18. 3. 2012 Superliga (28) KOMENTÁŘŮ

Chodov, Vítkovice, Tatran i Ostrava jsou v semifinále. Panteři padli po nájezdech

 



Chodov je v semifinále a otrokovickým Panterům končí sezona. Sympatický nováček se rozloučil s fanoušky v televizním utkání ve Zlíně. Mezi čtyři nejlepší týmy postoupil i Tatran, Vítkovice a ostravské FBC. Všechny série skončily jednoznačným výsledkem 4:0.

V posledním utkání Panthers dlouho vzdorovali, ale na favorizovaný Chodov přesto neměli a podlehli mu 2:3 po samostatných nájezdech. Chodov nastoupil v brance s Janem Barákem a do otrokovické svatyně se vrátil Radovan Michajlovič.

Oba gólmani patřili k oporám svých týmů a skóre se měnilo až ve 2. třetině. Nepříliš dobře sehranou přesilovku hostů nakonec po řadě nepřesností zužitkoval po protiútoku Jendrišák. Chodov vzápětí přidal druhý gól po souhře celé první formace. Dvougólový náskok ale Chodovu nevydržel dlouho, v přesilovce Baráka prostřelil Jaroslav Vaněk.

Opravdu atraktivní florbal se začal hrát až v poslední třetině, kdy se domácí osmělili. Vaněk nejdřív přestřelil prázdnou branku, prodloužení si ale vynutil zadák Pavel Barabáš, který si seběhl na Ťopkovu nahrávku. Nastavení gól nepřineslo, a tak musely rozhodnout nájezdy. V nich měli pevnější nervy Pražané. Michajloviče pokořili Jendrišák a Kotlas, na otrokovické straně byl úspěšný pouze Nagy.

Otrokovičtí Panthers se loučí se svými fanoušky

Vítkovice si pohlídaly s Brnem i 4. utkání. Definitivu postupu začaly naplňovat zejména ve 2. třetině, kdy odskočily Buldokům na rozdíl 5 gólů. Ve Vítkovickém dresu se dařilo zejména Martinu Tokošovi a Filipu Heczkovi, kteří rozvlnili brněnskou síť třikrát. Nakonec se v hale na Vodově ulici dočkali diváci brankových hodů. Zápas za rozhodnuté série přinesl na závěr ofenzivní florbal a celkem 15 gólů. Vítkovice naplnily předpoklady a postoupily do semifinále, v němž se střetnou s Chodovem.

Tatran završil v Havířově spanilou jízdu a pro Torpedo skončilo loučení se sezonou další vysokou prohrou. Ani v posledním utkání se na hřišti neukázal Pavel Kožušník, ale zřejmě ani jeho přítomnost by na postupu Střešovic nic nezměnila. Martin Richter, Tom Ondrušek i Tomáš Vávra se do havířovské sítě trefili dvakrát a naladili střeleckou formu na další pokračování play off. Tatran se v semifinále potká s Ostravou.

Mladá Boleslav totiž nedokázala vyhrát s FBC ani na čtvrtý pokus. Středočechům nepomohla ani změna na brankovišti, kam zaklekl Jan Pipek. Ostravské FBC hrálo v pohodě, a i když se domácí snažili, nikdy se nedostali do vedení. Dařilo se zejména Miroslavu Mayerovi, který Ostravě dvěma trefami zajistil dvougólový náskok. Billy Boys vrátili do zápasu bratři Bouškové, ale nakonec utkání skončilo pro Mladou Boleslav smolně. Petr Krzyžanek 78 sekund před koncem propálil dalekonosnou střelou vše, co mu stálo v cestě a zařídil svému týmu postup.

Čtvrtfinále, 4. zápasy:

Panthers Otrokovice – TJ JM Pedro Pérez Chodov 2:3 SN (0:0, 1:2, 1:0 – 0:0)
Branky:
35. Vaněk (Petřík), 52. Barabáš (Ťopek) – 25. Jendrišák (Hanic), 30. Pražák (Jendrišák), rozh. nájezd Kotlas. Rozhodčí: J. Kadlec, M. Kadlec. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:2. Diváci: 468. Konečný stav série: 0:4.

Billy Boy Mladá Boleslav – FBC ČPP Remedicum Ostrava 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)
Branky:
30. Novotný (P. Bouška), 46. J. Bouška (Fojta), 50. P. Bouška (Novotný) – 15. Mayer (Hanic), 31. Machala (Daniš), 43. Mayer, 59. Krzyžanek (Daniš). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 405. Konečný stav série: 0:4.

Torpedo Havířov – Tatran Omlux Střešovice 2:9 (0:2, 2:4, 0:3)
Branky:
31. Jurčík, 32. Plášek (Záhumenský) – 8. Richter (M. Vávra), 15. T. Vávra (Vrtiška), 22. Ondrušek (Hokkanen), 34. T. Vávra (Olšiak), 35. Ondrušek (Natov), 38. Kolísko (Richter), 47. Richter (Garčar), 47. Natov (M. Podhráský), 49. M. Vávra (Ondrušek). Rozhodčí: D. Bartošek, M. Bartošek. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 210. Konečný stav série: 0:4.

