Švýcarsko slaví postup do semifinále světového šampionátu. Foto: Michael Peter, IFF Fanoušci Švýcarska. Foto: Michael Peter, IFF
12. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

SOUHRN 6. DNE: Favorité jsou ve čtvrtfinále, ale Finky se nadřely. USA je na dně, dvě útočnice se perou o korunu

 



Šestý den mistrovství světa žen 2019 přinesl dvě čtvrtfinále a zápasy o konečné umístění. Dva favorité jsou v semifinále, ačkoliv Finsko se pořádně nadřelo proti Slovensku. Švýcarsko naopak problémy s Lotyšskem nemělo. Na poslední místě turnaje skončí USA.

Po dvou letech se ve čtvrtfinále utkaly celky Finska a Slovenska a opět to byla bitva. Slovensko rychle vedlo 2:0, nicméně o vedení přišlo, a ještě v první třetině čelilo skóre 2:4. Slovenkám nelze upřít, že bojovaly, ale na více než na konečnou porážku 6:8 to nestačilo.

O osudu druhého čtvrtečního čtvrtfinále mezi Slovenskem a Lotyšskem bylo naopak rozhodnuto záhy. Švýcarsko totiž nastřílelo během patnácti minut pět branek a dovedlo utkání nakonec k výhře 10:4.

Ve skupině o 9. – 12. místo slavily evropské týmy na úkor Asie a Oceánie. Dánsko tak porazilo Singapur 9:4, Norsko pak porazilo Austrálii 7:2. Hned pět branek Dánska vstřelila útočnice Di Nardo, která se tak do večera stala se 47 brankami nejlepší střelkyní historie světových šampionátů. Večer ji pak znovu dorovnala Corin Rüttimann, která vstřelila jednu branku Lotyšsku.

Japonsko slaví vítězství nad Estonskem a skončí na 13. místě. Pomohlo si především ve druhé třetině, kterou vyhrálo dílčím výsledkem 3:1.

V utkání o patnácté místo se podruhé na turnaji podařilo zvítězit Thajsku proti USA. Tentokráte zvítězilo 10:6, když hned šest branek Thajek vstřelila Thanaporn Tongkham. Za poražené se dvěma body pokusila o zvrat Andrea Košťálová.

Přehled výsledků 6. dne mistrovství světa žen 2019:

Čtvrtfinále

Finsko – Slovensko 8:6
Švýcarsko – Lotyšsko 10:4

Zápasy o 9. – 12. místo

Dánsko – Singapur 9:4
Austrálie – Norsko 2:7

Zápas o 13. místo

Japonsko – Estonsko 4:3

Zápas o 15. místo

USA – Thajsko 10:6


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*