Martin Gattnar přispěl k výhře nad Bohemians dvěma góly. Foto: Pavel Netolička, 1. SC Vítkovice Martin Gattnar přispěl k výhře nad Bohemians dvěma góly. Foto: Pavel Netolička, 1. SC Vítkovice
15. 4. 2024 Švýcarsko (21) KOMENTÁŘŮ

Martin Gattnar míří do Švýcarska, Vítkovice vymění za Malans

 



Životní sezóna přinesla Martinu Gattnarovi přestup do Švýcarska. Nově bude hrát za Malans, o přesunu informovaly oba kluby a FAP Agency, která hráče zastupuje. Dvacetiletý útočník podepsal roční smlouvu s opcí.

Martin Gattnar odchází z Vítkovic po třech letech v nejvyšší soutěži, ve svých dvaceti letech už také debutoval v mužské reprezentaci. Vítkovice opustí poprvé v kariéře. „Z Vítkovic využiji v podstatě všechno, co jsem se ve florbale naučil, protože jsem se to naučil právě tady,“ uvedl pro klubový web.

Přiznal také, že plánuje návrat. „Rozhodně bych se chtěl jednou vrátit do Vítkovic. Teď ale nedokážu říct, kdy přesně to bude,“ řekl hráč, který se tak rozdělí se svým starším bratrem Rostislavem.

Malans, za které v minulosti hrál další bývalý vítkovický hráč Lukáš Veltšmíd, skončili v základní části nejvyšší soutěže na pátém místě, ve čtvrtfinále play off pak podlehli Zugu 2:4 na zápasy. Zug následně v Superfinále 21. dubna vyzve Wiler.

Pro Vítkovice se jedná o třetí potvrzený odchod. Kariéry totiž po vyřazení v semifinále Livesport Superligy od Mladé Boleslavi uzavřely dvě jejich ikony: útočník Lukáš Hájek a brankář Lukáš Souček.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Ztráta do toho konec Hájka, nejspíš návrat Tokoše(konec smlouvy v Bolce).
    Vítkovice si s jeho odchodem poradí, jako vždy. Po přestřelce Pacáka a Krásného nevidím letos možný přestup na trase Vítky Bolka.

  • Hmm napsal:

    Ten kluk šlápl do výkalu. Byl fakt talent, co mohl hrát ve Švédsku. V provinčním nádenickém klubu tak akorát zabije kariéru. Je mi ho líto.

  • Co? napsal:

    O kom je řeč prosím? Kdo kam měl jít? Jde?

  • !!! napsal:

    No Malans nejsou úplně dobrá adresa. Tamní trenér rozhodně není to pravé, co je pro vývoj mladého hráče potřebné.Jde o to, proč ho zrovna Komačka a spol. směřovali tam. Že by peníze pro agenturu?
    V každém případě Martinovi přeju, ať se s tím popasuje. Good luck

  • Ferdinand Peroutka napsal:

    Totalni skoda ho bude v nejakem Malans. Svycarsko na podminky, jazyk asi OK ale florbalove uz jsme minimalne na tom stejne posledni roky, coz napovidaji i vysledky na mezinarodni scene.

    • hudino napsal:

      Bez Seveřanů by liga byla za naší SL a rozdíl se zvětšuje.

    • Karel napsal:

      A co je špatného na tom, že někdo preferuje podmínky než uroven soutěže? Tomu tedy nerozumím. Ne každý má ambice být top florbalista světa, třeba je pro někoho přednější si tím vydělat. Nehledě na to, že o něj ani nemusel ze švédska být zájem. Švédské kluby na pokraji krachu, nemají peníze dlouhodobě. To je důvod, proč letos zůstali i např. Beneš, Jurco nebo Tokoš. Už jim v zahraničí nenabídnou více než v čr. Když se k tomu přidá dobrá práce v čr, jsou na tom rozhodně lépe než peníze od klubu plus práce skladníka v zahraničí.

  • Čeněk napsal:

    Fin Lund do MB na rok+rocni opce!! Za me supr…

  • DavidMB napsal:

    Tak to by mohlo bejt super omlazeni a zaroven zkvalitneni muzstva!!!

Napsat komentář

*