Josef Juha se přesune na sever. Foto: ACEMA Sparta Praha Josef Juha se přesune na sever. Foto: ACEMA Sparta Praha
20. 5. 2024 Finsko (4) KOMENTÁŘŮ

Josef Juha rozšíří počet českých hráčů v EräViikingit na pět!

 



Josef Juha opouští pražskou Spartu a od nové sezony bude působit ve finském týmu EräViikingit. Ten před nedávnem oznámil, že se jeho sportovním ředitelem a generálním manažerem A týmu mužů stal Jan Pazdera. Česká linka se ve finském klubu po příchodu Juhy ještě více rozroste.

24letý Juha se v týmu kromě Pazdery potká také s brankářem Lukášem Křížem, se kterým na mistrovství světa juniorů vybojoval v roce 2019 zlaté medaile, a dále v Eře působí rovněž Matěj Pěnička, Šimon Stránský a Bohumil Piskáček. EräViikingit se zachránila v nejvyšší finské soutěži poté, co zvládla dvoukolovou baráž. Nejprve 3:1 na zápasy vyřadila Koovee a pak 3:0 Tiikerit. V nadcházejícím ročníku by klub rád pomýšlel výš.

Posledních pět sezon strávil bývalý juniorský reprezentant ve Spartě. „Sparta mi umožnila sdílet šatnu s florbalovými legendami jako jsou Milan Garčar, Jirka Curney a Martin Beneš, na které jsem jako malý koukal v televizi. To vnímám jako velké privilegium. Stejně tak mi Sparta umožnila najít si kamarády i mimo hřiště. A nyní se jednoduše naskytla příležitost pro další velký životní krok. A já se rozhodl tuhle příležitost využít,“ zhodnotil Juha své angažmá v pražském celku pro klubový web.

Odchovanec Bohemians už si severský florbal vyzkoušel. V sezoně 2016/2017 nastupoval za juniorský tým švédského Pixba, kam se v covidu vrátil na skok v sezoně 2020/2021. „S Pepou se shodujeme v tom, že krok do Finska pro svoji kariéru nyní potřebuje. Věřím, že pro Eru může mít velký přínos. Zároveň je na tento krok kvalitně připravený i životně a to je důležitý parametr pro úspěch,“ dodal hlavní trenér Sparty Marek Vojta.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Peter napsal:

    Tam už taky může jít hrát každej, jako nic proti němu, ale nevynikal ani v tý Spartě

  • ADALBERT napsal:

    Ve spartě třetí lajna, v Eře předpokládám to samé. Stránský tam zůstává? Tomu bych přál se posunout výš.

    • Janouškovec napsal:

      ano zůstává. Nemá důvod jít jinam. Týmy v top 5 cizince nepotřebují a hodně si rozmyslí jestli ano a koho. Finančně tam je na tom dobře. Klub peníze má a ještě ideální prostředí v kabině pro „našince“. Taky bych mu přál lepší klub, kvality na to má.
      #10 se už hráčsky neposunul od juniorů, tady už nemá co nabídnout, ale myslím, jak píše Adam pro něho i pro finský klub to je hlavně velký marketingový tah, ten zastíní i Mpéčko. Druhou lajnu má jasnou a třeba ho to tam ještě hráčsky nakopne.

  • Adam napsal:

    Pro Eru marketingově to smysl dává, po sportovní nikoliv

Napsat komentář

*