21. 4. 2011 Superliga (25) KOMENTÁŘŮ

Kluci jsou pro mě morální vítězové, říká Lubomír Šimon

 



Se stříbrem se musel smířit už pošesté. Ale takové zklamání jako na konci letošní florbalové sezony sportovní manažer poražených finalistů Lubomír Šimon zřejmě nezažil. Tým, který reprezentoval ostravské FBC v letošní Fortuna extralize, mu dělal radost po celou sezonu. Po posledním zápase ale cítil křivdu.
S florbalovým týmem trávil čerstvý otec dvojčat více času, než chtěl. Věřil, že znovuzrozené ostravské FBC dokáže prolomit kletbu druhých míst.

„Tohle je naprostá frustrace. Dáš osm gólů, vedeš o pět. A najednou je to během chvilky otočené. Prostě šílené. Určitě jsem pod emocemi. Ale posaďte mě na zem, jestli se v tom nepodepsali i rozhodčí. Já nevím, kde je chyba,“ říkal hned po zápase na tribuně letenské haly.

Podobný náskok měli hráči FBC i v minulých zápasech. Z toho se přece tým musí poučit, ne?
Kdyby se hrálo pět na pět, nešlo to prohrát. Kluci jsou pro mě morální vítězové.

Bylo cítit, že nesouhlasíte s verdikty rozhodčích. I trenér Martin Smeták byl po zápase rozčarovaný. A spousta lidí, co vám přála, z haly odcházela se smíšenými pocity.
Potkal jsem před halou s Bedlou (Michalem Jedličkou – pozn. red.), který s nimi hrál. A i ten rozhazoval rukama, jak je ti rozhodčí dokázali dostat do tlaku.

Zklamání jste už zažili v duelech s Tatranem několikrát v minulosti. Dá se to srovnat s dobou stříbrnou, když jste ve finále končili pořád druzí?
Je jedno, pokolikáté to je. To, co bylo před pěti lety, mě nezajímá. Tehdy nás porazili a hotovo. Bylo to férové, museli jsme smeknout. Ale tohle… Vedeš o pět gólů a vidíš ruku rozhodčího na jednu stranu. Z deseti faulů je to dvakrát písknuté pro nás. To je špatně. Góly jeden za druhým…

Napadlo vás z tribuny, jak to zastavit, co poradit týmu? Nebo tam byla bezmoc, když se náskok rychle stahoval?
Kluci nehráli špatně, trenér udělal, co mohl, hráli jsme vepředu. Ještě se na to musím podívat. Anebo ne. Radši se na to dívat nebudu.

V příští sezoně budete obhajovat druhé místo. Ve stále vyrovnanější extralize to asi nebude zrovna jednoduché…
No, obávám se, že euforie vyprchá a příští rok to bude daleko těžší než letos.

Tým ale máte rozhodně silný, dokázal podávat vyrovnané výkony v průběhu celé sezony. Víte už, jestli zůstanou všichni i pro příští sezonu v FBC?
Nemělo smysl něco dělat v průběhu play off. Vůbec jsme do toho nezasahovali, nechali jsme kluky hrát. Vše budeme řešit s odstupem několika dnů.

Ale našli jste možná nečekaně úplně nového brankáře. Jenže je kmenovým hráčem Vítkovic. Myslíte, že se vám ho podaří udržet?
Podle toho, co Víťa Schulmeister předváděl, Vítkovice si ho musejí vzít zpátky. Kdybych já měl gólmana, který bude takhle chytat, nikdy ho nepustím. Budu s ním mluvit. Chci, aby tu chytal, ale není to jen na mně.

A další hráči? Nemyslíte, že o ně bude zájem jinde? Jak to bude s trenérem Martinem Smetákem?
Uděláme maximum pro to, aby kádr zůstal pohromadě, a ještě ho potřebujeme vhodně rozšířit. A trenéra chceme určitě udržet.

