9. 1. 2012 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Bavit mě to začne, až začneme vyhrávat, říká trenér Tomášek

 



Aleš Tomášek prožil na střídačce ostravského FBC tvrdý křest. Kouč, který má týmu loňského finalisty extraligy přinést impuls a disciplínu, se v zápase na Chodově nestačil divit. Florbalu ale pomalu přichází na chuť, z pražského Jižního Města odjížděl i díky debaklu s hlavou plnou plánů, jak v týmu něco zlepšit.

Pražané svého soupeře nešetřili a nasázeli do sítě Adama Hudce 11 gólů. Po vysoké prohře spadla Ostrava až na 6. příčku tabulky. „Chtěli jsme, ale mám pocit, že jen jednu třetinu,“ přiznal smutně nový trenér. Hra jeho svěřenců měla potřebné parametry opravdu jen v prvních 20 minutách a od 2. třetiny jen chvilkově. Proti týmu, nad kterým Ostravané doma vyhráli v první polovině sezony 9:5, neměli tentokrát šanci.

Nový kouč si premiéru představoval poněkud lépe. Tým však zatím jen poznával. Ale když začít, tak možná lépe ode dna. „Neměli jsme moc společných akcí. Vlastně jen jeden trénink, pak předzápasové setkání. Něco jsme si řekli, ale stejně mám pocit, že se ten zápas dal zvládnout lépe. Chodov věděl, jak hrát. Musíme s tím něco udělat, něco pozměnit. Takhle to prostě nemůže fungovat,“ řekl důrazně nový kouč FBC.

Tomáškovi před jeho nástupem pomáhal i bývalý kouč Martin Smeták. „Sedli jsme si. Bavil jsem se s ním, a vím, že tady udělal spoustu práce. Měl na to čas. Já jsem teď v trochu jiné situaci,“ připomíná fakt, že jeho nástup uprostřed sezony má trochu jiné parametry. Podle vedení klubu potřebují hráči FBC spíše usměrnit a cítit nad sebou dostatečnou autoritu.

Zatímco se Aleš Tomášek rozkoukával ve florbalovém prostředí, s týmem i nadále komunikoval především jeho asistent Miroslav Kozel. Za nepříznivého stavu 3:8 si ostravská střídačka vzala timeout a pokusila se o hru bez brankáře.

Ve florbale se tento taktický prvek mnohdy vyplatil, v hokeji by byl asi raritou. Ale trenér Tomášek hned napoprvé vyzkoušel i tuto herní situaci. „Dopředu nevíte, jestli děláte dobře. Prostě jsme zariskovali, chtěli jsme s tím něco udělat. Chodov byl ale v pohodě. A nakonec jsme se sami nachytali,“ připustil.

V zápase mu možná chyběl hráč kalibru Jiřího Curneyho. Ten ještě loni zářil v dresu FBC, jenže tentokrát už byl u 4 gólů v jeho síti. „Neznám ho. Viděl jsem ho jen jednou na videu a teď v zápase. Bylo ale vidět, že je to top hráč. Teď ale už hraje za Chodov…,“ nechce Tomášek spekulovat o tom, zda by se s vyhlášeným pointmakerem jeho týmu hrálo lépe.

První seznámení s „velkým“ florbalem má tedy bývalý hokejový kouč za sebou. „Florbal jsme hráli s hokejisty v přípravě a rozhodně se tam chodilo daleko víc do těla. Na ledě je hra rychlejší jen díky tomu, že se bruslí. Tohle je taky hodně rychlý sport,“ porovnal Aleš Tomášek. „Snad mě to bude bavit. Ale to asi až začneme vyhrávat,“ dodal s úsměvem.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • daredevil napsal:

    Pane Tomášek držím vám a klukům z Ostravy palce!!!

  • David napsal:

    Zbavit se Kozla – hrající asistenty máte v Pavlovi Machalovi a Petru Skácelovi. A Taky roztrhnout řadu Robenek – Mayer – Hanic a dostaví se i výsledky.

  • LEV napsal:

    Sice nechápu proč se zbavit Kozla, když při své trenérské premiéře dokázal dostat remedicum na 5 místo v polovině soutěže, ale budiž.V tom posledním zápase bylo vidět že Ostrava má strašné bránění rychlých protiútoků, góly 1,3,6 byly jen k vůli toho že útočník není schopen zabrat dozadu(špatná fyzička, nebo lenost) a tím pádem je obrana přečíslena a přichází strašně jednoduchý gól.Gól číslo 7 je spíše komedie o tom jak si nechat vstřelit gól z vlastní standartky za soupeřovou brankou.G8 opět z rubriky rychlý protiútok . G č.9 není třeba ani komentovat.

  • pavel napsal:

    chytrý…..

Napsat komentář

*