Čeští reprezentanti se sejdou na kempu v Kutné Hoře. Foto: Lubomír Skála, Český florbal Čeští reprezentanti se sejdou na kempu v Kutné Hoře. Foto: Lubomír Skála, Český florbal
6. 6. 2024 Reprezentace - Muži (38) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace vyrazí do Kutné Hory s Tomašíkem, udrželi se nováčci z kvalifikace

 



Reprezentaci mužů čeká před začátkem ligové sezóny kemp v Kutné Hoře. Do národního týmu se po čtyřech letech vrací útočník Milan Tomašík, udrželi se hráči, kteří debutovali v rámci kvalifikačního turnaje o účast na samotném šampionátu, který bude hostit Malmö.

Po čtyřech letech míří na reprezentační soustředění Milan Tomašík. „Milan je dlouhodobě jedním z top českých florbalistů. Jeho životní a pracovní situace se dostala do stavu, že umožňuje plnohodnotné reprezentační zapojení. Výkonností i přístupem odpovídá nárokům na reprezentačního hráče a při naší vzájemné komunikaci dlouhodobě deklaroval velkou touhu reprezentovat. Okolnosti do sebe nicméně zapadly až v posledním období. Je to hráč se zkušenostmi z velkých zápasů jak v Česku, tak v SSL či na mezinárodní úrovní, je silný do útoku i do obrany. Po reprezentačním kempu si vyhodnotíme další kroky, nicméně jsem rád, že je Milan odhodlaný usilovně pracovat. Specifika jeho role i zapojení budeme velice pečlivě zohledňovat a diskutovat s lídry týmu, kteří jeho zapojení do reprezentace berou pozitivně,“ komentuje,“ uvedl Jaroslav Berka v tiskové zprávě.

V nominaci se naopak udrželi hráči, kteří debutovali, respektive se do reprezentace vrátili během kvalifikačního turnaje. „Všichni tři odvedli na kvalifikaci, která byla určena hlavně pro mladé hráče, skvělou práci a poctivě si ji odmakali. Standardně také podávají dobré výkony ve svých týmech, byli důležitými postavami v rozhodujících momentech, v play-off a máme na ně výborné reference i od jejich klubových trenérů. To vše přetavili v nominaci na tento kemp,“ uvedl Jaroslav Berka.

Nominace reprezentace na přípravný kemp:

Brankáři: Lukáš Bauer (Florbal Mladá Boleslav), Tomáš Jurco (Tatran Střešovice).

Obránci: Jiří Besta, Lukáš Punčochář, Patrik Suchánek, Filip Zakonov (vš. Florbal Mladá Boleslav), Adam Hemerka (SC Classic/Fin.), Milan Meliš (Tatran Střešovice), Ondřej Němeček (Storvreta IBK/Švéd.), Josef Rýpar (Linköping IBK/Švéd.), Marek Zouzal (Sparta Praha).

Útočníci: Marek Beneš, Tomáš Hanák, Matěj Havlas (vš. Tatran Střešovice), Adam Delong, Martin Tokoš, Milan Tomašík (vš. Florbal Mladá Boleslav), Filip Forman (FBC Kalmarsund/Švéd.), Martin Gattnar, Matyáš Šindler (oba 1. SC Vítkovice), Matěj Jendrišák (Linköping IBK/Švéd.), Mikuláš Krbec (Sparta Praha), Filip Langer (Storvreta IBK/Švéd.), Matěj Pěnička, Šimon Stránský (oba EräViikingit/Fin.).

Náhradníci: Karel Hodík (Florbal Chodov), Lukáš Kříž (EräViikingit/Fin.) – Dominik Beneš (Florbal Mladá Boleslav), Jakub Buršík, Patrik Šebek (FbŠ Bohemians), Lukáš Fukala, Adam Zubek (1. SC Vítkovice), Jonáš Kreysa (Tatran Střešovice).


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Repre napsal:

    By mě zajímalo proč na běžný kemp bereme jen dva gólmany

  • Honza napsal:

    Mě by zase zajímalo, proč tam není Majer, něco mi uniklo?

    • Tomek napsal:

      asi jsem odpověděl i Vám v mé odpovědi „panu Švédovi“ (viz. níže), pokud i mně něco neuniklo 🙂

    • Vojta napsal:

      koukám, že ani náhradník? ten kluk tam patří, nechápu, že si mohou trenéři dovolit ho přehlížet

  • Repre2 napsal:

    Jen 2 levá křídla podle rozpisu útok/obrana. Nebo Rýpar bude v útoku jako dříve?

  • Nominace napsal:

    Přijde mi to dobře poskládané. Již neprotestující starší zkušení hráči a zároveň mladá krev. Teď jen najít správné vazby. Nabízí se lajna Tatran a lajna Boleslav. Podobně jako to skládá Švédsko.

