Malwina Zagórska bude nově působit ve Vítkovicích. Foto: Florbal Vítkovice Malwina Zagórska bude nově působit ve Vítkovicích. Foto: Florbal Vítkovice
17. 4. 2024 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Ostravský megapřestup: k rivalům do Vítkovic míří polská útočnice Zagórska

 



Vítkovice, které v ženském Superfinále proti Chodovu obhájily po vítězství 5:3 nad Chodovem zlaté medaile v ČEZ Extralize žen, oznámily po sérii několika odchodů také první posilu pro nový ročník. A je to hned velmi zajímavý přesun: do Vítkovic totiž míří polská útočnice Malwina Zagórska, jedna z dosud nejvýraznějších postav konkurenčního ostravského FBC.

Zagórska mění v rámci české nejvyšší soutěže působiště po čtyřech letech a vyprofilovala se jako střelkyně, za 125 extraligových duelů zapsala hned 113 branek a patří ke klíčovým postavám polské ženské reprezentace.

Nyní ale volí přesun do Vítkovic. „Samozřejmě, mám z toho respekt. Nebylo to pro mě vůbec jednoduché, celé FBC mám moc ráda a vždy budou velkou součástí mého života. Každopádně na změnu se těším, bude to po dlouhé době něco nového.“ uvedla na klubovém webu s tím, že s Vítkovicemi chce vyhrát Champions Cup a postoupit do Superfinále.

Zagórska je prvním potvrzeným příchodem do ženského kádru Vítkovic, ze kterého naopak odchází dvojice Michaela Kubečková – Šárka Staňková do švédského Kalmarsundu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*