1. 4. 2012 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Loni jsme měli štěstí. To je ta pravá motivace, říká Tomáš Vávra

 



Střešovický Tatran ukázal už v prvním semifinálovém duelu svou sílu. Ostrava dostala 8 gólů a mistrovský tým dal jasně najevo, že rozhodně nechce takové drama, jaké soupeři sehráli loni ve finálové sérii.

Z Ostravy šel přitom respekt. Ve čtvrtfinále nedala Mladé Boleslavi šanci ani v jednom utkání. Tatran se ale na svého rivala poctivě připravil z jiného důvodu. „Motivoval nás ten loňský rok, kdy nás ve finálové sérii přehrávali. A my vyhráli opravdu jen díky štěstí,“ říká střešovický Tomáš Vávra.

I on si však myslel, že k prvnímu semifinálovému vítězství bude potřeba víc práce. „Čekal jsem od nich víc, rozhodně. Je to 4. tým extraligy a celkem snadno si poradil i s Boleslaví. Říkal jsem si, že to bude tvrdší, třeba v soubojích, ale neukázali to,“ dodává starší z bratří Vávrů.

Poražení si toho byli dobře vědomi. „Víme, že herní projev byl hrozný. Do obrany to bylo špatné, můžeme být rádi, že to bylo jen 8 gólů. Do útoku to bylo možná o trochu lepší, ale taky žádný zázrak,“ potvrzuje ostravský forvard Jakub Robenek. Se spoluhráči jako by se lekli jména soupeře.

Loni přitom ostravské FBC předvádělo úplně jinou hru. „Tatran je strašně silný, ale právě proto se nesmíme bát. A báli jsme se od začátku do konce,“ lituje Robenek.

V porovnání této série s loňským vzájemným kláním ve finále nachází i ostravský útočník mnoho plusů na straně Střešovic. „Tempo zápasů je, myslím, celkem srovnatelné s loňskem, jenom Tatran je oproti loňsku ještě lepší,“ míní Robenek. „Ještě více zapracovali na automatismech. Fridrich – Von der Pahlen, tam to jde samo. A pak mají systém tak propracovaný, že i když jsou pod tlakem, dokážou se z toho dostat. Zabudovali mladé hráče, jako je třeba Marek Vávra. Pro ty mladé kluky je pak daleko snadnější zapadnout do týmu,“ myslí si.

Zdálo by se, že je série rozhodnutá už po prvním utkání… „Ne, rozhodně se nevzdáváme! Musíme zkusit něco změnit. Jedno vítězství z Prahy by bylo obrovským úspěchem a druhý zápas ještě nezačal. Doma pak máme své prostředí, palubovku, diváky…,“ věří Jakub Robenek v jiný nedělní scénář.

Druhé semifinále mezi Tatranem a Ostravou začne na Letné v 17 hodin.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • názor napsal:

    Můžete pane Robenek vysvětlit proč jste se báli od začátku do konce když říkáte že se nesmíte bát ?

Napsat komentář

*