Tomáš Janeček (v bílé košili) je novým prezidentem Black Angels. Foto: Black Angels Tomáš Janeček (v bílé košili) je novým prezidentem Black Angels. Foto: Black Angels
8. 6. 2024 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Janeček prezidentem Black Angels. Dodali jsme 20 tisíc dokumentů, nevzdáme to

 



Dosavadní hlavní trenér mužského superligového týmu Black Angels Tomáš Janeček se po rezignaci Vojtěcha Pavlíka stal novým prezidentem oddílu. V příspěvku na oddílovém Facebooku, který slouží současně jako motivační zpráva pro všechny zainteresované pak vyhlásil, že oddíl dodal přes 20 tisíc – zřejmě stran – dokumentů a boj o oddílovou licenci nevzdá.

Dlouholetým prezidentem Black Angels byl Vojtěch Pavlík, toho nyní střídá Tomáš Janeček. „Zdravím všechny Andílky, prvně bych chtěl poděkovat za důvěru. Mé ambice zůstávají stále více trenérské než “politické”. Nicméně bylo potřeba dát po odstoupení Vojtěcha Pavlíka vše legislativně do pořádku a zvolit nového statutárního zástupce oddílu. Volba proběhla již v úterý 4.6.2024,“ popisuje Janeček na klubovém Facebooku.

Jeho veskrze motivační sdělení je vlastně prvním oficiálním vyjádřením některého ze zástupců Black Angels za celou dobu, kdy se řeší neudělení oddílové licence a s tím související vyřazení z pelotonu účastníků Livesport Superligy. „Poslední měsíc byl určitě nejakčnější, co jsem v BA zažil. Velmi krutá daň za chybu jednotlivce. Naši členové si tohle nezaslouží. Musím smeknout klobouk před všemi, kteří se podíleli na narovnání a úklidu. Zejména těm dvěma největším “motorům” Tomáši Večeřovi s Janem Klimíčkem,“ jmenuje.

„Ti spálili určitě nejvíc hodin ze všech pro záchranu BA family. A pak určitě patří dík Jakubu Zalubilovi a Šárce Munduchové, která strávila mraky hodin v kanclu nad papírováním. Je to pro mě furt wow, co za penzum práce se za tak krátkou dobu udělalo! A i díky hráčům áčka se povedlo digitalizovat a dodat v šibeničním termínu na unii přes 20 tisíc dokumentů v rámci našeho řízení u LK. Žádný z klubů v historii nemusel dokládat tolik dokumentů jako Black Angels,“ popisuje.

Z jeho dalších slov je pak zřejmé, že oddíl je připraven nejen o svou oddílovou licenci, ale fakticky také o budoucnost bojovat. „Ale i v tomto vidím obrovské srdíčko našich členů! Už kvůli tomu se nevzdáme a i kdybychom licenci opět nedostali, využijeme veškerých odvolacích možností a instancí, které nám naši právní zástupci doporučují. V současné chvíli věříme v objektivní posouzení licenční komise a soustředíme se na pokračující “očišťující”, nebo spíš, úklidový proces v BA,“ hodnotí.

On sám by se pak rád znovu viděl především v trenérské roli. „V blízké době svoláme členskou schůzi, aby se zvolil nový výkonný výbor a ten si pak ze svého středu vybere prezidenta. Mé funkční období tak nemusí být nikterak zásadní, protože zde vidím lepší a vhodnější kandidáty než jsem Já sám,“ říká upřímně.

Na závěr popřál všem příznivcům. „Všem Andílkům přeji pevné zdraví ať se můžete poctivě připravovat na nadcházející sezónu! Něco mi říká, že ta nadcházející sezóna bude úplně jiná než ty doposud, ale hlavně bude plná emocí pro které tohle celé děláme!“ uzavřel Tomáš Janeček.

Vážení příznivci Florbal.cz, vážíme si každého návštěvníka a každého příspěvku do diskuse. V rámci spokojené a kvalitní diskuse je třeba ovšem zachovat elementární slušnost. Děkujeme za pochopení.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Ramirez napsal:

    Kdy už ta divadelní tragikomedie „Blek Endžls Story“ konečně skončí ? Snad to nebude mít taky 20 tisíc dílů.

  • Danijel Novčus napsal:

    Už někdo tuhle frašku co nejrychleji rozhodne? Trošku se to táhne, ale v klídčku florbal je TOP.

  • Tom napsal:

    Nemá se náhodou příští týden losovat Superliga? Že to vypada, že má ČF na všechno mraky času

  • Nezavisly kolemjdouci napsal:

    Dneska prijde zamitnuti ze strany LK. Pote odvolani k ORK, ktere muze rozhodnout ve prospech BA a co potom? Nebo to necha CF dojit az k NSA a dotahne do konce kryti poloviny superligy, kteri neplni parametry LK? Tohle CF krute nezvlada ✌️ Ustoji tohle znovuzvoleny prezident a jeho panosi? 🧐 Co kdyz se soutez zastavi? Co losovani celostatnich soutezi, ktere je za rohem?

    To bude jeste srandy kopec!

  • matej sidlo napsal:

    Cely cesky florbal je jedna velka komedie. Vedeni cf demisi!

  • Bez nadavek napsal:

    Bez nadavek prosim ! Dodrzujte pravidla nebo vas vymazou a napomenou…:):)

  • Nezávislý pozorovatel napsal:

    Je to celé „dojemný až srdcervoucí“ příběh, ale.. Všechno se to neudálo ze dne na den. Celou dobu sledovali jak jde klub do kytek a teď.. Pokorně by měli uznat, že už je prostě pozdě, sklopit uši, dát klub do pořádku a přestat komplikovat celou nadcházející sezónu všem ostatním..

  • Pohled zvenku napsal:

    Sleduji to bez přímého vhledu do klubu BA… Nicméně pokud v zapsaném spolku fungují alespoň elementární věci tak se na Členské schůzi (konané minimálně 1x ročně) může každý člen vyjádřit k chodu spolku. V BA to zřejmě takto nefungovalo/-uje. Předseda si dělal, co chtěl, ostatním to bylo jedno. 2 roky Blaci neplnili to, co ostatní kluby musely. Nikoho z BA to očividně moc nepálilo.
    Nevím, jakou mají teď oporu v právu pro zachování klubu v superlize (odvolání se proti neudeleni licence)…minimálně morálně by si ale měli všichni členové včetně nového prezidenta Janečka sypat popel na hlavu, že v době kdy jejich slovní prohlášení mohla mít váhu, byli k situaci v klubu laxní.
    Sportovně asi do superligy patří (když uhráli PD).
    Jejich ponecháním v superlize by se ale ukázalo, že dlouhodobě můžete porušovat a nedodržovat pravidla hry (proč je pak i nastavovat?). Demokracie nám dává práva i povinnosti… Svobodu i zodpovědnost… V BA by se měli zaměřit na to, aby zodpovědnost za své vnitřní procesní chyby neházeli na druhé a začali pokorně u sebe. Pak se jim podobné situace (ve kterých se mediálně staví do role ublížených co jsou v právu) nebudou stávat.

    • vodnar69 napsal:

      Já jen že s tímhle se nedá než souhlasit. Dodat „20000 dokumentů“ dva roky po prvním termínu je prostě šlendrián, za kterým nestojí jednotlivec, ale každý bafuňář oddílu, co celou tu dobu kašlal na svoje povinnosti.

Napsat komentář

*