Martin Čermák strávil v Tatranu tři sezony. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Martin Čermák strávil v Tatranu tři sezony. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
6. 5. 2024 Superliga (20) KOMENTÁŘŮ

Odchody Tatranu: Martin Čermák zkusí angažmá v Jönköpingu, kariéru končí Mühlfait

 



Po zveřejnění konce kariéry Davida Šimka Tatran Střešovice oznámil další dva hráče, kteří v příští sezoně nebudou součástí jeho kádru. Severské angažmá si v Jönköpingu vyzkouší 21letý útočník Martin Čermák. Vedle Šimka se rozhodl ukončit kariéru také Martin Mülhfait, který byl členem střešovického klubu už od roku 2014.

Martin Čermák přišel do Tatranu v létě 2021 přišel z Liberce. Ve Střešovicích strávil tři sezony, během nichž klub vybojoval dva mistrovské tituly, český pohár a triumf v Poháru mistrů. Odchovanec libereckého florbalu byl nejvíce produktivní v loňském ročníku, kdy v základní části posbíral 21 bodů. V tom uplynulém nenaskočil do řady zápasů vinou zranění. Teď se pokusí prorazit ve švédské SSL. Za Tatran celkově odehrál 88 superligových zápasů, v nichž bral 55 bodů.

„Opravdu se těším, až se v nadcházející sezoně připojím k týmu. Rozhodl jsem se přijmout nabídku klubu kvůli jejich vizi, se kterou se hodně ztotožňuji. Jönköping má mladý a silný tým, který na mě udělal opravdu dojem, zvláště během posledního ročníku. Do Švédska pojedu s velkými ambicemi a doufám, že pomůžu týmu naplnit jeho cíle,“ uvedl pro klubový web švédského celku Martin Čermák.

Jönköping se dostal do play off z poslední možné osmé příčky. Ve čtvrtfinále pak narazil na pozdějšího mistra Stovretu a vypadl 1:4 na zápasy. V klubu se potká s dalším libereckým odchovancem Filipem Smutným. Oba tak mohou navázat na své krajany, v minulosti tam totiž působili bývalí reprezentanti Martin Richter, Tomáš Sladký či současný útočník Mladé Boleslavi Martin Tokoš.

Martin Mülhfait začínal s florbalem v Havlíčkově Brodě. V roce 2014 přestoupil do Tatranu a pevnou součástí superligového A týmu se stal v roce 2016. Letos byl 25letý bek v kádru, který vybojoval historický treble, v play off už ovšem nedostával tolik příležitostí a na soupisce Tatranu byl pouze v polovině případů. Do superfinále pak nezasáhl vůbec. V jeho případě se spekulovalo o přestupu do jiného superligového klubu nebo do zahraničí, nic z toho ale potvrzeno nebylo.

Už před pár dny Tatran zveřejnil, že se s kariérou rozloučil David Šimek. Obhájci trofeje budou jistojistě svůj kádr posilovat, na oficiální oznámení příchodů si však budou muset fanoušci ještě chvíli počkat.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*