika Suchánka, jenž zametl míček do branky. Středočeši se dostali zpátky do zápasu a působili svěže.

Tatran musel zase trochu zapnout a párkrát zahrozil. Varování Boleslavským nestačilo, a tak přišla 29. minuta. Tomáš Hanák ještě tváří v tvář gólmanovi Bauerovi neuspěl, avšak Marek Beneš pak měl lehkou úlohu. Pouze doklepl míček do odkryté branky. Mladá Boleslav opět dokázala srovnat. Gašparík podobně jako Tomašík pár minut předtím našel na zadní tyči svého spoluhráče, tentokráte Jana Zoufalého, který se nemýlil. Po čtyřiceti minutách platil nerozhodný stav 3:3.

Michal Sládek šikovnou tečí srovnal na 4:4 a zařídil prodloužení. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Michal Sládek šikovnou tečí srovnal na 4:4 a zařídil prodloužení. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Ve třetí třetině trenéři Tatranu pozměnili sestavu, do první lajny poslali Jonáše Kreysu a elitní formace Střešovic strávila na hřišti hodně času. Hráči Tatranu si vytvořili převahu a v 56. přišla další vedoucí trefa. Matěj Havlas našel na středu připraveného Beneše a ten střelou z první poslal míček do sítě. Ani tentokrát ale Středočeši nesložili florbalky. Při hře v šesti vypálil Tomašík a Michal Sládek usměrnil míček za Jurca. Utkání tak za vyrovnaného stavu 4:4 dospělo do prodloužení.

V něm se hrálo hodně opatrně a míček držel skoro výhradně Tatran. Až přišel pokus Tomáše Hanáka, který znamenal obhajobu mistrovského titulu. Střešovice vybojovaly 18. titul a v letošní sezoně ovládly Champions Cup, český pohár, základní část i play off Livesport Superligy.

Tomáš Hanák vsítil rozhodující gól. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Tomáš Hanák vsítil rozhodující gól. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Výsledek superfinále Livesport Superligy 2024:

Tatran Střešovice – Florbal Mladá Boleslav 5:4 (2:0, 1:3, 1:1 – 1:0) po prodl.

Branky a nahrávky: 7. Vavroušek (Šindelář), 12. T. Hanák (M. Beneš), 29. M. Beneš (T. Hanák), 56. M. Beneš (Havlas), 63. T. Hanák – 26. Vařecha (Delong), 27. Suchánek (Tomašík), 36. Zoufalý (Gašparík), 58. Sládek (Tomašík). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 0:0. Diváci: 13 541.

Sestava Tatranu: Jurco – Meliš, Kisugite, Kučera, Tlapák, Jak. Kolísko, Sládeček – Havlas, Marek Beneš, T. Hanák – Šindelář, Vavroušek, Kreysa – D. Šimek, Sádlo, J. Boček – Mar. Čermák. Trenér: Fridrich.

Sestava Mladé Boleslavi: L. Bauer – Suchánek, Zakonov, Besta, Punčochář, Zoufalý – Šebek, Tomašík, Sládek – Vařecha, D. Beneš, Delong – Gruber, Gašparík, J. Bína. Trenér: Naava.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Trener golmanu napsal:

    Golmani rozhodli

  • Pohár čistého vína napsal:

    Vzhledem k tomu, že většině týmu MB chybí páteř, tak by ten titul na svých bedrech stejně neunesli, takže po zásluze Tatran.

  • Made in Pacák napsal:

    Chtělo by to nakoupit ještě více trenérů, více hráčů, více všeho… gratulace do Tatranu

  • Čeněk napsal:

    Ptal se vas nekdo na neco dementi?

  • Tady je exotu napsal:

    Exoti starejte se o sebe…..

  • Pacak napsal:

    Nebojte už jsem nakoupil a budem ještě silnejší!! Pomsta bude skadká…

  • DavidMB napsal:

    Tak jsme druhy no a coo no a coo no a coo…

  • ADALBERT napsal:

    šířka kádru tatranu – Korber se nedostal na soupisku, stejně tak Muhlfait. Dále pošleš s klidem na hostování Kúna, který tam odehrál půl sezony. Sedí Čelakovský, Čermák (který se pak dostal do hry), Eliáš – všichni výborný hráči. Pak se ti tam tlačí mladý Malhocký. Přijde Boček s Šimkem (hvězdy bývalých týmů) a hrajou třetí lajnu. Jestli bych něco fakt chtěl, tak trénovat tým s takto širokým kádrem.

    • ADALBERT napsal:

      oproti tomu Boleslav – vypadnuli Natov a Tokoš a najednou hraješ na 14 lidí, protože dál jsou juníci, který se bojí nasadit.

      • Tatran napsal:

        Když už si tady nakousl to téma kádru tak by mě zajímalo jestli se tady najde někdo, kdo má nějaký info jak bude vypadat kádr Tatranu příští sezónu. Kdo pryč a kdo naopak dojde

        • ADALBERT napsal:

          akorát Šindelář byl včera odeslanej do Malans od Zamazala. Jinak nevím, že by někdo měl odcházet. Jinak po takové sezoně nemá podle mě nikdo potřebu odcházet.

