Ronald Gašparík podepsal s Mladou Boleslaví novou smlouvu. Foto: Florbal Mladá Boleslav Ronald Gašparík podepsal s Mladou Boleslaví novou smlouvu. Foto: Florbal Mladá Boleslav
30. 4. 2024 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Gašparík prodloužil v Boleslavi, Středočeši navíc angažovali nového trenéra

 



O další tři roky prodloužil slovenský útočník Ronald Gašparík své působení v Mladé Boleslavi. Jeho nová smlouva tak vyprší až po sezoně 2026/2027. Středočeský klub zároveň rozšířil svůj realizační tým. Nově v něm bude působit Michal Plecitý, jenž uplynulý rok strávil ve Storvretě.

23letý Gašparík, který do Boleslavi přišel v průběhu ročníku 2022/2023, byl v právě skončené sezoně čtvrtým nejproduktivnějším hráčem týmu a nasbíral celkem 50 bodů. „Rony v Bolce rozkvetl, dosud jí odvedl velmi dobré služby, bavil fanoušky a obhájil si snadno místo v základní sestavě. I s ohledem na jeho další růstový potenciál jsme se dohodli na prodloužení naší spolupráce a podepsali novou smlouvu platnou až do konce sezony 2026/2027. Ronald začal pracovat v partnerské společnosti Techem a ukotvil svůj život ještě více v Mladé Boleslavi,“ dodal k prodloužení spolupráce Tomáš Pacák, generální manažer Mladé Boleslavi.

Novým asistentem finského trenéra Joonase Naavy se stal Michal Plecitý. Bývalý hráč Black Angels a Tatranu Střešovice působil v posledním ročníku ve švédské Storvretě, kde pracoval na pozici šéftrenéra mládeže a byl rovněž součástí realizačního týmu dorosteneckého výběru. „Těším se do prostředí mnoha profesionálů a lidí, kteří mají florbal na prvním místě. Právě rozvojové prostředí, které budeme s kolegy nastavovat, budovat a budeme mít možnost společně o tématech diskutovat a vzájemně se obohacovat, pro mne bylo tím nejdůležitějším při mém rozhodování,“ řekl Plecitý pro klubový web.

„Čas strávený ve Švédsku mě inspiroval díky diskuzím, argumentům a celkovému působení v prostředí mládežnického florbalu s kolegy, kteří oplývají velkými životními a pracovními zkušenostmi. Současně mě naplňovala práce a rozvoj dovedností s hráči, kteří mají ty nejvyšší ambice a nakukují do kádrů klubů hrajících SSL či Allsvenskan. Zároveň mě zkušenost ze Skandinávie utvrzuje ve směru, kterým v Česku jdeme – tedy rozvoj samostatnosti a předávání zodpovědnosti, což jsou hlavní pilíře, ve kterých vidím největší plusy pro naše florbalové prostředí,“ ohlédl se mladý trenér za svou zkušeností ze Švédska.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*