18. 2. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Poslední šance pro Draky? V cestě stojí Bivoj

 



Tři kola před koncem základní části není ve druhé nejvyšší soutěži v podstatě nic vyřešené. O účast v play off a zároveň jistotu záchrany budou bojovat Plzeň, Havlíčkův Brod a Litvínov. Poslední dva jmenované týmy dokonce ve vzájemném souboji.

Nejdůležitější zápas se zřejmě odehraje na Vysočině. V přímém souboji o poslední postupové místo se střetnou Havlíčkův Brod a Litvínov. Severočeši mají 3bodový náskok a v minulém vzájemném utkání strhli vítězství na svou stranu až ve 3. třetině. „Musíme si dávat si pozor hlavně na Daniela Huliče, který se vrátil ze zahraničí a opět je pro Bivoje velkou oporou,“ říká havlíčkobrodský Tomáš Rezek.

Draci mají pravděpodobně poslední šanci odvrátit boje o udržení. „Budeme se snažit vyvarovat zbytečných vyloučení, která nás srážejí už delší dobu. Prostě kázeň musí být,“ káže před důležitou bitvou kapitán týmu z Vysočiny.

Pražské Vinohrady se mohou na hřišti Znojma posunout na 2. příčku a o 5. místo se poperou Paskov s Kladnem. Paskov si v minulém kole zajistil účast v play off, když porazil Litvínov na jeho hřišti. Výhra vyhoupla Ještěry na 5. místo. „Bude to takticky svázané utkání, a to by nám mělo vyhovovat. Hrajeme lépe proti týmům z horní části tabulky, naopak s těmi bojovnými ze spodku míváme problémy,“ říká paskovský Radim Ivan.

Poslední vzájemný zápas vyzněl lépe pro jeho tým, když zápas otáčel až v samém závěru. „Musíme hrát trpělivě. Cesta k úspěchu povede přes spolehlivou obranu a brejky,“ prozrazuje Ivan taktické plány. Ale i udržení 5. místa bude pro Paskov mírné zklamání. „Sice jsme v play off, ale chtěli jsme být do 3. místa. Nyní se už připravujeme na vyřazovací boje, kde chceme dojít co nejdál,“ přeje si útočník.

Víkendový program 19. kola
Sobota 18. února
18.30 Náchod – Žďár nad Sázavou
20.00 Znojmo – Vinohrady

Neděle 19. února
13.30 Plzeň – Hattrick Brno
16.00 Paskov – Kladno
18.00 Sparta – Start98
18.00 Havlíčkův Brod – Litvínov


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*