Vladimír Trčka po čtvrtfinále s Tatranem. Foto: FBC Česká Lípa Vladimír Trčka po čtvrtfinále s Tatranem. Foto: FBC Česká Lípa
14. 5. 2024 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Trčka z časových důvodů končí v Lípě a povede Děčín. Zanechal tady nesmazatelnou stopu, říká Slaný

 



Vladimír Trčka končí po jedné sezóně na lavičce České Lípy. Z časových důvodů se rozhodl nepokračovat a nově povede v divizi Děčín, kde také žije. Dlouholetý trenér prvoligového Ústí nad Labem se loučí po historickém ročníku, ve kterém se jeho tým dostal do čtvrtfinále Livesport Superligy.

Roční působení trenéra Vladimíra Trčky lze hodnotit jen pozitivně. Ve své sedmé superligové sezóně se Česká Lípa poprvé dostala do čtvrtfinále play off. V základní části skončila Lípa na devátém místě se ziskem 31 bodů, což je klubový rekord. V předkole play off pak Lípa vyřadila 2:1 na zápasy FBC Ostrava, ve čtvrtfinále podlehla Tatranu Střešovice 0:4 na zápasy, v průběhu ročníku dokázala porazit právě Tatran anebo Vítkovice.

Nyní ale působení Vladimíra Trčky končí. „Pobavili jsme se o tom se Štěpánem a z časových důvodů jsem se rozhodl po sezoně skončit. Byla to pro mě obrovská zkušenost. Mohl jsem pracovat s výbornými hráči a poměřovat se s nejlepšími týmy v republice. Na druhou stranu bylo to časově i psychicky náročném při mém plném úvazku ve škole. To už byla řehole. Od nové sezony budu trénovat děčínské Áčko v divizi, takže se vracím ke kořenům tam, kde jsem začínal,“ uvedl Trčka na klubovém webu.

Na tom reagoval také manažer Štěpán Slaný. „Na základě dohody z obou stran došlo k ukončení spolupráce. Vláďa přijal nabídku Děčína, kde s rodinou žije. Moc děkujeme za jeho vklad do České Lípy. Náš klub a především A tým posunul o velký krok dopředu. Během jedné sezony jsme se najednou dokázali vyhnout sérii play down a dokonce si i zahráli čtvrtfinále s pozdějším mistrem Tatranem Střešovice, což se dá hodnotit jako historický úspěch klubu,“ uznává.

I z následujících řádků je patrné, že Trčka zanechal v Lípě stopu. „Na této historické sezoně chceme nadále stavět. Věřím, že udržíme trend z minulé sezony. Osobně si vážím každého člověka, který se rozhodne investovat svůj čas do našeho klubu a tím spíše v době, kdy musí trávit spousty hodin v rámci dojíždění. Vláďa u nás zanechává nesmazatelnou stopu. Nový realizační tým oznámíme do 20. května, kdy startuje letní příprava elitního týmu,“ zakončil Štěpán Slaný.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Šedá eminence napsal:

    Tak jasně, že z časových důvodů. Tak kvalitního trenéra přeci nevyhodíš.Ještě že o něj byl takový zájem a Děčín se chopil šance, aby tohoto brilantního taktika a dokonalého herního stratéga udržel na florbalové scéně. Čuchám postup!!

  • Trenér napsal:

    Tento pán nemá ve vrcholovém florbalu co dělat, už po svém neúspěšném angažmá v Ústí měl mít dostatek sebereflexe.

Napsat komentář

*