          • Tatran napsal:

            Tak neříkám že by musely být nějaký velký odchody, ale třeba právě po takový sezóně může na někoho přiletět nabídka ze zahraničí a může si to třeba chtít jít zkusit. Třeba o Šimkovi jsem slyšel že by mohl chtít skončit, tak proto se ptám

          • Mr. SSL napsal:

            Čermák do Jonkopingu.

          • Karel napsal:

            Čermák jinkoping, šimek konec, korber konec. Příchod Hanák 2, Kalina.

        • David napsal:

          A Šebek z Bohemky?

      • Radovan Krejčíř napsal:

        Nádherně napsáno!! absolutní souhlas, oni se prostě bojí nasadit někoho, kdo nebere žold!

        • Čeněk napsal:

          Hlavně že v Tatranu nejsou žoldáci… chacha

          • K. napsal:

            jako kdo ?:D:D snad si nemyslíš, že tatran sype do hráčů.. Momentálně jejich smlouvy vypadají tak, že tam mají malé kapesné na občerstvení a dalších 5 plnění od různých sponzorů Nevím tedy, co podepisovali hráči letos, co mají nové smlouvy. Ale pochybuju o tom, že by jim tatran nasypal, když se dlouhodobě prezentuje tak, že ani nemá z čeho/nechce.

          • Lud3k napsal:

            No už vidím, jak tam je třeba Beneš za poukaz na párek k huderovi 😉

          • Čeněk napsal:

            Kecy v kleci…

          • Radovan Krejčíř napsal:

            Neříkám, že neberou, ale mi jen vadí Made in Bolka.
            At tam dají Made in Morava, EU, Praha, cokoliv, ale né Bolka. Je to prostě žolďácký mančaft, nic víc, nic míň.
            Kéž bych se dožil toho, jak tam budou běhat jejich kluci od žáčků, jako třeba v Bohemce, Tatranu nebo Vítkovicích..

          • Čeněk napsal:

            Hele ale to je tvůj problém že ti to vadí!!

          • Karel napsal:

            To by jste koukali co je žoldáku v Tatranu!!

        • Radek napsal:

          Já teda nejsem fanoušek Bolky, ale nechápu proč se tohle pořád řeší. Ve fotbalu, hokeji, volejbalu atd. je naprosto běžný že si prostě hráče koupíš a jakmile někdo dá plat hráčům ve florbalu tak je to hned obrovský problém. Na jednu stranu chceme aby florbal byl profi sport a pak se brečí že by měli hrát jenom odchovanci. V tom týmu Tatranu co byl v Superfinále je asi 5 čistokrevných odchovanců, tak nevím co píšeš že tam běhají jenom jejich hráči od žáčků. Jediný rozdíl je v tom že Tatran přitahuje ty hráče už někde v dorostu a Bolka až jako hotový hráče. Navíc v poslední době přišlo do Tatranu i dost těch hotových Hanák, Kisigute, Kreysa, Šimek, Boček a je to úplně okay. Podívej se kolik odchovanců hraje třeba ve Spartě na to jaký výsledky má poslední roky jejich mládež

          • Karek napsal:

            Je to presne jak pises. Tatran nikdo neresi, jak si stahuje hrace z cele republiky.

  • Proč napsal:

    Místo toho, abyste se teda radovali, že tatran vyhrál, tak zase nadáváte na Boleslav a házíte špínu, proč to máte pořád za potřebí. Nepochopím, každý rok je to furt stejný, to vám opravdu leží tak v žaludku? Nemyslím jen tady pod článkem, ale všude.

    • Čeněk napsal:

      Hlavně že je na co nadávat… To je nemoc na vše nadávat.

      • Petr napsal:

        Tak hlavně že se tady ohanis nadavkami a o pár komentu výš říkáš lidem dementi a chcipaci

        • Karel napsal:

          Čemu se divite? Pouze reakce na vasi demenci!! Nic vic!! A blekotejte si a nadavejte na co chcete…

        • Čeněk napsal:

          Jo nadavat ze nemam penize umi kazdy!! Ale sehnat je to uz ne…!! Zavist je svina!!! Klidne se poserte na vas nezalezi koho si privede nas klub z ML.Boleslavi…

  • Ramirez napsal:

    Tak už to v životě chodí:
    Tatran má treble
    Boleslav má trable.

    • DavidMB napsal:

      Jake ma Boleslav trable odborniku?

      • Bolka napsal:

        Tak pro tým s takovym zázemím a podmínkami dva roky bez trofeje trochu trabl jsou, teda aspoň za mě

        • DavidMB napsal:

          To neni zadny trabl!! Bronz a stribro neni spatny vzhledem k prestavbe muzstva…Co by mel rikat treba takovy Banik Ostrava? Nebo Sparta,Vitkovice v hokeji? Je to holt sport…

          • Bolka napsal:

            Tak samozřejmě že to není žádná velká tragédie, ale bude to Pacákovi stačit? Bude to stačit hráčům? Ale chápu, jseš jejich fanoušek, bojuješ tady za ně jakmile se o Bolce jen náznakem někdo zmíní, tak je nebudeš v čemkoliv kritizovat. Ale zase kdo by to dělal

          • DavidMB napsal:

            Tak uplna spokojenost neni o tom zadna…Pruser je treba hokejova Sparta ktera udelala posledni titul 2007…to je dokonce za me velka ostuda!!