Bulldogs Brno – 1. SC WOOW Vítkovice 4:11 (2:3, 0:4, 2:4)
Branky:
8. Koutný (Schneider), 12. Kočí (Mendrek), 45. Schneider (Kadlec), 56. Mendrek (Zítko) – 9. Hájek (Sova), 12. Kološ, 20. Žák (L. Hrubý), 24. Hubálek (Jelínek), 25. Heczko, 30. Heczko (Matúš), 36. Tokoš (Polášek), 43. Heczko (Tokoš), 51. Kološ (Žák), 55. Tokoš, 56. Tokoš (Polášek). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Konečný stav série: 0:4.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Pedro napsal:

    Otrokovicím patří poklona za celou sezonu. 🙂

    • :) napsal:

      Přesně tak!!!

    • johnny napsal:

      souhlas. zápas odehráli taky dobře, vypracovali si spoustu šancí a nikdo se určitě při sledování nenudil. ale trochu si to pokazili těma nájezdama, asi se nechali strhnout atmosférou, že vymejšleli takový blbosti…možná málo zkušeností…ale tak jako tak, to byla bída a utrpení:( snad se z toho trochu poučí…

  • antisuperfinále napsal:

    .. kde jsou ty zápasy, které by měly kompenzovat finále hrané na jediné utkání? všechny série 4:0..

    • Etor_89 napsal:

      Souhlas, absolutně zbytečné hrát na 4 vítězné, doufám že aspoň semifinále budou pravou bitvou 😉 Finále už se nevyplatí sledovat, ze sportu dělat komerční sr*čku

      • Jirka Bareš napsal:

        hrát na 4 vítězný se mi líbí(škoda jen že to bylo vždy 4:0), ale finále na jeden to je hnus…

    • Floydice napsal:

      Dle průběhu základní části se dalo očekávat že vrchní trio si rychle poradí v osmifinále se svými soupeři. Škoda Otrokovic a Brna, že neurvali nějaký ten zápas, Havířov na to očividně neměl a u Ostravy, kde se očekávalo, že série bude nejvyrovnanější, to je překvapení. Takže mluvit o myšlence nějaké kompenzaci je zvláštní. Ono se to dá nějak ovlivnit? 🙂

    • hnidopich napsal:

      člověk by řekl že ty počty nebudou tak složitý…
      finále na 3 výtězný znamenají max 5 zápasů. odečti si od toho jeden co se odehraje a voilá čirou náhodou jsme došli ke čtyřem zápasům který se odehráli navíc už během čtvrtfinálových serií.
      a pokud chceš říkat že jsou to rozhodnutý zápasy, kde o nic nešlo tak to pověz těm 1489 dle mého většinou domácím divákům, kteří měli letos poslední šanci vidět svůj tým.
      a taková serie mezi vítkama a chodovem asi taky nebude úplně nudná když bude delší…

  • Fan napsal:

    Za panthers hlavu dám !!!! Sláva vítězům a čest poraženým ;-€ zergus $$$$

  • david napsal:

    Je škoda, že to je výsledkově tak jednoznačné, 4:0…

  • johny napsal:

    Cely rok se rika, jak je extraliga vyrovnana atd a pak jsou vsechna ctvrtfinale 4:0 🙁

    • David napsal:

      A co jste u prvních tří čekali, byl jsem na soustředění Chodova a ti od chvíle kdy věděli,že budou v nejlepší čtyřce zahájili přípravu na play off a stejně bych to viděl u Tatranu a Vitkovic a to je sakra znát,když se připravujete o měsíc a půl dopředu než soupeři,kteří nemají jisté ani osmé místo.

  • Wes napsal:

    Vykrystalizovala tady jasná top 4, což se teď potvrdilo. Vzhledem k úrovni celé extraligy je to škoda, určitě by bylo lepší sledovat vyrovnanější série, ale to si ještě pár let počkáme. Donedávna o titul hrály tak dva týmy, teď máme čtyři a věřím, že za pár let jich bude osm 🙂

  • davis napsal:

    jak ted budou semifinalove dvojice…vime?

  • M. napsal:

    Docela mě zklamala Boleslav. Když nepočítám Havířov, který už hrál play-off spíše za trest, tak byla ve svých výkonech ještě slabší než třeba Otrokovice či Brno (jasně, výsledkově to tak úplně nevypadá, ale taky neměla tak těžkého soupeře).

    • Petis napsal:

      Boleslav ve třech ze čtyřech zápasů nebyla horším týmem, dvakrát se hrálo prodloužení, Ostrava měla mnohokrát zprde.. kliku, sem zvědavej jak si se svejma třema střelama na banku za třetinu poraděj s Tatranem… Tipuju 4:0 na zápasy pro Tatran…

  • Sokolík napsal:

    Klobouk dolů před Michajlovičem v brance Otrokovic. Nebýt jeho, tak by zápas skončil tak 2:8. Kdyby byl jedničkou od začátku sezony, tak by měli Otrokovice zajištěné playoff už dávno a ne až v posledním kole. Škoda, že si kvalit tohoto vyjímečného brankáře s malými palcy nevšimli trenéři dříve :))

  • Petis napsal:

    Neví někdo náhodou, v kolikáté minutě šel dolu zraněný Zich ve 4. zápase na hřišti Havířova? Online píše 43. minuta že se nechává ošetřit, ale o střídání ani ťuk a neofiko zápis zase 40. minuta… Díky 🙂

Napsat komentář

*