Marek Matejčík ve Vítkovicích končí. Foto: Florbal Vítkovice Marek Matejčík ve Vítkovicích končí. Foto: Florbal Vítkovice
30. 5. 2024 Superliga (38) KOMENTÁŘŮ

Spojení Vítkovic a Marka Matejčíka končí. Vážíme si společné cesty, napsal klub

 



Spojení Vítkovic a jejich bývalého kapitána Marka Matejčíka končí. O rozhodnutí informovaly jak ostravský klub, tak samotný hráč, na svých sociálních sítích. Ačkoliv patří Matejčík k nejvýraznějším postavám Livesport Superligy, nikdy nezískal titul.

Marek Matejčík je odchovancem Vítkovic, který debutoval v nejvyšší soutěži v jednom utkání sezóny 2009/2010. Zlomem se pro něj stalo roční působení v Otrokovicích, za které odehrál v ročníku 2013/2014 32 zápasů a zapsal celkem 44 bodů za 31 branek a 14 asistencí.

Po návratu se stal stabilním členem Vítkovic a od roku 2017 odehrál tři ročníky na Chodově, poté se vrátil do Vítkovic, kde v předminulé sezóně zažil nejlepší ročník kariéry a zapsal celkem 84 bodů za 34 gólů a 50 asistencí.

Po celkem 257 zápasech spojení Vítkovic a Matejčíka, který je považovaný za florbalového šikulu a gentlemana končí. „Po důkladném zvážení a vzájemných konzultacích se klub rozhodl neobnovit smlouvu s útočníkem Markem Matejčíkem. Obě strany tak nyní čekají nové výzvy ale už po vlastních osách,“ uvedly Vítkovice na svých sociálních sítích.

S Matejčíkem se rozloučily s respektem. „Svým působením v klubu patří k vítkovickým legendám, domácím jménům a hráčským vzorům pro malé florbalisty a i přes nově nastalou situaci si klub nesmírně váží té společné cesty,“ napsaly Vítkovice.

Samotný hráč pak nejdříve informoval o situaci na Instagramu. „Díky všem spoluhráčům a fanouškům. Né vždy jdou věci podle plánů. Končím ve Vítkovicích,“ uvedl. Pro Florbal.cz pak ještě krátce reagoval. „Prozatím netuším, co bude. Pokračovat chci, uvidíme kde,“ napsal Marek Matejčík.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Peter napsal:

    Docela velká vlna odchodu z Vítek a Chodova. Jsem zvědavý jestli dojdou nějaký náhrady

  • tlustej napsal:

    Ostravským tymum se to pěkně bortí. vítky bez 3 nej hracu (gatty,hajus,mara)

    druhy breh ostravy zatim vypada letos na solidni propadak, segeta konec, erbs nastup, kvalita nula

    • Pan Tau napsal:

      Vlastně jste to trefil. Vítkovicím se bortí hala, tak jdou v mužích víc cestou mladých. Akorát se jim teda dost nepovedl ten úprk mladého Gattnara.

    • VELO napsal:

      No FBC velká bída, nejenom Segeťa konec, ale taky spousta lepších a zkušených hráčů..

  • Jozo napsal:

    Jeste Soucek konec. Pripomina mi to Tatran po roce 2015, taky se z toho sbirali peknych par let

  • Jejda napsal:

    Jenže ten Tatran tu obměnu chtěl, tady to asi v plánu úplně není ani nebude, junioři Vítkovic sice skončili druzí, ale použitelní do kádru áčka nejsou.
    Ještě čekám konec Hubálek, Šebesta a na Sareze se bude hrát 5-6 flek

    • hudino napsal:

      Šebestu nakonec podepíšou na rok, ty odchody jim jednak daly budget na jeho gáži a navíc je nutné ho vzhledem k oněm odchodům udržet. Hubálek taky ještě rok.

  • Mara napsal:

    Jak to můžou napsat, ten klub si neváží nikoho a ničeho.
    Krásný octup!

