17. 3. 2012 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Otrokovice vyzvou Chodov ve Zlíně, plný dům se čeká i v Brně a v Havířově

 



Odvety čtvrtfinále play off Fortuna extraligy pokračují v sobotu večer a v neděli odpoledne na čtyřech místech. I přes relativně jednoznačné výsledky prvních dvou duelů v sériích se očekává daleko větší divácký zájem. Doma totiž hraje Brno, Otrokovice i Havířov, tedy týmy s největší základnou fanoušků.

Otrokovičtí Panteři se z haly Na Štěrkovišti přestěhovali do Zlína do haly Novesty, kde loni v sérii s pražskou Spartou dokonali postup do elity. Kapacita tak není omezena na 600 diváků, ale nováčka extraligy by mělo hnát až 1000 fanoušků. „V pátek po tréninku jsme převáželi mantinely z Otrokovic do Zlína a myslím, že hala je bezvadná. Na každého už dýchla ta atmosféra. Hala byla zatím prázdná, ale o to silnější to bude, až se naplní. Diváci nás určitě poženou za lepším výsledkem a výkonem, než který jsme předvedli v Praze,“ shodují se v Otrokovicích.

S tím, že série nebude pokračovat úplně jednoduše, počítají i hráči Chodova. „Budou to jiné Otrokovice, než hrály u nás, takže to bude těžké. Ale věřím, že ukážeme naši sílu a oba zápasy vybojujeme. S ničím jiným tam jet ani nemůžeme,“ říká bek pražského celku Ondřej Mikeš.

Zbraně po výsledku 0:2 z prvního víkendu neskládá ani Brno. Na Dubině dovedlo jeden duel s Vítkovicemi až do nájezdů. Buldoci ukázali, že svého soupeře umějí zaskočit. Pečlivá obrana a rychlé kontry by mohly přinést úspěch i doma, i když fanoušci si zřejmě budou žádat aktivnější hru. „Není to asi ideální systém hry, ale na Vítkovice platí. Rozebírali jsme je na videu a potom jsme s nimi hráli vyrovnaný zápas, nepřehrávali nás,“ míní nejlepší střelec Brna Luděk Ondráček.

I proto nejsou možná Vítkovice spokojeny se svou střeleckou potencí. „Snad se nebudeme tak trápit s produktivitou jako u nás, Brno bude naopak doma pod větším tlakem předvést něco dopředu, a to by nám mělo vyhovovat,“ myslí si vítkovický kapitán Jan Jelínek. „Jsme rádi, že máme za sebou historicky nejúspěšnější vstup do play off s Brnem. Už se těžko nějak navzájem překvapíme. Potkáváme se poněkolikáté v play off a ty série jsou herně dost podobné. Teď máme úkol pokud možno sérii ukončit co nejdřív,“ dodává Jelínek.

Vítkovice už by měly nastoupit i s Petrem Kološem, který zažehnal virózu.

V sobotu večer by v Brně mohlo být plno. „Myslím, že to není špatný čas. Lidi půjdou na florbal a pak můžou jít někam do města za další zábavou. Osm stovek by mohlo přijít,“ přeje si Luděk Ondráček. „Díky tomu, že se hraje na čtyři vítězné zápasy, je to pořád otevřené. Když trochu zatlačíme a budeme dobře střílet, můžeme vrátit sérii zpátky do Ostravy,“ věří brněnský útočník.

Do Havířova se chystá Tatran a vedle toho, že se do hornického města vrátilo po 4 letech play off, zasáhla město i nepříjemná zpráva o dopingu opory Mirka Kožušníka. Fanoušci svého oblíbeného hráče zřejmě budou podporovat i transparenty, na hřišti ale bude jeho absence znát.

Torpedo by tak měl táhnout alespoň nejstarší z bratří – Pavel. „Pokud se budou snažit hrát opět aktivně, může to pro nás být nepříjemné, jelikož je požene plná hala. Pavel Kožušník je navíc zkušenost sama,“ přemítá střešovický zadák Marek Deutsch. Vnímá, že jeho tým to nebude mít úplně jednoduché jako doma.

Největší drama zatím probíhá v duelu mezi Ostravou a Mladou Boleslaví. Série se tentokrát přesunula do města automobilů a Středočeši cítí povinnost konečně prolomit dva roky dlouhé čekání na vítězství v play off. „Špatně jsme odehráli prodloužení a měli jsme zbytečná vyloučení, které nás na koncích zápasů stála síly,“ vzpomíná na úvodní duely Pavel Bouška.

Nevydařený minulý víkend je prý už zapomenutý. „Dole jsme chvilku byli, ale je to jen sport a jsou důležitější věci. Prohráli jsme sice dvě bitvy, ale válka teprve začíná,“ dodává mladoboleslavský forvard. Jedno je jisté: na Petra Skácela, který rozhodl oba úvodní zápasy, si tentokrát Billy Boys dají velký pozor.

Víkendový program čtvrtfinále play off

Sobota:
18.00
Panthers Otrokovice – TJ JM Chodov (ZLÍN, Novesta)
20.00 Bulldogs Brno – 1. SC Vítkovice (BRNO, Vodova ulice)
20.30 Torpedo Havířov – Tatran Střešovice (HAVÍŘOV, MSH)
20.30 Mladá Boleslav – FBC Ostrava (MLADÁ BOLESLAV, MSH)

Neděle:
15.30
Panthers Otrokovice – TJ JM Chodov (ZLÍN, Novesta)
16.30 Mladá Boleslav – FBC Ostrava (MLADÁ BOLESLAV, MSH)
17.00 Bulldogs Brno – 1. SC Vítkovice (BRNO, Vodova ul.)
17.00 Torpedo Havířov – Tatran Střešovice (HAVÍŘOV, MSH)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Brno napsal:

    „…..Pečlivá obrana a rychlé kontry by mohly přinést úspěch i doma, i když fanoušci si zřejmě budou žádat aktivnější hru.“…všichni doufáme, že toto opisné pojmenování pro žumpu brněnských psíků bude odměněno vyřazením z play off hned ve čtyřech zápasech..taktika je jedna věc, ale to, co předváděli v Ově, už byl antiflorbal

    • Jirka Lála napsal:

      No jo, tak když jsou vítkovice o 15 tříd lepší, tak co jinýho by měli hrát než antiflorbal.

Napsat komentář

*