Tadeáš Chroust Tadeáš Chroust
22. 10. 2014 Reprezentace (1) KOMENTÁŘŮ

Ještě mi to asi nedochází, říká Chroust. Zlomil si nohu, přijde o MS

 



Špatná zpráva pro Mladou Boleslav, špatná zpráva i pro reprezentaci. Tadeáš Chroust si v televizním utkání s Chodovem zlomil zánártní kůstku na pravé noze. Čekají ho minimálně 4 týdny pauzy a na mistrovství světa zřejmě bude koukat jen u televize…

Byla to nešťastná náhoda. Běžela teprve 30 sekunda zápasu a střelec z levého křídla první mladoboleslavské formace odpajdal za mantinel. Pak už se na hřišti neobjevil. „Zkusil jsem to ještě rozchodit, ale když jsem cítil po nějakým obstřiku kelenem, že to po došlapu bojí, tak jsem věděl, že se musí počítat s nejhorším,“ říká Tadeáš Chroust.

Následovala cesta do nedaleké nemocnice, rentgen a sádra na nohu. A také hodně nepříjemná chvilka která vůbec nesouvisela se zraněním. Mladý florbalista sám musel volat lékaře, protože na toaletě nemocnice našel ležícího člověka.

„Chtěl jsme si odskočit a byla to docela nepříjemná situace. Nakonec se ukázalo, že je to nějaký bezdomovec, který se tam šel ukrýt,“ vypráví Chroust.

Na posledních 10 minut se už posadil na tribunu a sledoval závěr zápasu: „Byly to nervy. Počítali jsme, že s Chodovem to nebude jednoduché. Přijeli jsme na závěrečných 10 minut a aspoň že kluci vyhráli, udělali mi radost.“

Nepříjemně však vypadá prognóza. Lékaři předpokládají dobu léčení na 5 až 6 týdnů. Myšlenky na mistrovství světa si tak musí nechat zajít. „Za týden jdu na kontrolu ale vypadá to na dlouho. Možná mi to teď úplně nedochází a dojde později. Ale můžou se stát i horší věci…“ říká Tadeáš Chroust.

Středočeši přišli o velkou útočnou oporu, bojí se ale i o zdraví dalšího velmi důležitého hráče. Deset minut před koncem nedobrovolně opustil hřiště i Petr Kološ. Diagnóza zranění jeho nohy ještě není jasná.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*