Petr Marghold v dresu Storvrety. Foto: Storvreta IBK Petr Marghold v dresu Storvrety. Foto: Storvreta IBK
22. 5. 2024 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Talent Marghold jde ze Storvrety do Vítkovic. Zdají se jako ideální působiště, říká

 



Vítkovice hlásí další zajímavou posilu. Ze švédské Storvrety se do České republiky vrací osmnáctiletý útočník a odchovanec florbalu ve Šternberku Petr Marghold. V rozhovoru na webu svého nového klubu uvedl, že Vítkovice zdají jako ideální působiště.

Petr Marghold je jedním z hráčů, kteří pro své florbalové dospívání zvolili cestu v zahraničí. „Moje florbalová cesta začala v malém klubu Fbc Šternberk, kde jsem začínal v roce 2015 jako gólman a po třech letech v roce 2018 jsem se přesunul do hřiště. Nyní tedy hraji šestým rokem. Prakticky od začátku jsem hrával ve starších kategoriích, protože jsme neměli dostatek hráčů. Později jsem pak měl střídavé hostování v klubech jako je FBS Olomouc a Panthers Otrokovice. Ještě v dorosteneckém věku jsem se přesunul do švédského klubu Storvreta IBK, kde jsem působil po dobu dvou let a opět hrál za více kategorií,“ uvedl na webu Vítkovic.

V minulé sezóně nastupoval například ve čtvrté nejvyšší mužské soutěži, kde zapsal 17 bodů ve třinácti utkáních. (10+7). „S Vítkovicemi jsem byl v kontaktu ještě před mým působením ve Švédsku, takže s klubem už mám nějaké zkušenosti. Pro můj další rozvoj se Vítkovice zdají jako ideální působiště,“ řekl.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*