Black Angels jsou aktuálně bez licence. Foto: Black Angels Black Angels jsou aktuálně bez licence. Foto: Black Angels
14. 5. 2024 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Black Angels: Procházíme restrukturalizací, podcenili jsme formální náležitosti. Věříme, že rozhodnutí zvrátíme

 



V pondělí odpoledne přišla pro Black Angels nepříjemná zpráva: klub neprošel licenčním řízením a nedostal oddílovou licenci, která je nutná pro start v Livesport Superlize, respektive 1. lize mužů, přičemž hlavním problémem bylo účetnictví, respektive chybějící účetní uzávěrky. Klub v tiskovém prohlášení chybu uznal a pracuje na nápravě.

Florbal.cz kontaktoval nového generálního manažera Black Angels Tomáše Večeřu už v pondělí odpoledne, pro média se tehdy vyjadřovat nechtěl, nicméně uvedl, že klub bude situaci ještě v pondělí večer komunikovat.

A manažer, který do klubu přišel 1. dubna a za situaci tak nemůže, své slovo splnil. „Klub Black Angels spustil na začátku minulé sezony svou restrukturalizaci, která obsahovala více rovin. První rovinou, a nucenou prioritou, bylo narovnání dlouhodobě mínusového rozpočtu organizace, na který se vedení klubu muselo zaměřit všemi silami,“ popisují Andělé ve svém prohlášení.

„Klubová priorita se klubu po velmi tvrdé práci povedla narovnat díky plnému nasazení v hledání nových partnerů, reorganizaci tréninkových jednotek, práci s trenérským obsazením a dalším rozhodnutím, které vedli k postupné stabilizaci klubu a predikci černých čísel již v následující sezoně. Všechna opatření byla pro klub existenční, v mnoha případech velmi nepříjemná,“ píše se v relativně pozitivním duchu.

„Druhá rovina restrukturalizace začala probíhat již minulý rok. Nejprve nastavením nových procesů vůči členům, změnami procesů interních a jako poslední změnou bylo podepsání nového generálního manažera, který od začátku dubna začal dávat celému procesu dlouho očekávaný směr a potřebný čas. Celá situace do tohoto bodu se tedy jevila velmi pozitivně, avšak v minulém týdnu se k novému generálnímu manažerovi dostala informace, že jeden ze čtyř bodů v licenčním řízení Českého Florbalu nebyl klubem opakovaně dodán,“ dostává se prohlášení ke klíčovému bodu.

A pražský tým, který plánuje hrát Livesport Superligu v Lounech, svou chybu uznal. „Vlivem podcenění důležitosti formálních náležitostí licenčního řízení prezidentem oddílu a třetí strany spojené s dodáváním účetních služeb, jsme se tak dostali do této krajně nepříjemné situace,“ uznávají Black Angels.

Ti udělají vše proto, aby nakonec v nejvyšší soutěži mohli pokračovat. „Díky tomuto zjištění se na problému začalo ihned velmi intenzivně pracovat. Věříme, že potřebné podklady dodáme do řádné odvolací lhůty a toto pro klub velmi nepříjemné rozhodnutí zvrátíme,“ uzavírá pražský oddíl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Peter napsal:

    „Díky tomuto zjištění se začalo na problému ihned velmi intenzivně pracovat.“

    Ten problém je tam evidentně už déle, to už měli řešit dávno, ne malovat fanouškům jak je všechno super a najednou dělat překvapený

  • Michal napsal:

    Tak nejdříve se domluví na fůzi ženské části pod Tigers Praha, teď mají i přes několik upozornění v ohrožení licenci pro Superligu.

    Hmmm čuchám nějaké velké trable.

    • Sokol napsal:

      Unie řeší kraviny. 99% florbalových týmů je dennodenně na pokraji krachu, stačí kolikrat rozhodnutí jedné osoby. Pochopil bych, kdyby unie těm klubům něco dávala a tak chtěla vědět jestli to neskončí v exekucích a mimo ten sport. Tak jako to je ve fotbale nebo hokeji. Ale unie jen bere a ve velkém, takže se vlastně jen stará o to, aby bylo koho dojit.

      • Šedá eminence napsal:

        Zřejmě v v Blacich někdo kuje černou…stejně tam nemají co dělat. V mládeži bída, trenéři bída,halu nemaj a prachy taky ne, celá BA Family krmí kapsu pár chrochtalum u koryta. Ňuf pac a pusu divize volá.

      • Petr 2 napsal:

        Mít přehled o finanční situaci klubů kravina není. Pokud Unie má nasmlouvané sponzory, tak potřebuje mít alespoň obecnou záruku, že jim ten produkt bude fungovat. Jinak bude v problémech celý český florbal. Proto ta kontrola a stanovená pravidla pro všechny. I když často samozřejmě jde o potěmkinovské vesnice a malování trávy na zeleno.

        Z vyjádření Unie vyplývá, že problém měli BA už v loňské sezóně a absolvovali ji v podmínce nápravy. Pokračovat v tom další rok už nejde.

      • Tomas napsal:

        Jak si přišel na to, že 99% klubů je na pokraji krachu? Jinak nevím co je na tom špatně, že nejvyšší soutěž mají hrát kluby, které jsou zdravé finančně a mají vše v pohodě. Evidentně BA dostali dost možností na nápravu, kaslali na to, tak tady je výsledek

Napsat komentář

*