7. 4. 2011 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Rozhodovalo se v útoku. Tam bylo FBC lepší, soudí Mrázek

 



Ostravské Vítkovice byly třikrát po sobě ve finále extraligy. Jednou ho dokonce dokázaly vyhrát. Jenže letos jejich cesta skončila už v semifinále na městském rivalovi. „Samozřejmě, že to mrzí, ale sezona pro nás neúspěšná nebyla,“ pronesl kouč Vítkovic Radomír Mrázek.

Síla konkurenčního FBC byla zjevná. Ne nadarmo byli svěřenci Martina Smetáka v základní části druzí. „Hráli velice dobře. Přidali do svého repertoáru i výbornou fyzickou kondici a tím pádem ještě více vynikla jejich florbalovost. Ve srovnání s námi byli hladovější po úspěchu,“ pokračoval vítkovický trenér.

Jeho tým tak zřejmě doplatil na odliv opor do zahraničí. „Když vám odejde hned několik tahounů, není lehké je nahradit a nějakou dobu to trvá. Samozřejmě i dnes v týmu nějaké máme, ale je jich málo. Chce to čas,“ dodal Mrázek.

Právě on vidí faktor neúspěchu v enormní útočné síle soupeře. „Na rozdíl od nás byl soupeř mnohem lepší v útočné fázi. Dokázal i z pološance udělat gólovou příležitost. Naopak my jsme nebyli schopni po křižné přihrávce trefit míček nebo bránu.“

Ve Vítkovicích tak ve středu večer zavládlo zklamání. Ambiciózní tým nedokázal projít do finále. „To víte, že to mrzí. I když to člověk několikrát zažije, chce hrát finále pořád,“ soudí ostravský stratég.

Na druhou stranu se Vítkovice nemají rozhodně za co stydět. „Začátek sezony a druhé místo na evropském poháru. To byl úspěch z říše snů. Další vrchol zažili někteří naši hráči na světovém šampionátu, kde získali bronz. Jsme na ně pyšní a částečně to bereme jako vítkovický úspěch. A v neposlední řadě bronz z domácí soutěže,“ vyčetl Mrázek letošní úspěchy ostravského klubu.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jura napsal:

    Ač fanda Vítkovic, musím uznat že se mi Remedicum v rozhodujících momentech taky opravdu zdálo hladovější a šikovnější. A když převálcuje Tatran, tak bude jen dobře. Má na to.
    Stejně jako základní část, tak i play off je letos vyrovnané a nic není do posledního okamžiku jisté. Z toho vyplývá:
    1) Týmy které jsme si zvykli vídat s velkým náskokem v čelech tabulek spadly svým výkonem na úroveň slabších týmů.
    2) Týmy které byly v minulosti slabší se svým výkonem dotáhly na ty silnější.
    V případě 1. bodu by to bylo velice smutné. Já doufám že platí 2.bod a tím se zlepšuje kvalita florbalu v celé republice. Tím pádem je i pro fanouška soutěž zajímavější a napínavější. Co si víc přát ?! Aby to nebylo jen jeden rok.
    Samozřejmě že každý fanda chce vidět ty „svoje“ co nejvýš. Ale někdo prostě vyhrát musí. A že to nejsou zrovna „moji“? No a co? Tak se je příště budu snažit nabudit ještě víc. A přát si 1.SUPERFINÁLE mezi dvěma týmy z Ostravy.

  • Marťas napsal:

    Tak to jsi napsal moc hezky. Jsem sice fanda Remedica, ale musím uznat, že Vítkovice hráli dobře. Byl to zápas hodný finále. Doufám, že fandové Vítkovic přijdou podpořit Fbc. My jsme jim rozhodně ve finále fandit byli. Kluci budou hrát za Ostravu a věřím, že vyhrajou.

  • výmluvy... napsal:

    kde je teď ta defenziva světové třídy, jak Mrázek vykládal? to bylo pořád keců a teď kde nic, tu nic… nebejt těch kouzel s on-line a kontumací, tak vyfičeli už ve čtvrtfinále s Brnem, šašci… Navíc Smeták Mrázka převezl i co se týká taktické přípravy, pro trenéra světového formátu velká ostuda… Remedicum se letos prezentuje sympaticky nejen florbalem, ale i vystupováním, to naopak Vítkovicím pokora nic neříká… a dobře jim tak, Remedicum ve finále zaslouženě.. tleskám a gratuluju celému týmu Ostravy…

    • ... napsal:

      Ty nemáš rád Mrázka? Však on by tebe asi taky neměl :/

      • petr napsal:

        taky si pamatuji Mrázkův výrok po nějakém zápase extraligy o světové obraně, tehdy byl za arogantního blbce, no jo, jenže on o pár let později se svým týmem porazil Tatran a na PMEZ jako první v historii porazili švédského mistra(s dlouhodobě nejlepším hráčem světa v sestavě)

Napsat komentář

*