  • ABC napsal:

    Známe někdo pravý důvod? Pod tímhle si člověk těžko něco představí a začínám mít lehce o Vítky obavy, ale přece jen rozloučit se s kapitánem a ještě takhle…

    • Michal napsal:

      Kapitánem už nebyl hodně dlouho a nakonec nejspíš ze stejných důvodů už jej trenéři ani tým dál nechtěli.

      • Krystof napsal:

        Haha.. nemyslim si ze kapitanem nebyl kvuli tymu nebo vedeni😊 ale ono je vseobecne pruser, kdyz je clovek uprimny a ma vetsi zapal do hry a florbalu nez treneri. Jak rekl jeden skvely clovek: vyjimecni hraci potrebuji vyjimecny pristup. To se zde nestalo, a tak vitkovice ztratili zakladni kamen.. ted to pujde na par let s vitkama z kopce..marovi preju hodne stesti a odvahu, ktera tedkom bude potreba.
        #RM

  • Tonda Hladík napsal:

    FBC hodí laso. Je to pro ně příležitost.

    • ABC napsal:

      To si úplně nemyslím upřímně. Záleží, co přesně se tam stalo, ale nemyslím si, že by fungovalo spojení Erbs x Mára. Pochybuji, že by hned šel kapitán Vítkovic na druhý břeh – byť se to samozřejmě v minulosti stalo, ale jednak FBC nemá peníze a jednak si tam Erbs buduje svůj tým (viz kluci ze Slovanu) + tam mají zahraniční borce. Spíše bych to viděl zda nepůjde pomoci Torpédu, kde znají Rosťu Kohuta nebo zda třeba nezkusí tu Letku pod Mrázou nebo Kopr, který jde do první ligy, ale nemyslím si, že by šel k rivalovi.

  • Pohár čistého vína napsal:

    Florbal.cz začíná působit jako naprosto zbytečné medium. Článek neříká nic jiného než klubový web a navíc vzhledem k tomu, že autor pracuje pro Vítkovice, tak články o tomhle klubu nepůsobí nezaujatě nebo dokonce bez cenzury.

  • Tomáš Krásny napsal:

    Tak tohle je extrém, ale jde vidět jak se ve Vítkovicích chovají ke svým hráčům. S naprostou neúctou, a hráče, kteří si to zaslouží, tak ani nezaplatí. Ale tak není se čemu divit, když je u kormidla skřet.

    • Hmm napsal:

      Myslíte, že doteď tam hrál zadarmo?

    • Agent napsal:

      Taky bychom takového skřeta u nás brali. Rádi bychom tu ligu také tolikrát vyhráli. Ale smůla.

      • Tomáš Krásny napsal:

        Ano, on na tom totiž měl strašně velkou zásluhu :DDDD

        • S. napsal:

          Vítkovice jsou za posledních 10 let nejúspěšnější tým v ČR z hlediska úspěchů všech kategorií a to bezkonkurenčně. A s daleko menšími prostředky než mnohé jiné týmy. Předpokládám, že za ty úspěchy může uklizečka z haly a podavačí míčků na Dubině.

          • Tomáš Krásny napsal:

            Za to můžou spíše ti hráči a ta parta lidí co tam byla, kteří chtěli něco dokázat, i přes to, že podmínky by jinde byly lepší;). Pokud nevíš, tak nemluv

          • Flrbl napsal:

            Pokud obhajuješ takového člověka, jako je on, tak budeš asi úplně stejný bezpáteřák jako on.

          • To Flrbl napsal:

            Zcela bezpáteřně se přiznám, že mám doma vystavených několik medailí včetně zlatých.

    • ThomasM napsal:

      Dobrý den, zneužívat něčí jméno a příjmení k osobním útokům typu skřet je opravdu ubohé…

  • Florbal napsal:

    Jestli bude chtít Marek jeste hrat myslim ze FBC je jedina volba, na florbalove prostredi uz ma taky „roky“ v Ostrave ma zazemi, pritelkyni, Kohutovi urcite nikdo pomahat nepujde.

    Z Vitkovic je mi na bliti, tak jak se pise vyse.

  • flrbl napsal:

    Bulldoci?

