Jakub Bína strávil v Mladé Boleslavi 11 let. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Jakub Bína strávil v Mladé Boleslavi 11 let. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
6. 5. 2024 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Jakub Bína uzavřel boleslavskou kapitolu a míří do České Lípy!

 



Po 11 letech se s mladoboleslavským klubem rozloučí Jakub Bína. Držitel tří mistrovských titulů, tří vítězství v českém poháru a bronzové medaile z Poháru mistrů se rozhodl pro změnu a dále bude v nejvyšší soutěži nastupovat za Českou Lípu.

V nejvyšší soutěži odehrál Jakub Bína za Boleslav 295 zápasů a zapsal v nich 175 gólů a 97 asistencí. Do Mladé Boleslavi přišel ještě v mládežnickém věku v roce 2013 z Havlíčkova Brodu. V sezoně 2012/2013 hostoval z Havlíčkova Brodu v Pardubicích. Během covidu si pak střihl krátké zahraniční angažmá ve švédském Dalenu.

„Jsem šťastný, že jsem ve svém životě zažil těch mnoho let v Bolce. Není to pro mě lehké loučení. Bolce jsem za všechno moc vděčný a budu jí dál fandit. Chtěl bych poděkovat všem v čele s Tomášem Pacákem. Po florbalové stránce jsem se víceméně všechno naučil tady, získal jsem tu mnoho zkušeností, ale cítil jsem, že je čas na změnu,“ vysvětlil 26letý florbalista důvod, proč mění angažmá.

„Chci si užít florbal trochu z jiné stránky. V Bolce jsme měli každý rok ty nejvyšší cíle, ale nikdo vám nic zadarmo nedá. Věci mimo florbal musí jít často stranou. Hledal jsem možnosti, jak bych to mohl změnit. Měl jsem nabídky od více týmů a nebylo to vůbec jednoduché rozhodování. S Českou Lípou jsme našli řešení na všechny moje požadavky a jsem přesvědčený, že budu spokojený. Chci být šťastný v každodenním režimu a těšit se na každý trénink a zápas. Těším se na důležitou roli v týmu a jsem zvědavý na své výkony,“ dodal Jakub Bína.

„S Českou Lípou jsme se domluvili na podmínkách přestupu. Kuba s námi byl jedenáct let, prožil s námi mnoho hezkého, jeho příběh byl v některých obdobích náročný, ale stálo to za to a přejeme mu jen to dobré. Kuba se zapsal do boleslavské historie nejen jako hráč, ale i jako zaměstnanec klubu a trenér. Věřím, že ve všech těchto rolích bude pro Českou Lípu přínosný a na nás je, abychom Kubu adekvátně nahradili,“ uvedl k přesunu Bíny generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

Bína se stane posilou českolipského A týmu, ale zároveň mládežnickým trenérem. Už před časem Mladá Boleslav oznámila konec kariéry Jana Natova. Hlavním důvodem byly zdravotní problémy spojené s koleny, které zkušeného florbalistu opakovaně trápily. Naopak smlouvy prodloužili Martin Tokoš a Ronald Gašparík. Tokoš prodloužil o dva roky, Gašparík dokonce o tři.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • Pavel napsal:

    Pravdielně v podobných článcích postrádám údaj o věku hráče. Přijde mi to jedna z nejdůležitějších informací.

    • Gustav Ondrejčík napsal:

      Doplněno, děkujeme za zpětnou vazbu. Budeme to uvádět pravidelně i v dalších článcích.

Napsat komentář

*