16. 4. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Bylo nás vidět, slyšet a jedeme dál! hlásí mezi bujarými oslavami kapitánka mistryň Andrea Pastušková

 



Jako kapitánka dovedla ženy Vítkovic po 14 letech zpět na vrchol. Sama Andrea Pastušková ve zlatém Superfinále zvýšila necelých 5 minut před koncem 2. části na 2:0. Bezprostředně po utkání se její tým vrhl hlavou napřed do víru oslav, které mají jediné heslo: „A jedeme dál!“

Muži Vítkovic jeli do Ostravy autobusem, ženy zvolily cestu po kolejích. „Cesta do Ostravy probíhala velmi zajímavě a nezapomenutelně,“ usmívá se Pastušková. „Před nástupem do vlaku jsme všichni navštívili Billu na Hlavním nádraží, takže oslavy ve vlaku mohly v plném proudu pokračovat,“ popisuje první hodiny po zlaté výhře.

Video z vítkovické šatny bezprostředně po zápase
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PKT3DC1o6y8&list=UU-OLD7C4jIiSuJD6MDnD1Ow[/youtube]

Cestující mezi Prahou a Ostravou měli možnost oslavy nejen vidět, ale také zřetelně slyšet. „Už od O2 areny jsme spustili chorály a se zpěvem jsme skončili až u řízků, které na nás čekaly v restauraci,“ vypráví 24letá kapitánka, která pásku na levé ruce převzala po Zuzaně Macurové.

Pražské Hlavní nádraží bude ve vzpomínkách hojně zaznamenáno. „Řekla bych, že nejvíc fotek vzniklo právě tam a ve vlaku, nešlo nás přehlédnout a slyšet nás asi také bylo,“ hlásí útočnice.

Svůj kemp rozbalili dvojnásobní šampioni v jedné z ostravských restaurací. „Čekali jsme na pohár, který nám chlapi dovezli autobusem, a poté už se slavilo až do brzkých pondělních hodin,“ popisuje Pastušková.

Na památku. Tomáš Sladký fotí Veroniku Enenkelovou s oběma poháry.

Na památku. Tomáš Sladký fotí Veroniku Enenkelovou s oběma poháry.

K bujarým oslavám patří také různé vtipné historky. „Je jich spousta, ale nechám si je raději pro sebe,“ respektuje integritu kabiny její vůdkyně.

Některé z hráček už navštívily rádio, další si budou muset zítra přivstat do České televize. Budou to mít ale složité, po vzoru Churu, který slavil titul celý týden, totiž rozhodně nechtějí s veselím přestat ani ženy Vítkovic. „Kdy skončíme? V průběhu druhého večera vznikla hláška, která mluví za vše. Zní: A jedeme dál!“ uzavírá se šibalským úsměvem Pastušková.

V pátek si můžete přijít pro podpisy šampionů.

V pátek si můžete přijít pro podpisy šampionů.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*