  • Bruno napsal:

    Proč na blití. Prostě jdou jinou cestou. Tohle není charita, ale vrcholový sport. Časem se vše dozvíme a jsem přesvědčený, že to bude dávat smysl. Jak znám pana Krásného, tak ten nedělá věci nepromyšleně.

    • Soužka napsal:

      Co na tom je k přemýšlení? Prostě byl drahý a vyhodnotili si to jak si to vyhodnotili. Liga je stejně daná. Tatran a Bolka jsou úplně jinde. Chodov, Sparta či Bohemka taky tratí, takže i pro Vítkovice, jako tradičně třetí tým je prostor šetřit a pořád to třetí místo mohou uhrát.

      • Johny napsal:

        Hlavně, že vedení Vítkovic zaplatí Molkkovi a jeho přítelkyni roční dovolenou, aby si mohli zahrát florbal v Ostravě a Mára je dle Vás drahý – víte vůbec co vše pro Vitky udělal? Asi ne a vedení to už asi zapomnělo! Je to jeden z nejlepších hráčů extraligy i přesto ze má 30 let, přece si nemyslíte, že bude hrát zadarmo – vy pracujete zdarma? Víte vůbec co to vše obnáší ve fitku a trénincích aby člověk byl tam, kde je Marek? Na vedení Vítkovic dlouhodobě nadává spoustu lidi (Krásný, Palata) a pořad se drží koryta! Jsem hlavně zvědavý, kdo povede mužské Acko, když je Dan Folta po náročné operaci. Brus by měl skončit v mládeži a pokud se nepletu tak i Velecky a Dudesek u žen.

        • Per napsal:

          No, informačně jste mimo. A….zahraniční hráč je v 90% levnější, než ten top český.

          • Johny napsal:

            Takže tedy Molkka bude chodit každý den do práce jako většina kluků co v superlize? Vždyť tady přijde a bude hrát jen florbal, to same ta jeho přítelkyně! Asi neumíte počítat!
            Takže vedení Vítkovic penize cpe raději do zahraničních kluku než do českých co pro klub nebo udělali a do cateringu pro sponzory a vedení! Nebo Marek nehrál v zakovskych kategorii za Vítkovice a nebyl jeden z klíčových hráčů? Udělal snad pro Vítkovice málo? Řekl bych ze jste mimo Vy!

          • Johny je mimo napsal:

            Sponzorujte klub a třeba vás přizvou na guláš. A třeba vám někdo i vysvětlí víc.

        • Bruno napsal:

          Všechno vedle. Pan Krásný se určo koryta nedrží, nikdy to nedělal pro peníze. Jak víte, že MM skončil kvůli financím. Jak víte, že Folta nebude trénovat? Pletete se teda i v případě Veleckého a Dudeška.

        • vítek napsal:

          A jak tohle všechno víš ? Brus si dává pauzu domluveno dlouho dopředu !!A u žen taky žádná velká rošáda nechystá ,Folta bude pokračovat a bude mít nové asistenty , a k Marovi jen dodatek pracoval někdo s vás tady s ním ? Víte jaký je a jak dokáže udělat problémy v kabině ? A jen detail nevyhodil ho Krásný ale nebyl zájem u trenéru a to je rozdíl

  • ??? napsal:

    Ve Vítkovicích je toho k zamyšlení více. Mimo jiné rozpadající se ženské A, trenéři, kteří sem tam nepřijdou na trénink, protože prostě démon alkohol, což se všeobecně dlouho ví, akorát se to nikomu nechce řešit, trenéři, kteří věnovali mnoho let mládežnickým kategoriím, ale raději odešli, protože už je nebavilo jak to v klubu vypadá…. K řešení toho má vedení Vítkovic více než jen stěhování na Sarezu

  • Viktorián napsal:

    Ahoj,
    A jaké prachy mohl mít Matějčík měsíčně? Dostanete aspoň 30.000 Kč za měsíc v čistém?

    Jaké prachy se tam pohybují? Co například v Bolce? Ví to někdo. Normálně to tady někdo natvrdo napište, jak se věci mají. Dík:)

Napsat komentář

*