Jan Natov už další starty v superlize nepřidá. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav Jan Natov už další starty v superlize nepřidá. Foto: Martin Flousek, Florbal Mladá Boleslav
25. 4. 2024 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Útočník Boleslavi Jan Natov ukončil kariéru, spoluhráčům to prozradil v průběhu semifinále

 



Florbalová kariéra útočníka Mladé Boleslavi Jana Natova na nejvyšší úrovni se uzavřela. Oznámení o konci zkušeného florbalisty přišlo ve čtvrtek ráno, tým ovšem o všem věděl dříve, jak Natov prozradil v rozhovoru pro YouTube kanál Mladé Boleslavi. Celkem získal v Boleslavi odehrál devět let a získal tři mistrovské tituly.

Poslední sezóny trápilo Jana Natova zdraví, přesto se loučí jako pětinásobný český šampion, dva tituly získal s Tatranem Střešovice, třikrát se radoval v řadách Boleslavi, kterou od ročníku 2019/2020 vedl jako kapitán.

Natov se loučí jako historicky čtvrtý neproduktivnější hráč základní části české nejvyšší soutěže, v 323 zápasech nastřílel 326 gólů a na dalších 210 nahrál. V play-off měl skóre 77+68 ve 119 utkáních.

Spoluhráči o jeho konci věděli dříve. „Společně s Milanem Tomašíkem jsem téma konce kariéry hodně probíral a řekl jsem mu, jestli by to pro spoluhráče nemohla být motivace. Shodli jsme se, že ano, takže klukům jsem před šestým semifinálovým duelem ve Vítkovicích prozradil, že to může být poslední zápas mojí kariéry,“ prozradil v rozhovoru pro YouTube kanál svého týmu.

„Jsem vděčný za to, že jsem mohl hrát za Bolku a rozdávat tu lidem radost. Když jsem do klubu před devíti lety přestupoval, myslel jsem hlavně na sportovní cíle, ale spoustu věcí jsem si tu taky uvědomil. Nejvíc si odsud odnáším to, že jsem vyrostl jako člověk. Nebál bych se říct: zodpovědný člověk. Vážím si toho, že jsem tuhle možnost měl a zejména podpory Tomáše Pacáka, protože vím, kolik toho pro mě udělal. Vím, že toho nebylo zrovna málo a ne vždy to pro něj bylo jednoduché. Sport byl samozřejmě číslo 1, ale během těch devíti let jsem si uvědomil, co je v životě důležité,“ uvedl na webu Mladé Boleslavi.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*