28. 11. 2013 1. liga (0) KOMENTÁŘŮ

V České Lípě je velký potenciál, říká Lukáš Studený

 



Loď s názvem Česká Lípa se potápí. A s ní vlhne i střelecký prach v rukou Lukáše Studeného, který do severočeského klubu zamířil na hostování z extraligové Mladé Boleslavi.

Česká Lípa zažila skvělý vstup do sezony: po 7 kolech měla na svém kontě 7 výher. Pak se však dobře promazaný stroj zadrhl a následovala série 5 porážek. „Osobně si nemyslím, že bychom něco zanedbali, nebo něco změnili k horšímu. Věřím, že na tu vítěznou vlnu se dokážeme brzy zase vrátit,“ vyhlíží lepší zítřky extraligová posila Lukáš Studený.

A jaký recept pomůže zpět na vítěznou vlnu? „Tak to je otázka spíše na naše trenéry, jistě nad tím bádají a s nějakým tím ‚lékem‘ přijdou. Něco už v rámci týmových porad proběhlo, tak uvidíme. Do Vánoc zbývají 2 zápasy a mezi nimi bude spousta času na nějaké rozbory a přípravu na zbytek základní části soutěže,“ říká českolipská šestašedesátka.

Lukáš Studený přišel na hostování z Mladé Boleslavi po 3. kole a hned začal zářit. Při své premiéře nastřílel hattrick a další 3 branky přidal v následujících 4 zápasech.

Pak se ale z ničeho nic střelecká forma ztratila. „Bohužel jsem v poslední době měl myšlenky trochu někde jinde, také kvůli práci jsem teď neměl moc času na tréninky a na zápas do Rožnova jsem ani nemohl odcestovat. Vinou svým ‚výkonů‘ jsem něco i odseděl na lavičce, což mi na sebevědomí nepřidalo. No, a když se to všechno pospojuje…“ sype si popel na hlavu. „Ale jsem optimista a góly určitě zase brzy přijdou,“ dodává obratem.

Hostování má Studený vyřízené zatím do konce kalendářního roku a pak se uvidí co dál. Přeci jenom rozdíly mezi dvěma nejvyššími soutěžemi je znát. „Rozdíl v kvalitě je velký. Rychlost, tvrdost, technika, taktika atd. jsou v extralize samozřejmě někde jinde. Myslím, že 1. lize by celkem prospělo rozdělení na 2 skupiny a tím ulehčené dojíždění na zápasy. Vždyť i extraligové týmy s tím mají občas problémy. Mít 2 celostátní soutěže je luxus,“ myslí si Studený.

A pochvaluje si divácký zájem. „Co se týká návštěvnosti, třeba zrovna v České Lípě jsou fanoušci lepší i početnější než možná na polovině extraligových hřišť, to asi hovoří za vše. A zázemí lze z mého pohledu těžko hodnotit, netuším, jak to vypadá jinde, hrál jsem do teď na vrcholové úrovni jen v Boleslavi a v Lípě,“ ohlíží se Studený.

Každopádně to, co zná z Mladé Boleslavi, je prý naprosto perfektní servis. „Tomáš Pacák se o svoje ‚ovečky‘ stará náramně. V Lípě to zase podobně dělá Štěpán Slaný, i když pochopitelně na skromnější úrovni,“ pokračuje ve srovnávání Lukáš Studený. „Každopádně je v České Lípě velký potenciál…!“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*