26. 3. 2012 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

Future už má klid. Trenér Skružný nám dal motivaci, přiznává Jan Krupička

 



Future zachránilo nepříliš povedenou sezonu. Poprvé hrálo o záchranu, ale po 4 zápasech už má klid. V duelu s Libercem prožívali vypjaté souboje i bratři Jan a Vojtěch Krupičkové.

Na severu o ně před sezonou už nebyl zájem, teď si vychutnávají malou satisfakci. „Osobně to pro nás s bráchou bylo fakt nepříjemný. Šlo do tuhýho. Ale to, co jsme v Liberci prožili, muselo jít stranou. Motivaci jsme měli asi hlavně díky trenérovi Skružnému. Respektuju jeho osobnost, zkušenosti, ale před sezonou nám dal najevo, že už nás nepotřebuje. Tím to bylo dané,“ říká Jan Krupička.

Ale s poraženým soucítí. „Kluci z Liberce jsou teď v situaci, kterou jim vůbec nezávidím. Jsou to pořád kamarádi. Nechtěl bych být v jejich kůži,“ uleví si jedno z dvojčat.

Pražané přitom nebyli úplně v jednoduché situaci. Jednou inkasovali velký debakl, dva zápasy vyhráli těsně. Ve 4. utkání jim vyšlo snad jen 20 minut, ale zato pořádně. „Nebyla to jednoduchá série, zdálo se mi, že oni ji prostě nezvládli. Měli jsme víc štěstí. Rozhodly asi nájezdy v sobotu. V neděli se nám povedla poslední třetina,“ myslí si 29letý útočník.

Liberci nepřišlo vhod zranění Petra Saláta. Podještědský forvard si poranil kotník a neměl do 3. a do 4. zápasu vůbec nastoupit. Nakonec ale se sebezapřením naskočil. „Dali ho dohromady, ale když jsem viděl, jak vypadá po konci zápasu, bylo mi ho fakt líto,“ říká Jan Krupička.

Severočeši budou muset podstoupit další opravné zkoušky a nyní možná opravdu už bez své opory. „Možná si to málokdo uvědomuje, ale teď je nečeká vůbec nic lehkého. Bylo by špatně, kdyby spadli. Do Liberce podle mě extraliga patří, je to město, které má zázemí,“ míní Krupička.

Vojtěch Krupička, SSK Future

Bratrská dvojice v následující sezoně v Praze zřejmě i nadále zůstane. „Jsem hráčem Future, oba jsme s bráchou na podzim přestoupili, určitě se do Liberce jen tak vracet nebudeme. Ale pořád tam bydlím, mám to město rád,“ dodává Jan Krupička.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    Moc hezky napsané Honziku….

  • Stoz napsal:

    Máry S gól v oslabení na 3:3 asi nejhezčí jakej jsem letos v lize viděl 🙂 Doporučuji si ho najít v archívu. 🙂

  • florbal napsal:

    Hezký článek;)ale nechápu proč o vás v Liberci už nebyl zájem,když před sezonou odešla většina klíčových hráčů a trenéři lákali volné hráče všude kde se dalo..

    • kkt napsal:

      Asi nezapadali do koncepce panu Skružnýmu – jen dobře že ukázali srdce a pomohli SSK Future k záchraně – nebyla to pro ně (klub i Krupíky) jednoduchá sezona z mého pohledu si tento tým zaslouží hrát ligu a snad příští rok bude zase na vyšších příčkách.

Napsat komentář

*