Aspoň jedno vás ale letos může těšit: v Ostravě jste ukázali Vítkovicím, že FBC je zpátky a bitvu o město jste vyhráli…
Přál bych si, abychom hráli finále s Vítkovicemi. Před měsícem jsem říkal, že ostravské semifinále je předčasný boj o titul. Ale bohužel. Podle mě to do Prahy nepatří. Viděli jste ten zájem v prvních dvou finále…

Tatran ale finále odehrál ve velkém stylu, nevzdal se ani za naprosto ztraceného stavu…
Říkal jsem si, že už teď nemůžeme prohrát. Věřil jsem, že to udržíme. Nemůžou nám dát čtyři góly za osm minut. Jde to. Všechno jde. Ten Tatran… Já nevím, co to je. To není nějaká síla. Je to něco, co neumím popsat. Nevím jak to říct…

Sezona skončila, kdy vyprchá to zklamání?
Nevím. Člověk do toho dává čas, energii. I svoje peníze, které může použít pro svoji rodinu. Nedávno se mi narodily dvě holčičky. Mohl jsem být daleko víc se svou rodinou. Ale i tak jsem s tím týmem žil a dýchal. Vše co potřebovali, měli. A nezklamali mě. Celé play off jsem se neholil, stejně jako oni. Teď půjdu do auta a vousy shodím. A dám si pivo.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • ... napsal:

    .. naprostý souhlas se vším!!! M.

    • Ultrasmom napsal:

      Viděli jsme to všichni buď v hale nebo v TV, o žádný zázrak nešlo, sudí Bartoškové to zkrátka „řídili“, zřídili a zařídili…..

      • Jura napsal:

        Máš pravdu. A měl jsem pravdu i já když jsem ti říkal že FBC má na zlato.
        Má sice jen morální ale o to cennější.
        Pro spoustu diváků totiž skončilo páté finále čestného florbalu druhou třetinou za stavu 6:2 pro FBC. Třetí třetina už neměla se sportem a s čestností nic společného.
        Zdarec v hledišti v další sezóně.
        Jura
        PS. A Víťa byl boží

  • Audit napsal:

    Když ty katastrofální rozhodčí potvrdil Bedla tak to je co řící.
    Je vidět, že to žádný zázrak, nebyl. Pouze všichni funkcionáři kolem toho chodí jako kolem horké kaše a melou o zázraku.
    Kamarád hrající hokej, když viděl ten faul na Šmídu, tak prohlásil, že už z toho důvodu by žádný florbal nechtěl hrát.
    Tady máte ten Váš nezkažený sport a pořádně se dívejte možná tam uvidíte ten zázrak!!!
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10128663078-florbal/211471290590008-tatran-omlux-stresovice-fbc-remedicum-ostrava/

    • Petr napsal:

      blábol o kamarádovi hrajícím hokej jsem nepochopil. Kamarád byl jako poprvé na florbale a čekal, že se tam nefauluje? Nebo tím chtěl říct, že hokej je oproti florbalu férový sport? Směšný

  • Petr napsal:

    neustále nářky na rozhodčí 🙂 no jo přijmout fakt, že jsou ty Ostraváci takoví ňoumové, že 3x prohrajou vyhranej zápas, to je dost těžký. 😀

    • bb napsal:

      na Severní Moravě jsou lidi více zvyklí na férové jednání,proto jim tohle utkání tak leží v žaludku

      • johny napsal:

        co s tim ma severni Morava spolecneho? Neni to snad jedno kde? Severni, jizni, stredni zadni, Praha, Brno, Ostrava, Liberec, nebo Lhota??? Co to je porad za zvyk rozdelovat ligu/republiku na casti? Rozhodci by nemeli delat chyby v zadnem zapase, jedno kde a s kym. tyhle narazky na Prahu jsou trapny a ubohy.

