11. 3. 2011 Zahraničí (3) KOMENTÁŘŮ

Už mám lístky na trajekt. Teď pomůžu Tatranu, říká Kafka

 



Středeční večer prožil Tomáš Kafka smutně. Po vítězství Mullsjö nad Siriusem je jasné, že Balrog, do kterého před druhou polovinou sezony přestoupil, opustí nejvyšší soutěž. A českou brankářskou ikonu čekají poslední tři švédské dny.

„Sledovali jsme to. Je to smůla, bylo to o jeden gól. Nějak nebyly vidět nějaký tradiční hvězdy Siriusu jako Billy Nilsson nebo Erik Svensson,“ povzdechl si po zápase český gólman.

„Pro Balrog je to velká rána. Zbavil se mládeže, ženského týmu, aby se mohl soustředit na chlapy. A tohle je samozřejmě tragédie. Netuším, jak budou fungovat dál. Mají spolupráci s jinými mládežnickými kluby, kde je hodně šikovných kluků. Za rok můžou postoupit zpátky, pokud udrží aspoň 80 procent kádru. Pokud ale do elity postoupí Tyresö, bude to těžké. Přejde tam půlka týmu,“ myslí si Tomáš Kafka.

Balrog doplatil na špatný start do soutěže. „Může za to první půlka sezony, kdy klub získal jen 4 body ze 12 zápasů. Ve druhé máme zatím 12 ze 13. Ale možná jsme mohli mít i o 10 víc, kdybychom líp zvládali závěry zápasů,“ posteskl si český gólman.

A o další misi má Tomáš Kafka jasno. V sobotu sehraje v Botkyrce svůj poslední zápas ve Švédsku. „Už mám lístek na nedělní trajekt. V práci už mě netrpělivě čekají. Dostal jsem sice nabídku od jednoho z týmů z první osmičky na příští sezonu, ale kvůli práci to nemůžu vzít,“ říká. „V Tatranu jsem předběžně dohodnutý s Honzou Zahalkou, že se k týmu přidám a pomůžu klukům během play off na lavičce,“ těší se Kafka.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*