8. 10. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Na Chodov jsem chtěla odejít už před letní přípravou, říká k rychlému přestupu Martina Řepková

 



Úvodní 2 kola ještě odehrála za ELITE, už několik dní ovšem Martina Řepková patří Chodovu. Juniorská reprezentantka se rozhodla během reprezentační přestávky uprostřed načaté sezony změnit dres. Do jisté míry překvapivý a hlavně bleskový přesun ještě víc oslabil žlutočerné barvy, naopak jihoměstskému celku se zkonsolidovala zajímavá útočná řada.

ELITE v létě opustily jeho dlouholeté tahounky Michaela Rullová a Hana Poláková, čekalo se, že jejich místa zaujmou mladé naděje, které si klub piplal. Jednou z nich měla být i Řepková. Jenže nakonec je všechno jinak. „Chodov mě oslovil už před letní přípravou. Už tehdy jsem chtěla odejít, ale trenéři mě přemlouvali, abych ještě zůstala. Ale bylo tam něco, co prostě asi nefungovalo,“ podotýká ke změně dresu.

Na Chodov šla za novou výzvou. „A za novou motivací. Samozřejmě ELITE mi nic neudělalo, to ne, ale chtěla jsem zkusit něco jiného,“ vysvětluje. Poprvé se v novém dresu objevila na záskok v televizním duelu proti Bohemians, pár dní nato si odbyla plnohodnotnou premiéru právě proti svému bývalému klubu.

To už naskakovala v první lajně s Janou Lackovou a Lucií Paulovičovou. Na levém křídle připomínala Lucii Lustigovou nejen svou menší postavou a blonďatými vlasy, ale i tahem na branku. Chodov našel za jednu z opor bronzového týmu, která odjela na půl roku studovat do Estonska v rámci Erasmu, zajímavou náhradu.

Ta si zase zvyká na zajímavý tým. „Holky jsou šikovné individuálně i týmově, jsou sehrané. Je to pro mě trochu těžší, ale musím bojovat…,“ hlásí Řepková, jež se s Chodovem po výhře ve Vítkovicích posunula už na 3. místo tabulky.

Na tréninky to má teď o kapku dál, z Nového Strašecí je to až na jižní cíp Prahy přes 50 kilometrů. A tak je ráda, že se může svézt se spoluhráčkami Kristýnou Bachmaierovou a Zuzanou Tučkovou, které jezdí směr Kladno. Sama se o přestupu potřebovala poradit. „Jsem ten typ, který se moc nerozhoduje. Dost dávám na mého tátu, probírala jsem to hodně s rodiči, s přítelem a všichni jsme se domluvili, že to zkusím,“ líčí s úsměvem.

V ELITE byli rychlou změnou mírně zaskočeni, nicméně Řepkovou nechali v rozehrané sezoně jít. „Nebudu nikomu bránit,“ říká šéf klubu Stanislav Richter, jenž naopak řeší posílení týmu. Ovšem směrem dozadu. V jednání jsou příchody gólmanek Sabiny Ludviky Mičolové, kterou trenéři v Olomouci prakticky vyřadili z extraligového kádru, a Daniely Kreisingerové, na níž se nedostalo v Bohemians.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*