24. 4. 2012 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Velké srovnání Kristýny Jílkové a Ivety Hyršlové v Superfinále

 



Nejlepší střelkyně play off na jedné straně, stabilní článek sehraného soukolí na straně druhé. Takhle vstupovaly do Superfinále podle aktuální role v týmu Iveta Hyršlová z Bohemians a Kristýna Jílková, i když z dlouhodobého hlediska sedí na obě spíš charakteristiky té druhé. Co o jejich výkonu v boji o titul vypověděla čísla?

Srovnání vyšlo ve většině činností vyrovnaně, pro vývoj zápasu ale přinesla každá něco jiného. Jílková byla pro branku soupeřek větší hrozbou, Hyršlová nepotvrdila ve finále roli nejlepší kanonýrky play off, dostala se k jediné střele mimo.

Ačkoliv Jílkovou před Superfinále trápily zdravotní problémy, zápas jí sedl. Pracovala pro tým, usměrňovala hru, párkrát (a vždycky úspěšně) předvedla svou oblíbenou stahovačku do bekhendu, dvakrát se sama prodrala do nebezpečného zakončení.

Dokázala se i tvrdě a vítězně poprat o míček, což při jejích souvislých zdravotních potížích z poslední doby nebývá pravidlem. Uspěla i v klíčovém duelu před situací, z níž Herbadent pečetil do prázdné branky na 6:2. Naznačila dřívější formu.

Hyršlová měla úlohu ztíženou. Útoky šly většinou přes druhou stranu, než na které působila sama, její řada nehrála tak součinně. Kolikrát byla utopená u mantinelu a když se snažila svými přihrávkami spoluhráčky oslovit překvapivým nápadem, neuspěla. V přesilovce za stavu 1:2 se jí nepovedl křížný pas, který zachytila Theodosisová a uháněla sama na branku.

V zápase prohrála jediný souboj, ovšem zrovna ten, který předcházel vyrovnávacímu gólu Herbadentu na 1:1. Před druhou brankou se zase od ní odpoutala střílející Sádková. Byla u čtyř inkasovaných a jednoho vstřeleného gólu, ten byl ovšem v přesilovce a do bilance +/– se jí nepočítá.

Srovnání jednotlivých herních činností

  Kristýna Jílková Iveta Hyršlová
Góly

0

0

Asistence

0

0

Bilance +/–

1

-4

Střely na branku

3

0

Střely mimo

3

1

Zblokované střely

0

0

Úspěšné přihrávky

29

26

Špatné přihrávky

4

5

Vyhrané souboje

2

3

Prohrané souboje

5

1

Získané míče

6

8

Ztracené míče

2

3

Vyloučení

0

0

Faulována

3

2

Faulovala

1

2

Vyhrané buly

0

1

Prohrané buly

2

0

 


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Ondra napsal:

    Pro objektivnost srovnání je ale potřeba říct, že Iveta Hyršlová hrála s teplotou a velkou bronchitidou, která určitě nepřidala jejímu výkonu. Omezené dýchání se určítě negativně podepsalo na jejím podaném výkonu, protože v předcházejících zápasech play off hrála lépe.

Napsat komentář

*