9. 3. 2012 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

V sobotu startuje čtvrtfinále. Tatran, Vítkovice a Chodov začínají doma

 



Play off je tady! Nejlepších 8 týmů extraligy vstoupí o následujícím víkendu do vyřazovacích bojů. Čtvrtfinálové souboje uvidí napůl Praha s Ostravou. Největším dramatem bude zřejmě duel Ostravy s Mladou Boleslaví, jejichž série začne až v neděli.

Tatran si pro čtvrtfinále zvolil Havířov a už dopředu avizoval, že je pro něj Torpedo nejsnazším soupeřem. Faktem je, že Havířov si z Prahy odvezl debakl a i doma se Střešovicemi prohrál. Tatran byl pro Havířov posledním soupeřem v play off. V roce 2007 se týmy společně potkaly ve finále a Střešovice vyhrály 3:0. O rok později proběhlo vzájemné čtvrtfinále a Torpedo získalo jedno vítězství. Proti sobě se postaví matadoři Tomáš Kafka a Pavel Kožušník.

Vítkovice a Brno se ve čtvrtfinále setkávají potřetí v posledních 5 letech, a i když vypadá série na první pohled jednoznačně, nenechte se zmást. Buldoci dokázali pokaždé favorita notně potrápit. V roce 2008 vedli už 2:0 na zápasy, nakonec ale Vítkovice sérii otočily. Loni Brno také vyhrálo 2 utkání, nakonec ale jeden z duelů ztratilo po verdiktu ligové komise, neboť nastoupilo se 3 hráči z B týmu namísto povolených 2. Favorit je tentokrát opět jasný: Vítkovice hrály v základní části náramně a jsou jedním z aspirantů na účast v Superfinále.

Chodov překvapil, pro 1. kolo si vybral vzdálené Otrokovice a rozhodl se nováčkovi ukázat, že zisk 4 bodů ze vzájemných duelů byla troufalost. Panteři dokázali sehrát s Chodovem 2 vyrovnané zápasy, play off je ale pro ně novinkou. A i když mají v kádru několik ostřílených borců, přece jen se čeká postup Pražanů. Klíčovým faktorem bude zřejmě to, zda Otrokovice dokážou uhlídat silnou Jendrišákovu formaci.

Na Ostravu zbyla Mladá Boleslav. Oba týmy možná už dlouhou dobu počítaly s tím, že na sebe narazí. Nakonec ale bylo složení dvojice malým překvapením. Billy Boys totiž klesli po vzájemném utkání na 6. příčku a čekalo se, že po nich sáhne Chodov. První vzájemný souboj vyhráli v Ostravě Středočeši v prodloužení, odvetu jasně opanovalo FBC.

Naposledy se oba týmy ve vyřazovacích bojích potkaly v roce 2008 a postoupila Mladá Boleslav po vítězství 3:1 na zápasy, dva roky předtím ale Ostrava právě přes Boleslav postoupila do finále. Tak si vyberte, tohle bude zřejmě nejdramatičtější série.

Čtvrtfinále play off začne v sobotu třemi duely, čtvrtá série Ostravy s Mladou Boleslaví odstartuje až v neděli i vzhledem k pondělnímu televiznímu utkání.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*