  • Švéd napsal:

    Tak mne trochu překvapilo že je v nominaci tolik Boleslavaku !!! Za co tam je Delong , Zakonov ??? Navíc se mi nejeví nominace Pěničky Stranského Šindlera
    Zase se začíná projevovat že když jednou v reprezentaci něco odjedeš a potom nemáš formu tak nevadí stejně tě nominuji !!!!! Čekal jsem že tohle si pán Berka odpustí ale omyl !!A už tady vidim ty hejly že Delong je super atd !!Tak se podívejte na jeho statistiky v top zápasech !!

    • Tomek napsal:

      Já s Vámi souhlasím až na Stránského, ten si to zaslouží a divil jsem se proč nebyl už dříve – můj názor.
      Tak to je pořád stejné ne? Když pominu to jádro, díky kterému se vozí medaile (Beneš, Němeček, Langer, Forman…), tak všichni ostatní konkrétně i ti co jmenujete mají nějakou vazbu na momentální reprezentační trenérský štáb. Klasický případ je Zouzal, neříkám, že je špatný hráč, ale do reprezentace nepatří a nepatřil, ale prostě má vazbu, tak je dokola nominován a lidi si prostě zvyknou, a už je to ani nepřekvapí, že je zase nominován, protože tým je i tak úspěšný.

  • Karel napsal:

    Já bych pochopil, že mají vytvořené nějaké jádro, kolem kterého se to pak tvoří, ale tady je v podstatě 15 hráčů, kteří jezdí pořád ať se děje co se děje a zbytek i kdyby se stavěl na hlavu, tak prostě šanci nedostane

    • Franta napsal:

      Na druhou stranu, příjemná změna je v nominaci Tomašíka, který je pořád top centr a byl dlouho opomíjený. Dále je plus nominace Meliše, který za poslední dvě sezóny v pozici obránce vystřelil vzhůru. Škoda jen absence Kisugiteho, se kterým by mohli navázat na spolupráci v Tatranu. Jinak s vámi souhlasím.

  • Šved napsal:

    Jo vidit Zouzal toho jsem si vubec nevšiml !!! Zbytečny hráč , na repre vubec

  • Tonda napsal:

    Tady je zase repre treneru…

    • Peter napsal:

      Tak na to nemusíš být žádný trenérský eso, abys viděl, že někteří jezdí pořád bez ohledu na výkony, protože jsou prostě součástí týmu od začátku a Berka žádný změny dělat nebude, protože kdyby se koukalo na výkony, tak by hráči jako Zubek nebyli jen mezi náhradníky.

  • Jakub L. napsal:

    Repre made in bolka

  • Čeněk napsal:

    Samej odbornik 🙂

  • DavidMB napsal:

    JEDEME BOLKA JEDEME!

  • flrbl napsal:

    Tohle je nejsilnější tým Česka v historii. Moc se těšim na Tomašíka. OK, dal bych dolu třeba Pěničku, Zouzala a Šindlera a nahoru Grubera, Šebka nebo Majera. Jinak ale super tým

  • Janouškovec napsal:

    Za mě už tedy některé komentáře jsou za hranou…
    Nechápu tu potřebu se tady vyjadřovat tímto způsobem.
    Třeba nikdo tady nejsme odborníci, jaký jsou asi tito přispěvatelé, ale nechápu, proč bychom nemohli napsat svůj názor. Asi je tad ten prostor k tomu určený. A jestli to někdo nedokáže pochopit a ovládnout se, tak ať to nečte.
    A abych napsal také svůj názor, tak do repre v současné době nepatří Zouzal, Punčochář, Pěnička, Gattnar, Delong a naopak tam patří Majer se Zubkem a Buršík. Zvláště u Majera je to dlouhodobě nepochopitelné. To samé u Buršíka.-„chemie“ s Formanem.
    Ano je to silný tým, ale za mě by mohl být ještě silnější.

    • JANOUŠKOVEC TAK TO NEČTI napsal:

      Tak to nečti kdo tě nutí..
      ??

      • ??? napsal:

        Jako sorry, ale tobě přijde v pohodě co se tady rozjelo, nadávání do debilů, dementů atd. Místo aby se tady normálně diskutovalo, k čemuž tady ta sekce je, tak jedni se ostatním posmívají ať jsou zticha a nehrají si na odborníky a další přešli rovnou na urážky

        • JAKo SORRY napsal:

          Tak se běž někdy podívat do hlediště jaký tam padají slova chudáčku citlivej…

  • Petr 2 napsal:

    Pro redakci

    Žádám redakci, aby důsledně mazala urážlivé příspěvky. Má to být platforma k vyjadřování názorů, které nemusí být shodné, ale vždy by se měl zachovat respekt. Exhibování hlupáků a provokatérů to kazí.

    E-mailové adresy přispěvovatelů máte k dispozici. Pokud někdo porušuje zásady slušnosti opakovaně, zvolte vhodný způsob, jak ho upozornit nebo mu diskuzi znepřístupnit.

  • BLEKOTA2 napsal:

    Už zase blekotáš…

Napsat komentář

*