    • johny napsal:

      Vis co, ja se jim vubec nedivim. Stat se tohle mne, tak jsem vzteky bez sebe. Jeste byt to vyrovnany zapas, nebo proste normalni zapas a ty sporne momenty by rozhodci by vyresili takto, tak to neni takove, jako kdyz ztratis takovej zapas.
      Ale jen o rozhodcich to nebylo. Bylo to hlavne o hracich, kteri opet nezdrzeli vyhranej zapas. Jedno hodne prisne vylouceni (piskat se dalo, ale nemuselo) a jedno neodpiskane vylouceni (piskat se rozhodne dalo, ale podle me taky nemuselo – spis mi ten nasledek stretu prisel jako blba nahoda, Klimi ho nesel sejmout, je to na zaznamu videt.) by nemely rozhodnout zapas. Byt to o dva goly, tak mozna, ale ne o pet a deset minut pred koncem.
      Dalsi vec ale je, ze zadny jiny tym nez Tatran by toto nedal. I za takove pomoci rozhodcich, nedovedu si predstavit Vitky nebo Chodov, ze by predvedli neco takoveho. Tatran ma ohromnou silu a verti si. Jen je skoda, ze k vyhre v cely sezone jim staci zahrat dobre jen tri tretiny.

      • re: johny napsal:

        Ty jsi asi blázen 😀 Faul na Šmídu se nemusel pískat?! Faul zezadu, bez sebemenší šance získat balonek, když jde hráč sám na brankáře?! To se podle tebe nemá pískat? Probuď se z diskotéky…

  • pavel napsal:

    for Petr: ty jsi se nějak rozepsal demente. Viděl jsi ten zápas vůbec ?, anebo jsi měl jen potřebu napsat něco „chytrého“ ?
    Jinak poděkování p. Šimonovi a všem ostatním z realizačního týmu za celou sezonu.

    • johny napsal:

      Trocha slusnejsiho vyjadrovani by neskodila. Petr napsal jednu z pravd o tom zapase a cele serii. Vsichni hraci Fbc jejichz reakce jsem cetl (i ty neoficialni na fb) se shoduji, ze je to hlavne jejich vina, zeten zapas neudrzeli. A to je pravda. Dalsi z pravd o tom zapase je ta, ze rozhodci Ostrave rozhodne nepomohli.

    • Petr napsal:

      for Pavel: kdo z nás dvou tady nadává? Ty? Přijeď do Prahy a Ostrava dostane podruhé výprask .Tě naučím slušnému chování 😀

  • pavel napsal:

    Johny, v komentářích si odporuješ „…..i za takové pomoci rozhodčích“
    Jen a jen úmyslné verdikty rozhodčích ten zápas rozhodly, protože dostaly Tatran do tlaku. Při hře 5 na 5 by k celému průběhu zápasu nedošlo.
    A proč pořád řešíte Klimeše ? Snad i neúmyslný faul je zase jenom faulem.
    Nevyjadřuj se k pocitům hráčů FBC, protože plácáš nesmysly a já mám k některým blíž než ty….. Vyjádření pánů Smetáka, Frankeho a Šimona je k dané blamáži výstižné.

    • johny napsal:

      “ i za takove pomoci rozhodcich“ rozhodne nerika, jak velka ta pomoc byla. Ja nepopiram, ze ta pomoc tu byla, ale rozhodne ne zasadni. V prvni rade to prohrali sami hraci. Neberu ti, ze mas k nim blize – vsak pisu, ze co jsem cetl.
      Ostrave mnohem vis uskodilo az to dalsi a dost jasne vylouceni za faul na Ondruska nez to na Olsiaka.
      Nikdy nemuzes tvrdit k cemu by doslo nebo ne, to je porad spekulovani. Ale je pravda ze v hre pet na pet Ostrava Tatran prvni dve tretiny prehravala.

      Chapu, jak se vsichni ostravaci musi citit. Ale svalovat vinu na rozhodci a Prahu a kalkulovani s Poharem mistru apod je dost jednostranne. Stejne tak jako rikat, ze Tatran vyhral a basta – coz nerikam. Nikdo ale nemuze tu kvalitu odeprit.

