Jurco v uplynulé sezoně stál v bráně Tatranu při všech třech finálových triumfech. Foto: Martin Flousek, Český florbal Jurco v uplynulé sezoně stál v bráně Tatranu při všech třech finálových triumfech. Foto: Martin Flousek, Český florbal
16. 4. 2024 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Tomáš Jurco: Svými zákroky můžu kluky nabudit, vyhráli jsme týmovým výkonem

 



Zazářil už v loňském boji o titul. Pak deptal věhlasné střelce Falunu ve finále Poháru mistrů. A teď přidal další skvělý výkon v superfinálovém klání s Mladou Boleslaví. Tomáš Jurco vyhrál brankářský souboj se svým protivníkem Lukášem Bauerem. A po brance Tomáše Hanáka v prodloužení mohl se svými spoluhráči oslavit třetí velkou trofej v sezoně.

Po zápase měl Jurco úsměv od ucha k uchu a v novinářské mixzóně pobíhal s mistrovskou trofejí. Co se utkání týče, nabízelo se srovnání s rok starým finálovým duelem s Vítkovicemi. Ten také dospěl do prodloužení. „Opět jsme to vyhráli týmovým výkonem. Oba dva zápasy nebyly lehké. Přiklonilo se k nám štěstí za celou sezonu. Jsme neskutečně rádi, že můžeme slavit tři trofeje v jedné sezoně,“ zářil Jurco štěstím.

Tomáš Jurco opět v brance Tatranu zářil. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Tomáš Jurco byl v superfinále v permanenci. Foto: Martin Flousek, Český florbal

V minisouboji s velezkušeným Lukášem Bauerem byl úspěšnější. Dvakrát ho zachránilo břevno, na druhou stranu musel předvést dvakrát více zákroků než Bauer. Mladá Boleslav byla střelecky o dost aktivnější. „Během zápasu jsem náš vzájemný souboj nevnímal. Kdybych se tím zaobíral, nesoustředil bych se na chytání. Břevna? Štěstí přeje připraveným. Snažil jsem se tomu jít naproti a jsem rád, že mě tyčky podržely,“ dodal 20letý gólman.

Dvakrát se mu podařilo prudký míček efektně lapit do rukavice. „Není to nic speciálního, je to čistě moje schopnost. Jsem rád, že tím můžu kluky třeba trochu nabudit a podpořit v tom, aby mohli mít klid na svou hru,“ vrátil se k dechberoucím zákrokům.

Lukáš Bauer tentokrát odcházel ze superfinále poražen. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Lukáš Bauer tentokrát odcházel ze superfinále poražen. Foto: Martin Flousek, Český florbal

Měl po zápase soucit s protivníkem Bauerem, který v prodloužení smolně propustil do sítě střelu Tomáše Hanáka? „Popravdě jsem byl strašně rád, že jsme dali rozhodující gól a vyhráli. Ale v play off a v takovýchto zápasech nepadají hezké góly, to se prostě stává,“ řekl brankář Střešovic k rozhodující trefě.

Jurco po superfinále promluvil také o své budoucnosti. „Pokud se nic nezmění, zůstanu v Tatranu. Těším se na příští sezonu, pokusíme se vyhrát ligu potřetí za sebou. Ale samozřejmě to bude hodně těžké. Už letos to nebylo nic jednoduchého, kvalita soutěže se zvedla. Uvidíme, co bude dál,“ uzavřel svou výpověď.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Karel napsal:

    „Pokud se nic nezmění, zůstanu v tatranu.“ :DDDDD to nám toho řekl 🙂

  • ADALBERT napsal:

    je absolutně odskočný od ostatních českých brankařů. Před rokem si byli s Křížem a Bauerem uplně rovni, teď je jinde. Chtěl bych, aby byl jednička v repre. Chtěl bych zároveň, aby si šel zkusit švédskou superligu.

    • Stefa napsal:

      ..jednička v repre nebude dokud Bauer sám neskončí …stejný jako u žen …jedničky jsou jasně daný a všude systematicky protěžovaný… na aktuální výkony se tu nehraje ..což je samozřejmě velká škoda 🙁

      • ADALBERT napsal:

        Jendrišák už taky není kapitán. Tohle je do očí bijící. Uvidíme co podzim, ale očekávám, že jednička bude Jurco.

  • DavidMB napsal:

    Za repre by uz mel bejt jednicka Jurco.

  • Pan M. napsal:

    Za mě už je v současnosti nejlepší české duo Jurco – Hodík, ale očekávám, že na MS Bauer pojede, díky zkušenostem.

Napsat komentář

*