13. 2. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Herbadent je zpátky na 3. místě. K debaklu Vinohrad mu pomohla 6 body Klára Rozumová!

 



Týden překvapivých návratů pokračuje. Pár dní po Magdaleně Kotíkové se zpátky na extraligovém hřišti objevila i jiná výrazná postava českého ženského florbalu minulých let. Klára Rozumová dnes byla produktivní jako za své slavné éry a na vysoké výhře Herbadentu 14:1 nad Královskými Vinohrady se podílela 6 body (2+4)! Útočnice, která stále nastupuje za B-tým v 1. lize, hrála o patro výš po necelých 3 letech.

Na ojedinělý duel bývalých spoluhráček z mistrovského týmu i z elitního útoku národního týmu ovšem nedošlo. Magdalena Kotíková se v zápase, v němž měly její Vinohrady mizivou šanci na úspěch, postavila podle plánu proti svému někdejšímu klubu jen na střídačku coby asistentka nového kouče týmu Viléma Svobody.

Zato Rozumová, jež své znovuzjevení v nejvyšší soutěži pokládá stejně jako Kotíková spíš za epizodní než plnohodnotné, zvlášť v úvodu řádila s florbalkou v ruce. Rozhodčí jí přitom sebrali minimálně 1, ne-li 2 góly. Jen 5 vteřin poté, co hostující hráčky 3 minuty před koncem oslavily čestný úspěch a Tereza Plecitá si schovala míček na památku své premiérové extraligové trefy, zakončila Rozumová kombinaci do prázdné branky. Ovšem sudí do zápisu nahlásili jako střelkyni Anet Jarolímovou.

Spolu s ní a s Kristýnou Jílkovou vytvořila Rozumová úderný útok, jeho zbylé 2 členky dosáhly na hattrick. Rozumová se trefila ještě ze vzduchu, ovšem rozhodčí její střelu posoudili jako hru vysokou florbalkou. Z první trefy v nejvyšší soutěži se v barvách vítězek radovala odchovankyně benešovského florbalu Aneta Perná.

Její tým ovšem při jasném vedení zvlášť v závěrečné části polevil. Vinohrady během duelu udržely 20 a 15 minut čisté konto, což se nelíbilo trenérce Karolíně Šatalíkové. „Na můj vkus bylo v zápase z naší strany příliš mnoho hluchých míst. Slepené góly a pak delší dobu chyběl tah na branku,“ uvedla.

Vinohradům scházela kvůli pracovním povinnostem další bývalá hráčka Herbadentu ve službách SKV Zuzana Macurová, ale také druhá dresů, takže tým musel nastoupit ve žlutých rozlišovácích. Svoboda, který v roli hlavního kouče před pár dny oficiálně vystřídal Jiřího Kysela, jehož sužují dlouhodobé zdravotní problémy, neměl radost ani z respektu, s nímž jeho svěřenkyně nastoupily. „O to víc nás těší, že ve zbytku zápasu se holky přece jen zvedly a náš výkon byl alespoň trochu důstojnější,“ uvedl.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*