Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal Po prvním víkendu je v baráži srovnáno. Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal
21. 4. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Barážová série mezi Pardubicemi a Bulldogs je vyrovnaná

 



Tento víkend se odehrály první dva zápasy barážové série o Livesport Superligu. Utkali se v něm Sokoli z Pardubic a Buldoci z Brna. Právě Moravané do série postoupili po prohraném finále 1. ligy mužů proti Kladnu a Sokoli si baráž vybojovali, když v sérii druhého kola playdown poslali o ligu níže Butchis.

Do sobotního zápasu vstoupili lépe Buldoci, kterým stačila půl minuta na to se dostat do vedení. Následoval ovšem obrat skóre z holí domácích a první třetina skončila za stavu 3:2 pro Pardubice. Ve druhé třetině přidaly oba týmy po jedné brance. Trefil se nejprve domácí Lukáš Prix a následně Martin Svatoň, který tak snížil náskok Pardubic. Ve třetí třetině otěže převzali Buldoci, kteří se pár minut před koncem základní hrací doby dostali do jednobrankového vedení. Pardubice sice ještě stihly vyrovnat a poslat zápas do prodloužení, potažmo do samostatných nájezdů. V nich ale byli úspěšnější hosté a dostali se tak do vedení v barážové sérii.

Zdroj: Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

I v neděli otevřeli skóre jako první Buldoci, když se v polovině první třetiny trefil střelou od mantinelu Petr Koláčný, Pardubice ale opět zvládly skóre otočit a do druhé třetiny se šlo za stavu 2:1. Ve té pokračovali ve střelbě gólů pouze domácí, kdy se trefili Milan Bína a David Žáček. Hosté tak čekalo v poslední třetině tříbrankové manko. Pardubice ovšem pokračovaly ve střelbě branek i v poslední dvacetiminutovce a hosté zareagovat nedokázali. Barážová série se tak za stavu 1:1 přesouvá do Brna na palubovku Bulldogs.

Zdroj: Sokoli Pardubice, Český florbal

Foto: Sokoli Pardubice, Český florbal

Výsledky prvního a druhého kola barážové série o Livesport Superligu:

Sokoli Pardubice – Bulldogs Brno 5:6 (3:2, 1:1, 1:2 – 0:0) po sam. náj.
Branky a nahrávky: 6. Pakosta (Polis), 12. Drba (Kaluža), 20. Bína (Škoda), 29. Prix (Křinka), 59. Polis (Drba) – 1. Kalousek (Mráz), 15. Valachovič (Marek), 34. Svatoň, 57. Zukal (Kučera), 59. Kladivo (Kučera), rozh. náj. Svatoň. Stav série: 0:1

Sokoli Pardubice – Bulldogs Brno 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Pakosta (Křinka), 16. Bína (Škoda), 30. Žáček (Hurt), 38. Bína (Škoda), 47. Polis (TS), 53. Drba – 8. Koláčný (Svatoň). Stav série: 1:1.


Autor: Pavel Klepetko



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*