          • Tonda napsal:

            Proc by to nemeli stacit hracum MB? Prohrali tesne po velkem boji…Klidne to muze bejt pristi rok obracene! No a hlavne se dostali do ligy mistru!!

          • DavidMB napsal:

            Až budu mit za co kritizovat tak budu…

        • Bolka napsal:

          Klidně to může být za rok opačně ale fakt si nemyslím že ti hráči jako Tomasik nebo Suchánek řeknou že jim nevadí být druhý protože vlastně prohráli těsně a mohli vlastně vyhrát

          • DavidMB napsal:

            No tak pokud prohrajes finale tak to vadi vzdy…ale s odstupem casu si uvedomis ze mas stribro!!

    • DavidMB napsal:

      Povidej?

  • Zlaťáčky napsal:

    Více žoldnéřů. Říkali. Finského stratéga. Říkali. Bude titul. Říkali…

  • Turecko napsal:

    Gratulace do Tatranu!!! Sezóna z říše snů. Vyhráli co se dalo a nesmazatelně se zapsali do historie. Užijte si Turecko kluci! Bolka po prvních 15 minutách více ze hry, 2x více střel. Rozhodli golmani. Jurco podal neskutečný výkon a Těch pár světových hráčů co Tatran to nakonec urvalo na svou stranu. Rozhodčí skvělí, drama až do konce. Koukatelné Superfinále.

  • Bolka napsal:

    Kdyby tatran neměl jurca s benešem porazila by je bolka 10:1. to není ideální stabilita a vizitka

    • Karel napsal:

      To je ale přirozené, že má každý tým nějaké lídry a herní vůdce. To nemusí znamenat žádnou špatnou vizitku. Naopak dobrou vizitku tatranu že si to uvědomuje a takové hráče si drží.

    • Kdyby napsal:

      Škoda pro Bolku že se nehraje na kdyby. A od toho tam ti klíčoví hráči snad jsou ne, aby to v rozhodujících chvílích potahali. To je jak říct, kdyby Barcelona neměla Messiho tak nebyla tak úspěšná atd. Prostě ti hráči v Tatranu jsou a rozhodli. Jasně Bolka byla střelecky aktivnější ale to je ti prd platný

  • Čeněk napsal:

    Je celkem zajímavé že když udělá MB titul tak se zde většina taky odborníků neukáže…

  • Mladez napsal:

    Vite kolik si vubec Tatran dotahne hracu do mladeze z jinych oddilu? Od dorostu az po juniky je v Tatranu minimalne odchovancu. Vse to jsou hraci co prisli na draft, nebo prestoupili z jinych klubu.

    • Honza napsal:

      Souhlas, Malhocky, Celakovsky, Kun to jsou hraci co prisli. I Marek Benes je z Chodova. Tak proc je nekoupit v mladezi kdyz nic nestoji, nebo to zaplati rodice.

      • Radek napsal:

        I Jurco, Sládeček, Tlapak. Všichni začínali jinde. A pak je tu ta enkláva co přišla už do áčka Šimek, Kreysa, Hanák, Kisi, Čermák, Boček

  • Karel napsal:

    O tom žádná…

  • Lovecká sezóna napsal:

    Tak nám to začíná. Po 2 hubených letech bude potřeba trošku provětrat šrajtofli. Vzít pořádné flinty, seřídit mířidla, nabít ostrými a vyrazit na lov divočáků. Kterýpak revír mladoboleslavští navštíví ? Bude to snad revír Vikingů, masových kuliček a skořicových šneků ( Rýpar? ), anebo revír tisíců jezer a saun ( Maják? ), možná revír Járy Cimrmana, chmelového ležáku a krtečka ( Šebek? ) Necháme se překvapit.

  • Pavel napsal:

    Gratuluji Tatranu k titulu. Bolka byla také skvělá, publikum úžasné. Co víc si přát?

    • Mirek napsal:

      Sérii 😀

    • VR napsal:

      Souhlas, gratulace Tatranu! Ale je potřeba pogratulovat i Bolce! Jejiich hru jsem nikdy neměl rád a finále před dvěma lety bylo otřesný. Proti tomu rukopis (a dobrá práce) Naavy a finále, který mělo grády. Rozvázal klukům ruce a najednou předvedená hra vypadá uplně jinak. A Bolka letos hrála dobře a dalo se na ně koukat. Tatranu to tam letos ve všech důležitých zápasech padalo, a to rozhoduje.

  • DavidMB napsal:

    Tak prvni posila do Bolky…Finsky utocnik Lund!!

Napsat komentář

*