Joonas Naava nebude v příští sezoně spolupracovat se Štěpánem Motejzíkem. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav Joonas Naava nebude v příští sezoně spolupracovat se Štěpánem Motejzíkem. Foto: Štěpán Tomš, Florbal Mladá Boleslav
10. 5. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Procházka s Motejzíkem končí v realizačním týmu Boleslavi

 



Lukáš Procházka a Štěpán Motejzík nebudou v příští sezoně Livesport Superligy součástí realizačního týmu hlavního trenéra Joonase Naavy v Mladé Boleslavi. Procházka se bude na plný úvazek věnovat práci u ženské reprezentace a nově také funkci koordinátora rozvoje ženského florbalu. Motejzík se vrací do České Lípy.

Mladá Boleslav měla v uplynulém ročníku  silný realizační tým. Procházka s Motejzíkem plnili funkci asistentů Joonase Naavy. Finský lodivod měl k ruce ještě Jiřího Stožického a kondičního trenéra Radka Gwuźdźe. Před nadcházejícím ročníkem dochází ke změnám. Procházku s Motejzíkem vystřídal Michal Plecitý. Procházka totiž pokračuje jako hlavní trenér ženské reprezentace, jež se chystá na domácí mistrovství světa 2025. Zároveň přijal nabídku stát se koordinátorem rozvoje ženského florbalu. Motejzík sbíral v Mladé Boleslavi trenérské zkušenosti, teď se s ohledem na potřeby českolipského florbalového klubu vrací zpátky do FBC.

Lukáš Procházka se bude nadále věnovat ženskému florbalu. Foto: Florbal Mladá Boleslav

Lukáš Procházka se bude nadále věnovat ženskému florbalu. Foto: Florbal Mladá Boleslav

„Působení v Boleslavi pro mě bylo velkou zkušeností a vnímám, že mě florbalově zase posunulo o kus dál. Prostředí a přístup všech v klubu je na profesionální úrovni a vážím si toho, že jsem mohl být součástí téhle organizace, byť nakonec jen na jeden rok. Vzhledem k mému úvazku v rámci Českého florbalu to ale nemohlo být jinak. Těch krásných vzpomínek bude více – zažili jsme jednu z nejtěžších a zároveň nejkrásnějších play off sérií proti Vítkovicím, nakonec i se šťastnou tečkou pro nás – to byl asi ten top moment. Jen škoda, že jsme tu cestu nedotáhli k titulu. Věřím, že se to klukům podaří v příštím roce a budu jim moc držet palce,“ uvedl Lukáš Procházka pro klubový web.

„Jsem moc rád, že jsme tenhle projekt s Tomášem Pacákem a Petrem Novotným upekli, a to i přesto, že po roce končí. Díky za to. Spolupráce s celou organizací a především s realizačním týmem u superligového mužstva s Joonasem v čele byla výbornou zkušeností. Naučil jsem se hodně a věřím, že jsme i společně s klukama na hřišti odvedli dobrou práci. Tuhle štaci vidím určitě jako příležitost dál rozvíjet české florbalové prostředí, k čemuž Bolka jednoznačně standardem své činnosti přispívá. Přestože jsem vzešel z konkurenčního klubu v České Lípě, do kterého se nyní vracím, Bolka a Lípa pro mě vždy budou a podle mě by měly být víc než jen soupeřící města. Vzájemná existence těchto florbalových adres posiluje nejen je, ale další florbalová místa v regionu,“ dodal Motejzík.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*