6. 10. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice v hitu kola ztratily zápas s Chodovem, sérii porážek Židenic neukončila ani výměna trenéra

 



Repríza jarního semifinále play off vyzněla tentokrát lépe pro Chodov. Vicemistryně z Vítkovic se sice zvedly z předchozí jednoznačné porážky na Bohemians, dnes otočily nepříznivě se vyvíjející zápas, ale totéž se v prodloužení povedlo soupeřkám. Ostrava mohla slavit plný počet bodů, neboť v duelu nováčků vyhrálo FBC na Vinohradech vysoko 8:4. V Praze uspěl i Liberec proti ELITE, a tak čest hlavního města zachraňovali Bohemians, proti nimž nepřestřihl šňůru porážek ani nový kouč Židenic.

Pro dosavadního asistenta Martina Broučka, jenž v týdnu nahradil odstoupivšího Jiřího Vidlaře, byl sobotní domácí duel proti FbŠ extraligovou premiérou v roli šéfa střídačky. Ale zelenobílý tým mu ji nijak nehodlal usnadnit a po 2 třetinách vedl v Brně, kde loni prohrál, už 5:0. Jako by toho už tak na hráčky Sokola nebylo dost, do vedení šli Bohemians po vlastní brance Lucie Theimerové, která si srazila do sítě přihrávku zpoza branky.

Její tým se přesto vzchopil a v poslední třetině snížil na 3:5. Navzdory několika dalším velkým šancím už ale víc nesvedl a 26 vteřin před koncem definitivně rozhodla Kristýna Jarešová, která se stejně jako před ní Eliška Reischlová radovala z první extraligové trefy. Bohemians se tak do středeční dohrávky 5. kola mezi Tatranem a Herbadentem vyhoupli do vedení. „Jsem rád, že se prosadily i naše mladé hráčky. Ale s výkonem, jaký jsme předvedli ve 3. třetině, by to do budoucna nešlo,“ upozornil kouč Bohemians Jan Kaňkovský.

I tak jeho tým vystřelil podle zápisu na branku celkem 52x, což je víc, než kolikrát mířil míček mezi tyčky v celém zápase Olomouc – Jihlava (22:18). Tým z Vysočiny pokračoval ve svém trápení, naopak FBS prodloužilo svou 100procentní domácí bilanci na 3 zápasy a příští víkend se ji pokusí udržet proti Chodovu, jemuž se na Hané nehraje dobře.

Ani Jihlavě se zápas nepovedl, na konečných 3:6 snížila až 2 brankami v závěrečných 67 vteřinách. Zvlášť třetí třetina by měla být motivací pro holky do budoucna. Zdviženým ukazovákem budiž 2 zbytečné góly na konci utkání,“ uvedl olomoucký kouč Pavel Hausner.

Jeho celek zatím drží výborné 6. místo, na záda už mu ovšem dýchá Liberec, který po úvodních 3 porážkách se silnými soupeři začal sbírat body. Po Židenicích uspěl i proti ELITE, i když už všichni přítomní spíš počítali s tím, že zápas půjde do prodloužení.

Crazy girls 3x vedly, ale pokaždé jejich náskok smazala kapitánka domácích Lucie Veselá. Kanonýrka pak mohla necelých 5 minut před koncem přidat 4. gól, ale minula odkrytou branku a v čase 59.21 rozhodla duel liberecká tahounka Simona Kabeláková. Vynikající zápas z obou stran, drama až do poslední minuty. Bohužel neproměňování šancí nás stálo utkání. S předvedenou hrou musíme být spokojeni,“ hodnotil kouč ELITE Stanislav Richter.

Tentýž názor nepanuje v táboře FBC Ostrava, třebaže bílomodří zvládli duel nováčků a Vinohrady přehrály rozdílem třídy 8:4. Hattrickem k tomu přispěla Simona Némethová, 2 body za gól a asistenci si připsala Silvie Kovalská, jež posílila tým teprve na konci září na hostování z rivalských Vítkovic.

Její nedávné spoluhráčky nejdřív prohrávaly s Chodovem 0:2, ovšem záhy vyrovnaly a krátce před polovinou zápasu jim získala vedení Hana Sládečková. Jenže v hale, kde se na jaře po nervydrásající semifinálové sérii radovali domácí, měly tentokrát po zápase lepší náladu hostující hráčky. Na začátku 3. třetiny se prosadila ve formě hrající dvojice Jana Vojáčková – Dominika Steinbachová a Pražanky nakonec dokonce sahaly po vítězství, neboť Vítkovice se poslední 2 minuty bránily bez vyloučené Andrey Pastuškové.

Nakonec se za stavu 3:3 hrálo prodloužení, které 70 vteřin před jeho vypršením ukončila gólovou střelou Lucie Paulovičová. Posila z Liberce je se 7 trefami 3. nejlepší střelkyní soutěže, Vítkovice naopak zpytují svědomí. „Celkový týmový výkon měl parametry na tříbodový zisk. Individuální chyby jak v obraně, tak v útoku to však zhatily,“ podotkl jejich lodivod Jiří Velecký.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*