Juniorky dnes zapsaly druhé vítězství. Foto: IFF Juniorky dnes zapsaly druhé vítězství. Foto: IFF
9. 5. 2024 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Drtivý nástup do třetí třetiny rozhodl, Češky poráží Švýcarsko a míří na první místo

 



Česká reprezentace juniorek si ve druhém utkání na světovém šampionátu ve Finsku připsala druhé vítězství, v klíčovém utkání o prvenství v základní skupině porazila Švýcarsko poměrem 4:1. Dvě branky zapsala Karolína Lískovcová. S největší pravděpodobností se juniorky v semifinále utkají s domácím Finskem.

Klíčové utkání pro určení semifinálového soupeře přitom nezačalo pro český tým dobře, byť Švýcarky předvedly poměrně defenzivní strategii, tak po úspěšném a velmi pohledném nájezdu Helbling vedly 1:0.

Ve druhé třetině srovnala Brucháčková, Češky pak rozhodly na začátku třetí třetiny, kdy během času 42:01 až 43:57 orámovala dvě branky Karolíny Lískovcové ještě trefa Karolíny Klubalové.

V semifinále se Češky s největší pravděpodobností utkají s domácím Finskem. To totiž dnes v analogickém zápase pro druhou základní skupinu podlehlo Švédsku 3:9 a zítra bude hrát Norskem, které až ve čtvrtek večer vyzve Polsko. Český tým pak čeká v pátek v 18:30 zápas Lotyšskem, zápas Finsko – Norsko začíná o půl hodiny dříve.

Výsledek utkání základní skupiny MS juniorek 2024:

Česko WU19 – Švýcarsko WU19 4:1
branky: 38. Anna Brucháčková, 43. Karolína Lískovcová, 44. Karolína Klubalová, 44. Karolína Lískovcová – 13. Finja Helbling; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 860; zásahy brankářů: Eliška Svrčková 14 – Ronja Florin 17; po třetinách: 0:1, 1:0, 3:0


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*