Black Angels hrozí pád z nejvyšších soutěží. Foto: Black Angels Black Angels hrozí pád z nejvyšších soutěží. Foto: Black Angels
13. 5. 2024 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Black Angels nezískali oddílovou licenci, mohou zamířit do národní ligy. Problémem účetnictví

 



Superligoví Black Angels mají problém. V licenčním řízení neobdrželi klubovou licenci, a to ani podmíněným způsobem. Oddílu tak nyní hrozí nejen konec v Livesport Superlize, ale rovnou přeřazení do národní ligy. Podle informací Florbal.cz se oddíl k situaci vyjádří v pondělí večer.

Andělé neprožili optimální sezónu, přesto se dokázali zachránit v Livesport Superlize, když v prvním kole play down porazili Pardubice poměrem 4:3 na utkání. O určitých finančních těžkostech se ale v zákulisí vědělo, oddíl plánoval přesunout své domácí prostředí Loun, v minulých dnech se vzdal také ženské složky, která přejde pod Prague Tigers.

Nyní má ale zřejmě nejzásadnější problém: na základě výsledku licenčního řízení nedostal licenci pro působení v nejvyšších soutěžích. „S Black Angels jsme často komunikovali a snažili se situaci řešit. Oddíl ovšem nebyl schopen plnit ani vlastní navržené kroky k vyřešení situace. Využili jsme všechny dostupné nástroje – včetně udílení průběžných sankcí. Během uplynulé sezony došlo dokonce u oddílu i k pozastavení matričních úkonů. Black Angels měli totiž oddílovou licenci pro předchozí ročník udělenou s podmínkami. Pro splnění těchto podmínek byly nastaveny termíny, které oddíl opakovaně i přes zmíněné sankce a vlastní akční plán neplnil a neplní je dodnes,“ uvedl Jiří Dufek, předseda Licenční komise v komuniké Českého florbalu.

Problémem je klubové účetnictví. „Jedním z hlavních cílů licenčního řízení je zajistit, aby v elitních soutěžích nastupovaly silné, a především ekonomicky zdravé oddíly. A právě ekonomika je problém, který licenční komisi neumožňuje udělit licenci oddílu Black Angels. V rámci licenčního řízení vyšlo najevo, že Black Angels nemají účetní uzávěrky za poslední dva roky, což je v rozporu se zákonnými povinnostmi. Oddíl měl spoustu možností situaci napravit, ale ani po opakovaných výzvách k tomu nedošlo. Sám jsem s Black Angels jejich situaci řešil i osobně minulý rok. Vzhledem k tomu, že oddíl účetní uzávěrky za rok 2022 a 2023 nepředložil, nemohli jsme rozhodnout jinak,“ doplnil Dufka Pavel Počarovský, člen Licenční komise.

Pražský tým se může odvolat, aktuálně nesplňuje podmínky ani pro podmíněné udělení licence, musel by tedy hrát nejvýše 1. ligu. V případě doplnění účastníků Livesport Superligy by jako první byly osloveny Pardubice. Podle informací Florbal.cz vydá klub vlastní tiskové stanovisko ještě v pondělí večer, do té doby se jeho představitelé vyjadřovat nechtějí.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • boovapilo napsal:

    Jak fakin Ikaros lítali moc u slunce, až se jim rozpálila lepidlem slepená křídla (jak by řekla Aneta Langerová – motýlí)

  • Vladislav napsal:

    Celý rok se ohání, jak proti nim někdo něco píše atd. A nyní jsme u toho. Teď by se měli stránce floorbalplanet omluvit, jelikož článek o nich byl většinově pravdivý. Ale že mají potřebu lhát veřejnosti do poslední chvíle, to mě udivuje. Vůbec je v superlize nechceme. V Praze je týmů spoustu. Nemají halu, nemají na posily, nejlepší hráči už jim odešli. Jaká je přidaná hodnota tohoto klubu pro superligu? Žádná. A o tom, že rozeštvali celou ženskou složku díky Jarolímové, o tom už moc lidí neví. Tak pro jistotu žensou složku zrušili uplně. Ale stejně to nestačí. Blaci, sbohem, už se nevracejte.

Napsat komentář

*