Robin Nilsberth slaví švýcarský titul. Foto: IFF Robin Nilsberth slaví švýcarský titul. Foto: IFF
21. 4. 2024 Švýcarsko (2) KOMENTÁŘŮ

České góly ženám Zugu titul nepřinesly, mužský tým ale slaví historický primát

 



Švýcarsko má za sebou Superfinále v roce 2024. Finálový den přinesl prakticky dvě překvapení: ženy Zugu nejprve neudržely vedení 3:0 a ani tři české branky tak nestačily na švýcarský titul, ten ale premiérově slaví mužský tým Zugu, který porazil 6:5 tradičního účastníka Wiler Ersigen.

Hlavní trenérka Natálie Martináková se sice v Superfinále znovu mohla spolehnout na české trio Denisa Ratajová – Martina Řepková – Ivana Šupáková, ale byť se její krajanky snažily, tak na titul to ženám Zugu nestačilo.

Přitom Zug vedl rychle 3:0, skóre otevřela Řepková. Ve druhé části Kloten-Dietlikon nejprve srovnal, ale vedení vrátila týmu Šupáková, ve třetí třetině pak na branku Ediz reagovala Ratajová.

Za stavu 5:5 se tak šlo do prodloužení, po něm následovaly nájezdy. V nich získal Kloten-Dietlikon rozhodující náskok v prvních dvou sériích, nakonec zvítězil 3:2 a v celém zápase 6:5. Po pohárovém triumfu tak slaví v této sezoně double a celkově již pátý titul v řadě.

V Zugu se ovšem přesto bude slavit, premiérový titul totiž získala parta okolo obránce Robina Nislbertha. Po dvou třetinách to v mužském Superfinále 5:2, ovšem Wiler, za který nastoupil Radek Sikora mladší a jeho otec byl na lavičce jako trenér, dokázal ve třetí části zařadit vyšší rychlostní stupeň.

Känzig se Slovákem Dudovičem, který odehrál poslední duel před odchodem do Vaxjö, dostali Wiler na dostřel, pět minut před koncem ale udeřil Kailiala. Wiler následně dokázal už jen snížit na konečných 6:5 pro Zug.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    docela by mě zajímalo porovnání rozpočtu Wileru, Zugu a třeba Boleslavi s Vítkovicema. Čistě rozpočtu na A-týmy.

    • hudino napsal:

      Násobky. Jsou to ale dva rozdílné světy, 30k bude něco jiného v ČR než v SUI. I kdyby došlo k nějakému srovnání, Zug bude stále násobně výše. Johansson, Kailala, Nilberth a Sjogren budou klub stát více než je rozpočet Tatranského áčka.

Napsat komentář

*