      • Lev napsal:

        Kvalitu mají to je nepochopitelné, ale položím ti zásadní otázku. Myslíš že by se Tatran dokázal vrátit do zápasu kdyby to pískal někdo jiný, kdo měří stejným metrem, třeba Janoušek, Černy? 🙂

        • johny napsal:

          Vzdycky muzes spekulovat. Cerny s Janoskem by nepiskli toto, ale zas treba neco jineho. Nikdy nevis. Navic kazde finale piskala jina dvojice rozhodcich a Ostrava si ten zapas nechala vzit trikrat. Takze to ted nebude uplne nahoda a jen diky rozhodcim. Proto nerikam, ze by to Tatran zvladl i bez te jedne sporne presilovky (ktera se rozhodne piskat dala) a s jednim oslabenim (ktere se piskat dalo). Mozna by nestihli dat tech golu dost, mozna by se stalo neco jineho. Ostrava stejne nadavala na rozhodci po kazdem z tech tri prohranych zapasu. Nerikam, ze nemel Tatran v tomhle stesti, ale jen nahoda to nebude. A s nazorem ze vsichni sudi piskaji pro Tatran za mnou nechodte.

    • PM napsal:

      kur.a chachaři ,vždyť vy jste snad horší než ta stále ubrečená fotbalová slavie

  • PM napsal:

    Sleduji různá sportovní odvětví, ale to co předvádí ostraváci po prohraném rozhodujícím zápase jsem dlouho nezažil. Šimon místo aby napsal, jsme packalové sami jsme si prohráli vyhraný zápas, který by nedokázali ztratit snad ani žáci, tak opět trapně pláče že za všechno můžou rozhodčí…Mě osobně bylo jedno kdo vyhraje trochu víc jsem to přál ostravě ,aby byla změna ,ale obrat tatranu ve třetí třetině byl pro mě velikej zážitek …no a pak po těch stále se opakujících nářkách ostraváků jsem nakonec rád že tatran opět zvítězil.

    • bb napsal:

      To bude nejspíš tím ,že Ty různá sportovní odvětví jenom sleduješ.Možná to pochopíš,až někdy zažiješ pocit křivdy a nebude v tvých silách s tím něco udělat.

      • PM napsal:

        Neblázni, každej zažije mnohokrát v životě pocit křivdy.

      • Petr napsal:

        Maj víc trénovat aby to bylo v jejich silách 😀

      • re: PM napsal:

        Přesně, jak říká bb, přestaň sledovat a zkus se nechat tahat za nos od těhle dvou arogantních ****** tak, aby tě to stálo něco na čem ti záleží, pak možná ostráváky pochopíš…

  • fanoušek sportu napsal:

    Dobrý den všem, sleduji florbal v ČR od jeho počátků, ale hrál jsem jen na střední a vysoké škole, mám ten sport rád, i protože nemá (nebo neměl?) ještě některé průvodní maléry tzv velkých sportů jako je fotbal. Byl jsem se podívat na mistrovství světě v 97 i tom v loňském roce a fandím dalšímu vzestupu florbalu. Oproti počátkům jasně vnímám trend posledních let k přitvrzování hry v rámci pravidel. K finále, nejsem fanouškem ani Střešovic ani Ostravy. Uznávám, že Tatran byl v poslední třetině jasně lepší, i proto, že Ostrava přestala napadat a běhat tak jako předtím. Můžeme diskutovat, že ostravští hráči byli vyloučeni přísně a museli čelit přesilovkám, což jím bralo síly. Ovšem pokud byli vyloučeni oni, měl být vyloučeni i domácí. Co jsem viděl v přímém přenosu: čtyři minuty před koncem, vedení o dva góly, faul na hráče Šmídu – loktem do zad s rozběhem při přípravě ke střele na branku – to se snad píská i v hokeji? Nezapískáno vůbec…. Další situace: hráč domácích Garčar při atakování obránců minimálně dvakrát po zapískání faulu vráží do hráče Ostravy, jednou dokonce s rukou v obličeji…nepotrestáno. Kdyby Ostrava hrála přesilovky, byl by tlak domácích tak velký? Měli by tolik šancí? Dali by tolik gólů? Gratuluji domácím, udělali pro vítězství dost, ale mělo to proběhnout jinak, když to viděli všichni v televizi…takhle zůstává jen pachuť. Ostravě vyjadřuji své sympatie a doufám, že příští rok vyhrají. Florbalu zdar!

  • medile napsal:

    Co vy na to ? Vím že premie 50 000 byla vypsána za vítěztví . Morální vítězové by měli dostat minimálně 25 000 k . Přeji vám to za tu dřinu.

Napsat komentář

*