8. 4. 2011 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Vyřadil svůj klub. Je jedno proti komu rozhodnete, říká Zdeněk Žák

 



Páté semifinále mezi FBC Ostrava a Vítkovicemi rozhodl rozdíl jednoho jediného gólu. Shodou okolností se stal šťastným střelcem Zdeněk Žák, který ještě nedávno hájil barvy Vítkovic a do ostravského FBC odešel na hostování.

Fotbalové kluby by se možná dohadovaly o tom, že hráč proti svým hrát nebude a smluvně by upravovaly podmínky hostování. Florbalisté ale takové praktiky za dlouhá léta snad nikdy nepoužili. A tak Vítkovice možná mohou litovat, že vyřazení jim přichystal vlastně kmenový hráč.

„Pocity jsou nepopsatelné. Pořád nemůžu uvěřit tomu, že jsme to dokázali a budeme hrát finále. Každému bych přál něco podobného zažít,“ říkal hned po zápase s emocemi šťastný střelec rozdílového gólu.

Ale že by před zápasem přemýšlel nad takovým scénářem, o tom nemůže být řeč. „Ne, určitě jsme si to nechystal, protože jsem ve Vítkovicích hrál. Ale vždy je pěkné poslat svůj tým do finále, a je jedno proti komu to je,“ říká Zdeněk Žák.

Remedicum dokázalo sérii s Vítkovicemi otočit. Rozhodovaly maličkosti, někdy i štěstí. Podle Žáka ale je za úspěchem ostravského FBC jen poctivá práce. „Stojí za tím vším velká dřina během letní fyzické přípravy, úsilí a chuť vyhrávat. Když je člověk na začátku, tak trpí, ale teď to vnímám jako příjemnou dřinu.

Dva dny po semifinále už ale Remedicum vyrazilo do Prahy za finálovou výzvou. A Žák věří, že jeho gól proti Vítkovicím nezůstane posledním v sezoně. „Ještě se nekončí, takže uvidím, jestli ty řeči o životním gólu ještě nebudu muset přehodnotit,“ usmívá se. „Máme před sebou finále. Tatran je velice silný soupeř, ale my chceme, aby titul patřil Ostravě.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*